Är Vad en Urin- OmrådesInfektion?

Vid Dr Tomislav Meštrović, MD, PhD

Urin- områdesinfektion är en av de mest bakterie- infektionerna för allmänningen, det kan definieras som närvaroen av pathogenic microorganisms i det urin- området. Det är en frekventera orsakar av morbiditet och dödlighet och en ha som huvudämnechaufför av antibiotiskt motstånd, som antimicrobial droger ofta ordineras empirically.

Händelsen av urin- områdesinfektion varierar i myndigt beroende och genus såväl som socioeconomic bakgrund. I Förenta staterna villkorar detta är ansvariga för mer än åtta miljon läkarekontorsbesök varje år, och i Förenade kungariket, redogör den för 1-3% av konsultationer i generalen övar.

Orsakar och pathogenesis

Det urin- systemet komponeras av njure, uretersna, den urin- blåsan och urethraen, som i mest omständigheter agerar i konsert för att avlägsna skadliga bakterier. Dessutom förhindrar kickurineosmolarity och acidity tillväxten av ett stort nummer av pathogens som kan finnas i urine.

Ändå kan bakterier smitta det urin- området och orsaka sjukdomen vid två huvudsakliga ruttar: stigande spridning av fecal floror och den hematogenous rutten. Flyttning av organismer från perineumen via urethraen till blåsan (och därpå till njure) är vid långt den mest allmänningrutten av infektion.

Omvänt stem endast omkring 5% av fall från den hematogenous rutten i tålmodig som har bacteremia från andra fokusar av infektion liksom endocarditis. De pathogenic microorganismsna, som skriver in bloodstreamen, kan smitta den renal parenchymaen och att resultera i pyelonephritis och även renal bölder.

Mest vanlig anledning av både okomplicerade och invecklade urin- områdesinfektioner är Escherichia Coli, som använder en panoply av virulence dela upp i faktorer för att cling till epithelial celler och för att orsaka inflammation. Annat mötte vanligt urin- pathogens är Klebsiellapneumoniae, den faecalis, Proteusmirabilisen och Staphylococcussaprophyticusen Enterococcusen.

Riskera dela upp i faktorer

Förekomsten av urin- områdesinfektioner ökas i sexually - aktivkvinnor, fattig hygien eller instrumentation. Även om läkarundersökningen och immunological varar värd, förstör försvar vanligt pathogenic bakterier, för de kan upprätta en infektion, försämring av dessa mekanism kan göra mottaglig en individ till infektion.

Dessutom kan strukturella och funktionella abnormalities (liksom cystor och diverticula) avbryta det normalaflödet av urine och leda till urin- stasis. Sådan villkorar är görar perfekt för bakterier, som kan blomstra och delar lättare och att leda till ett mer stor bakterie- laddar och ökade sannolikhet av epithelial adhesion.

Urin- stenar, catheters och annat utländskt förkroppsligar kan agera som en nidus av infektion var microorganisms kan sätta och bilda biofilms (dvs. hela gemenskaper av mikrobiella celler). En Sådan miljö är fruktbar för val av motståndsmutationar, som kan framföra antibiotisk terapi ineffektiv eller endast delvist effektiv.

Ändringar av epitel i urin- blåsa uppstår under havandeskap, som är viktigt göra mottaglig dela upp i faktorer också. Organtransplantation och bruket av immunosuppressive drogförhöjning riskera av urin- den områdesinfektion och urosepsisen i de grupper av tålmodig.

Klassifikation av urin- områdesinfektioner

Urin- områdesinfektioner klassificeras allmänt enligt deras anatomical läge eller att betrakta deras stränghet och komplexitet. Betrakta de tidigare lägre urin- områdesinfektionerna föreställ ett paraply benämner för blåskatarr och urethritis, eftersom övreurin- områdesinfektion eller pyelonephritis är en invasive infektion av den renal parenchymaen.

Okomplicerade urin- områdesinfektioner definieras som lägre områdesinfektioner som påverkar kvinnor med inte strukturella, immunological eller metabolic dispositioner. Å andra sidan gäller uppstår invecklade urin- områdesinfektioner det övreurin- området och/eller i tålmodig med något av nämnt göra mottaglig dela upp i faktorer.

Det måste noteras att ett stort nummer av kvinnor lider från recurrent urin- områdesinfektioner. Recurrences kan delas in i ”återfall”, när tecken återkommer på cessation av behandling, och den samma putative organismen är ansvariga för sjukdomen och ”reinfections” var en ny causative microorganism isoleras. I sådan fall bör non-pharmacological metoder som förminskar recurrences, förföljas, liksom cranberryfruktsaft och förbättrad hygien.

Källor

  1. http://pmj.bmj.com/content/81/952/83.full
  2. http://www.aafp.org/afp/2011/0215/p409.pdf
  3. http://cdn.intechopen.com/pdfs-wm/19318.pdf
  4. http://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJMcp1104429
  5. http://jac.oxfordjournals.org/content/46/suppl_1/1.full.pdf+html
  6. Chiu C. Definition, Klassifikationer och Antibiotikummar. I: Rané A, Dasgupta R, redaktörer. Urin- OmrådesInfektion: Kliniska Perspektiv på Urin- OmrådesInfektion. Springer-Verlag London, 2013; pp. 1-10.

[mer Ytterligare Läsning: Urin- OmrådesInfektion]

Last Updated: Oct 29, 2015

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post