Är Vad en Antikropp?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Antikroppar är stora Y-Formade proteiner. De rekryteras av immunförsvaret för att identifiera, och att neutralisera utländskt anmärker lika bakterier och virus.

Humoral immunförsvar

Varje antikropp har ett unikt att uppsätta som mål bekant som antigengåvan på den invadera organismen. Denna antigen är något liknande per nyckel- som hjälper antikroppen, i att identifiera organismen. Detta är, därför att både antikroppen och antigenen har liknande att strukturera på spetsarna av deras ”Y” strukturerar.
Gilla Precis varje låser har en nyckel- singel, en antikropp har en nyckel- singelantigen. När det nyckel- sätts in in i låsa, aktiverar antikroppen och att märka, eller dess neutralisering uppsätta som mål. Produktionen av antikroppar är det huvudsakligt fungerar av den humoral immunförsvaret.

 

Antikroppar och immunoglobulins

Immunoglobulins är i stort proteiner som fungerar som antikroppar. Benämner antikroppen, och immunoglobulinen används ofta utbytbart.

Immunoglobulins finnas i blod och andra silkespapper och vätskor. De göras av plasmacellerna som härledas från B-cellerna av immunförsvaret. B-celler av immunförsvaret blir plasmaceller, när de aktiveras av bandet av en specifik antigen på dess antikropp, ytbehandlar. I vissa fall är växelverkan av B-cellen med en T-hjälpredacell också nödvändig.

Antikroppar och antigens

Antigens definieras classically som någon utländsk vikt som elicits ett immunt svar. De kallas också immunogens. Den specifika regionen på en antigen, som en antikropp känner igen, och röror till kallas epitopen eller antigenic bestämmande faktor.

En epitope göras vanligt upp av ett 5-8 amino syrligt långt kedjar på ytbehandla av proteinet. Kedja av amino syror finns inte i dimensionella 2 strukturerar men syns som dimensionella 3 strukturerar. En epitope kan endast kännas igen i dess bildar, som den finns i lösning, eller dess inföding 3D bildar. Om epitopen finns på en singelpolypeptide, kedja, är det en fortlöpande eller linjär epitope. Antikroppen kan röran till endast fragment, eller denatured segmenterar av ett protein eller till det infödda grundläggande proteinet.

Typer av antikroppar och deras strukturerar

Serumen som innehåller antigen-närmare detalj antikroppar, kallas antiserum. Det finns fem klassificerar av immunoglobulins inklusive IgM, IgG, IgA, IgD och IgE.

Det grundläggande strukturerar antikroppar är allra samma. Det finns fyra som polypeptiden kedjar rymt tillsammans av disulfideförbindelser. Dessa fyra som polypeptiden kedjar, bildar ett symmetriskt molekylärt strukturerar.

Det finns två identiska halvor med antigenen som bindande platser mellan avslutar av skurkrollen och kedjar lätt på båda sidor. Det finns en förse med gångjärn i centrera mellan skurkrollen kedjar för att låta böjlighet till proteinet. De ljusa tvåna kedjar är identiska till varje annat. De innehåller omkring 220 amino syrastunder som hiva kedjar har 440 amino syror.

Alla Det finns två typer av ljust kedjar bland klassificerar av immunoglobulinen, kedjar en lambda, och en kappa kedjar. Båda är liknande fungerar in. Varje typ av immunoglobulinen har en olik typ av skurkrollen att kedja.

Antikroppen fungerar

Antikropprörorna till specifika antigens. Detta signalerar de andra cellerna av immunförsvaret för att få rid av de invadera microbesna. Styrkan av bandet mellan antikroppen och en antigen på en bindande plats för singel är bekant som antikropp frändskap för antigenen. Frändskapet mellan antikroppen och den bindande platsen för antigen är beslutsam vid den bildade typen av förbindelsen.

Sedan en antigen kan ha olika epitopes för multipel, på burk ett nummer av antikroppar röra till proteinet. När två eller mer bindande platser för antigen är identiska, kan en antikropp bilda en starkare förbindelse med antigenen.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

 1. http://www.bioresearchonline.com/doc.mvc/What-Is-An-Antibody-0001
 2. http://labtestsonline.org/understanding/analytes/antibody-tests/tab/glance
 3. http://courses.washington.edu/conj/immune/antibody.htm
 4. http://www.novusbio.com/support/general-support/antibody-basics.html
 5. http://www.wiley.com/legacy/products/subject/life/elgert/CH04.pdf

mer Ytterligare Läsning

Last Updated: Aug 3, 2017

Advertisement

Comments

 1. Joan Leslie Joan Leslie Canada says:

  I had preeclampsia back in 1985 and was followed by a blood transfusion. Over 20 years later I had blood work done before I was due for a operation. The blood lab informed me that I had a FYa Duffy antibody in my blood. Could this antibody be the cause of me being allergic to most medications? My system just does not seem to like any kind of medication and will cause a severe allergic reaction or a adverse effect.

  Joan

 2. Adara maryamIbrahim Adara maryamIbrahim Nigeria says:

  What if your HIV test says antibodies detected does it mean the person is positive ?

 3. Adara maryamIbrahim Adara maryamIbrahim Nigeria says:

  It is actually a test result

 4. aqasim sunusi aqasim sunusi Saudi Arabia says:

  Pls whats is the sort for pigeon

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post