Är Vad en ÄtaOordning?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Äta är oordningar mentala illnesses som orsakar allvarliga störningar i en daglig person bantar. Den kan godsspecifikationen som äta extremt lilla belopp av mat eller overeating strängt. Villkora kan börja som precis äta för lite eller för mycket men tvångstanken med att äta och mat över takes över livet av en person som leder till stränga ändringar.

Förutom onormalt äta mönstrar är nödläge, och bekymmer förkroppsligar omkring väger eller formar. Dessa oordningar finns till samtidigt vanligt med andra mentala illnesses liksom fördjupning, drogmissbruk eller ångestoordningar.

När du Äter oordningar, när det visas på en ung ålder, kan orsaka sträng försämring i tillväxt, utveckling, fertilitet och total- mental och social wellbeing. I tillägg dem också lönelyft riskera av en tidig sortdöd. Folket med anorexinervosa är 18 tider mer rimlig att dö tidig sort som jämförs med folk av liknande ålder i den allmänna befolkningen.

Får Vem äta oordningar?

att Äta oordningar kan påverka både manar och kvinnor och är litet mer allmänning bland kvinnor. Ofta börjar kan dessa oordningar under tonårstid- eller barnvuxenliv men också framkalla under barndom eller mer sistnämnd i liv.

Typer av att äta oordningar

 • Anorexinervosa - Detta karakteriseras av en intensiv skräck av att vara obese och en fortsatt jakt av passande tunt.
 • Bulimianervosa
 • Supfest-Äta oordning
 • Äta oordningar som specificeras inte annars (EDNOS) - detta inkluderar att äta oordningar som inte möter kriterierna för anorexi- eller bulimianervosa. Att äta för Supfest kunde vara en typ av EDNOS. EDNOS är den mest allmänningdiagnosen bland folk som sökandenbehandling

Tecken av att äta oordningar

 • Anorexinervosa

Det finns en förlust av åtminstone 15 procent av förkroppsligar väger att resultera från vägran att äta tillräckligt hungrig illviljakänsla. Det finns en onaturlig skräck av passande fett. Det finns en distorsion av själv-föreställningen. Den Tunna anorexicsen kan känselförnimmelsen som de är feta. Det kan finnas en tendens att öva obsessively. Anorexic kvinnor kan gå månader, utan att få deras perioder, lider väger förlust och kan lida från infertility. Ett viktigt proportionerar av folk med anorexin som också ska, framkallar bulimia.

 • Bulimianervosa

Dessa tålmodig äter för mycket (binging) och därefter renar eller spyr först allt den ut. Äta gäller supfester förbrukning av stora belopp av kalori-rika matar. Personkänselförnimmelserna ut ur kontrollerar totalt och själv-avsmak under dessa perioder. Efter sådan supfester, väger de försök att börs ut maten för att kompensera för supfester och för att undvika affärsvinst. Detta kunde vara vid själv-framkallat spy eller missbruk av laxatives. En person med bulimia är vanligt deras det normala förkroppsligar nästan väger och är mindre recognisable än en person med anorexi.

 • Supfest som äter oordning

Detta karakteriseras by frekventerar episoder av att äta för supfest. Individkänselförnimmelseförlust av kontrollerar under dessa supfestepisoder. Äta för supfest kan leda till allvarliga vård- följder liksom fetma, sockersjuka, högt blodtryck (kickblodtryck) och hjärtsjukdom.

Behandling för att äta oordningar

att Äta oordningar kan effektivt behandlas. De avkänns tidigare, lättare är det till fest dem. Återställningen kan ta månader eller år, men majoriteten av folk återställer. När diagnostiserat, är behandling ett tvärvetenskapligt att närma sig.

De involverade sjukvårdfamiljeförsörjarna inkluderar psykiater, psykologer, läkare, dietister eller näringsrika konsulenter, socialarbetare, arbetsterapeuter och sjuksköterskor.

Behandling inkluderar bantar utbildning och rådgivningen, psykologiska ingripanden och behandling av lika fördjupnings- och ångestoordningar för samtidiga mentala krämpor.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

 1. http://www.nationaleatingdisorders.org/nedaDir/files/documents/handouts/WhatIsEd.pdf
 2. http://www.health.gov.au/internet/main/publishing.nsf/Content/CC120D574339D02BCA25727D00104BB2/$File/whateat.pdf
 3. http://www.nimh.nih.gov/health/publications/eating-disorders/complete-index.shtml
 4. http://www.sane.org/information/factsheets-podcasts/179-eating-disorder
 5. http://www.healthyminds.org/Document-Library/Brochure-Library/Eating-Disorders.aspx
 6. http://kidshealth.org/teen/your_mind/mental_health/eat_disorder.html
 7. http://www.bbc.co.uk/health/emotional_health/mental_health/mind_eatingdisorders.shtml
 8. http://familydoctor.org/familydoctor/en/diseases-conditions/eating-disorders.html

[mer Ytterligare Läsning: Äta Oordning]

Last Updated: May 19, 2016

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post