Är Vad kicken - cholesterol?

Vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Är Vad cholesterol?

Cholesterol (ko-LES-ter-ol) är en fettig vikt som finnas i förkroppsliga. (1) Det flyttningar runt om förkroppsliga i blod, genom att fästa sig till proteiner som skapar molekylar som är bekant som lipoproteins. (2)

Dr Jonathan Morrell förklarar vad cholesterol är och vad den gör. Källa: NHS

Skrivar av cholesterol

Det finns två typer av cholesterol: låg-täthet lipoprotein (LDL) och kick-täthet lipoprotein (HDL).

Dessa typer märks ofta som goda och dåliga respektive. (3) LDL är ansedd att vara skadlig till förkroppsliga; eftersom HDL är ansedd att vara skyddande. (2)

Detta är, därför att för mycket LDL kan leda till en för mycket i artärerna; besegra och tog bort från förkroppsliga, eftersom överskottsen HDL är bruten. (3)

Var finnas cholesterol?

Cholesterol produceras av levern, men den finnas också i några matar. (3)

Matar, som är bestämt kicken i cholesterol, inkluderar:

 • Njure och annan offal
 • Ägg
 • Räkor
 • Fulla feta mejeriprodukter
 • Meats (4, 5, 6)

Illviljacholesterol som finnas i några matar; det är viktigt att minnas att en radda cholesterolen som finnas i förkroppsliga kommer faktiskt från matar som är kicken i genomdränkt fett. Detta är, därför att detta fett vänds in i cholesterol av levern. (6)

Vad gör cholesterol i förkroppsligar?

De två typerna av cholesterol gör olik saker i förkroppsliga. LDL bär cholesterol från levern till celler som kräver den; eftersom HDL bär cholesterol i motsatsriktningen - från cellerna till levern. (3)

Cholesterol används också i förkroppsliga för att göra några hormon, vitamin D och några vikter som bistår matsmältning. (1)

Specifikt är cholesterol van vid gör spänningshormonen. Dessa är också bekant som adrenal corticoidhormon och inkluderar cortisol, corticosterone och så framåt. Cholesterol är van vid gör också för att könsbestämma hormon: androgens och estrogens. (16)

Cholesterol används i danandet av vresighetsyror, som bistår matsmältningen av mat - bestämt matsmältningen av fett. Cholesterol i vresighetsyran reabsorpeds in i det inälvs- området, när det har varit det van vid avbrottet besegrar fetten. Således jämnar en långt av att fälla ned cholesterol är att uppsätta som mål denna reabsorption. (16)

Total- är det viktigt att ditt förkroppsliga har cholesterol, som dessa saker är nödvändig för att förkroppsliga ska att fungera. Till exempel bär hormon signalerar runt om förkroppsliga. (6)

kick - cholesterol

Illviljacholesterol som är viktig för att förkroppsliga ska att fungera, för mycket cholesterol, kan vara ett dåligating.

Video efter livet av en man som diagnostiseras för en tid sedan med kicken - cholesterol. Källa: Brittiskt HjärtaFundament

Men hur kicken cholesterol jämnar måste att vara gör att vara ansett farligt?

Enligt NHSEN påstår UK-regeringen att sund cholesterol jämnar definieras, som sammanlagd cholesterol jämnar nedanför 5mmol/L, och LDL jämnar nedanför 3mmol/L. (7)

BBCEN, påstår emellertid att sund cholesterol jämnar är kontroversiell. (6)

Både NHSNA och BBCEN belastar som sunt jämnar för folk med (eller på kicken - riskera av) hjärtsjukdomen, högt blodtryck, eller sockersjuka bör vara lägre. Specifikt rekommenderar de att dessa kicken - riskera individer, bör uppehället som deras cholesterol jämnar nedanför 4mmol/L, och deras LDL jämnar nedanför 2mmol/L. (6, 7)

Hur kan du berätta, om du har kicken - cholesterol?

Det finns inte många tecken av kicken - cholesterol; därför kan det vara hårt att berätta att du har kicken - cholesterol. (8)

Ett tecken, som du kan finna, är gult lappar, kallat xanthomas, på ditt flår. Dessa påverkar bestämt flå runt om synaområdet. (9)

Xanthomas kan, emellertid, orsakas av andra problem, liksom sockersjuka, primär biliary cirrhosis och några cancer. (10)

Det huvudsakligt långt som huruvida berättar dig, har kick - cholesterol är att ha ett blod att testa. Detta kan gälla att fasta för, 10-12 timmar för testa, att se till din mat inte gör påverkan testa. (7)

Blod kan tas antingen använda en visare, eller injektionssprutan eller, genom att sticka som är ditt, fingrar. (9)

Orsakar Vad kicken - cholesterol?

Den tre huvudsakliga saker, som påverkar, din cholesterol jämnar är bantar, väger och jämnar av läkarundersökningaktivitet.

Om ditt banta är kicken i genomdränkt fett, då din blodcholesterol jämnar ska är högre. På motsvarande sätt om du är överviktig därefter, är du också på ett högre riskerar av kicken - cholesterol.

Läkarundersökningaktivitet jämnar kan också bidra till din cholesterol jämnar. Att Vara aktivet för 30 noterar mest dagar kan hjälpa lägre dåligacholesterol och lönelyftgodacholesterol. (11)

Illviljan som äter ett sunt, bantar, något folk kan stilla har kicken - cholesterol. Detta kan vara något som de har övertagit. Det finns en villkora som kallas den familial hyperlipidaemiaen som övertas och orsakar kicken - cholesterol. (2)

Vilka sjukdomar gör kicken - cholesterol orsakar?

kick - cholesterol gör dig troligen för att få den koronara hjärtsjukdomen. (1)

Detta är, därför att LDLEN kan uppbyggnadinsida de koronara artärerna, detta gör artärerna att bli mer smal. Begränsa av artärer är också bekant som atherosclerosis. (3)

Atherosclerosishjälpmedel som blodproppar på burk lättare kvarteret artärerna. Detta kan leda till hjärtinfarkter. (8)

LDL kan också uppbyggnad i andra artärer, liksom de som leder till hjärnan. Detta kan leda för att slå. (1)

kick - cholesterol kan också leda till något som kallas enslå. Detta är också bekant som en övergående ischaemic attack (TIA). Enslå har liknande tecken till en slå och orsakas av en tillfällig förminskning i blodtillförselen till hjärnan. Detta kan orsakas av atherosclerosis. (3, 12, 13)

Vilka behandlingar finns det för kicken - cholesterol?

Det finns flera väg att du kan fälla ned din cholesterol jämnar: till och med ett sunt banta; öva mer och att ta läkarbehandlingar.

Sunt banta

Ett sunt bantar gäller att fälla ned ditt intag av genomdränkta fett, liksom:

 • Fettiga meats
 • Meatpies
 • Smör
 • Kräm
 • Tårtor och kexar (2, 4)

MatNormalByrån rekommenderar att manar och kvinnor äter inte mer än 30g och 20g av genomdränkt fett per dag respektive. (14)

Den gäller också att äta mer sund matnågot liknande:

 • Oljig fisk, liksom mackerelen och laxen
 • Kick-Fiber matar liksom bönor, pulserar och lin
 • Frukt och grönsaker
 • Vitlök som lagas mat eller som är rå
 • Matar som innehåller antioxidants och vitaminer C och E, liksom jordgubbar, broccoli och så framåt (2, 4, 11)

Öva

NHSEN rekommenderar att du gör 150 noterar av moderat-styrka aerobisk aktivitet varje vecka. De definierar denna aktivitet som övar som gör din hjärtatakt snabbare och orsakar dig för att bryta in i en svett; yet stilla låter dig vara kompetent att tala stundarbetet. (4)

Läkarbehandlingar som fäller ned cholesterol

Något folk kan behöva att ta läkarbehandlingar för att fälla ned deras cholesterol. Huruvida ansas detta nödvändigt beror på din LDL, och HDL jämnar, tillsammans med ditt riskerar av kardiovaskulär sjukdom. (2)

Video, efter som en man, som avgör att ta statins för att fälla ned hans cholesterol, jämnar. Källa: Brittiskt HjärtaFundament

Det finns flera tillgängliga olika läkarbehandlingar att fälla ned cholesterol; dessa inkluderar statins, huvudvärkstabletten, niacin och så framåt. (14)

Statins är kanske den van vid lägre cholesterolen för mest välkänd mediciner. De är i faktum per gruppen av mediciner som inkluderar simvastatinen, atorvastatin, fluvastatin, pravastatin och rosuvastatin. (9)

De fungerar, genom att blockera ett enzym i din lever som hjälp gör cholesterol.

De kan, emellertid, orsaka muskeln för biverkningar smärtar och tål däribland problem, liksom matsmältningsbesvär. (9, 14)

Huvudvärkstabletten kan ordineras för att förhindra blodproppar från att bilda.

Niacin kan också vara fallen för lägre cholesterol. Detta är, därför att i kickdoser den kan fälla ned LDL och förhöjning HDL.

Yet igen finns det potentiella biverkningar med denna drog. Den kan leda till leverskada, om taget för långa tidsperioder. Också kan den orsaka att spola, som är var vända mot vänder rött.

För att förminska dessa biverkningar rekommenderas det att du inte tar för många tillägg och i stället försök för niacin för att få så mycket niacin, som du kan though ditt banta. (14)

Flera matar innehåller niacin, som är också bekant som vitaminet B.3 Dessa inkluderar:

 • Nötkött, pork och allmänt matar som är kicken i protein
 • Fisk
 • Några tokiga inklusive jordnötter
 • Hela korn (15)

Källor

 1. http://www.nhlbi.nih.gov/health/health-topics/topics/hbc/
 2. http://www.bhf.org.uk/heart-health/conditions/high-cholesterol.aspx
 3. http://www.nhs.uk/conditions/Cholesterol/Pages/Introduction.aspx
 4. http://www.nhs.uk/Livewell/Healthyhearts/Pages/Cholesterol.aspx
 5. http://www.betterhealth.vic.gov.au/bhcv2/bhcarticles.nsf/pages/Cholesterol_explained
 6. http://www.bbc.co.uk/health/physical_health/conditions/cholesterol1.shtml
 7. http://www.nhs.uk/Conditions/Cholesterol/Pages/Diagnosis.aspx
 8. http://www.cdc.gov/cholesterol/faqs.htm
 9. http://www.bupa.co.uk/individuals/health-information/directory/h/high-cholesterol
 10. http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/001447.htm
 11. http://www.indstate.edu/humres/docs/high_cholesterol.pdf
 12. http://www.nhs.uk/Conditions/Transient-ischaemic-attack/Pages/Introduction.aspx
 13. http://www.nhs.uk/Conditions/Transient-ischaemic-attack/Pages/Causes.aspx
 14. http://www.nhs.uk/Conditions/Cholesterol/Pages/Treatment.aspx
 15. http://www.moh.gov.my/images/gallery/rni/8_chat.pdf
 16. http://www.mendedhearts.org/Docs/HB-Fall04-Cholesterol.pdf

mer Ytterligare Läsning

Last Updated: Aug 3, 2017

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post