Är Vad malnutrition?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Malnutrition är en villkora som uppstår, när det finns en brist av bestämda livsviktiga nutrients i en person bantar. Bristkuggningarna som möter begärningarna av förkroppsliga som leder till, verkställer på tillväxten, den vård- läkarundersökningen, mooden, uppförande, och annan fungerar av förkroppsliga. Malnutrition påverkar gemensamt barn och åldringen.

Fastställande av arvsföljd för Malnutrition villkorar också var banta inte innehåller rätten balanserar av nutrients. Detta styrkamedel en bantakick på kalorier men bristfälligt i vitaminer och mineraler. Dessa understöder gruppen av individer kan vara överviktiga eller obese men är stilla ansett undernärt. Således att vara undernärt betyder inte alltid att personen är underweight eller tunt. (1-4)

Vem är på riskerar av malnutrition?

Malnutrition påverkar alla åldersgruppar men är mer allmänning i ett u-land och bland barn, åldring och gravid kvinna. I Förenade kungariket fanns 2 miljon folk för att vara undernärt i 2009, och ett mer ytterligare 3 miljon folk fanns för att vara på riskerar av passande undernärt. Erkännandear för en inkvartera allra i UKEN är tack vare malnutrition.

De på ett högre riskerar är gammalare över 65, om bestämt de bor på omsorglättheter, de med långsiktig kronisk illnessesnågot liknande de av levern eller njure, BISTÅR är de med cancer eller annan debilitating infektionnågot liknande och de, som missbrukar droger, eller alkoholister. Malnutrition är vanligt bland de låga inkomst- och hemlösgrupperna.

Världsomspännande malnutrition finnas för att vara det viktigast orsakar av sjukan och död som påverkar stora befolkningar av barn och gravid kvinna. Malnutrition dödar 300.000 individer över hela världen varje år och är ansvariga för omkring halva allra dödar i ungt barn och den lönelyfter riskera av infektioner med diarré, malaria, mässling och respiratoriska områdesinfektioner i barn.

Enligt den Vård- Organisationen för Världen vid prevalence 2015 av malnutritionvärld-sned boll ska är 17,6%, och den ska stort antal av den undernärda befolkningen är från ett u-land i sydliga Asien och under-Saharan Afrika. I tillägg ska 29% har hämmat fattig näring för tillväxt tack vare.

Tecken av malnutrition

Det mest allmänningtecknet av malnutrition är väger förlust. Till exempel förkroppsligar de, som förlorar upp till 10% av deras, väger i 3 månader, utan att banta, är ansedda att vara undernärda. Det kan finnas andra tecken som något liknande tröttar ut, brist av energi, brist av styrka, breathlessness, blodbrist, flår spikar ändringar av, hår och Etc. i vuxen människa med malnutrition.

Barn med malnutrition visar dessutom retlighet, oförmåga för att koncentrera, fel att växa till deras förväntade höjd, hämmad tillväxt Etc.

Diagnos av malnutrition

Diagnosen av malnutrition göras clinically, genom att undersöka den tålmodig. I tillägg förkroppsligar BMINA eller samlas indexet (väga i kg över höjd i kvadrerade räkneverk - Väga/höjd (i M)2) och mitt- beväpna omkretsen.

De med en BMI som mindre än 18,5 behöver för att se deras sjukvårdfamiljeförsörjare för bedömning av malnutrition. Barn med tillväxtretardation eller hämmabehov för att bedömas som väl för tecken av malnutrition. Annan diagnostik testar inkluderar rutinmässigt blod testar för upptäckt av blodbristen, kronisk infektion Etc.

Behandling av malnutrition

För de, som kan äta normalt, medför behandling av malnutrition att ge en banta planerar med extra närande tillfredsställer. Banta planerar behov att göras allsidigt, för att låta för väga affärsvinst tillsammans med bestämmelse av vitaminer och mineraler.

För de som inte kan äta normalt som, ett matningsrör kan vara van vid, ge nutrients direkt in i digestivkexsystemet eller tillgängliga nutrients, som injectable förberedelser kunde infuseds direkt in i ett av blodkärlen.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

mer Ytterligare Läsning

Källor

  1. http://www.nhs.uk/conditions/Malnutrition/Pages/Introduction.aspx
  2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0001441/
  3. http://www.patient.co.uk/doctor/Malnutrition.htm
  4. http://whqlibdoc.who.int/publications/2005/9241591870.pdf

Last Updated: Aug 3, 2017

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post