Är vad skillnaden mellan Nociceptive, och Neuropathic smärta?

Det finns två huvudsakliga typer av smärtar, bekant, som nociceptive och neuropathic smärta. Varje av dessa har särskilda kännetecken som definiera typen av smärtar och ideal långt i vilket den bör klaras av.

Denna artikel består av en överblick av båda av nociceptive, och neuropathic smärta, följt av de distinkt skillnaderna i deras orsaka och ledning.

Nociceptive smärta

Nociceptive smärta är den mest allmänningtypen av smärtar och orsakas av upptäckten av skadliga eller potentiellt skadliga stimuli vid nociceptorsna runt om förkroppsliga.

Nociceptors är receptors som planläggs specifikt för att avkänna stimuli, som kan orsaka skada till förkroppsliga, som kan vara mekanisk, kemisk eller termisk i natur. Till exempel kan de avkänna när det finns läkarundersökningskada till flå, musklerna, benen eller connectivesilkespappret i förkroppsliga, eller när de är utsatta till giftliga kemikalieer eller ytterlighettemperaturer.

De har vanligt en kickingång, men, när de aktiveras, överför de elektriskt signalerar av smärtar till centrala nervsystemet, och hjärnan som levererar föreställningen av, smärtar.

Neuropathic smärta

Neuropathic smärta är tillhörande med skada till neuronsna i förkroppsliga, efter en infektion av skada till området som resulterar i meddelanden av, smärta överföring till centrala nervsystemet och hjärnan utan hänsyn till skadliga stimuli.

Denna typ av smärtar beskrivas ofta, som skjuta smärta, som den reser längs nerverna i ett onormalt sätt orsaka onormala förnimmelser av, smärta. Några tålmodig med neuropathic smärtar rapporten som en konstant förnimmelse av smärtar, eftersom annan erfar intermittent episoder, som kan eller inte kan förvärras av stimuli eller handlag.

Att göra åtskillnad mellan som är causative, dela upp i faktorer

Orsaka av nociceptive och neuropathic smärtar är viktigt göra åtskillnad mellan dela upp i faktorer mellan de två typerna och är viktig att förstå anslåledningteknikerna för varje.

Nociceptive smärta uppstår, när nociceptors i förkroppsliga avkänner skadliga stimuli som har det potentiellt som orsakar skada till förkroppsliga. Detta inkluderar mekaniskt pressar, kemiska toxins och ytterlighettemperaturer, som kan skada förkroppsliga. Receptorsna överför därefter elektriskt signalerar via nervsystemet till hjärnan som leder till föreställningen av, smärtar.

Neuropathic smärta orsakas av skada till neuronsna som är involverade i smärtasignalerandebanorna i nervsystemet. Det finns en variation av omständigheter, som kan leda för att ge mod skada, inklusive bestämda infektioner, sockersjuka och kirurgi, bland många andra.

Att göra åtskillnad mellan ledning dela upp i faktorer

Som patologin av nociceptive och neuropathic smärtar skilja sig åt betydligt, rekommendationerna i ledningen av smärta kontrasterar därmed.

För nociceptive smärta, denfodra ledningen är med den pharmacological smärtstillande läkarbehandlingen, liksom paracetamol, ibuprofen och huvudvärkstabletten. För strängare smärta, receptläkarbehandlingar liksom opioids kan ofta hjälpa att ge effektivt smärtar lättnad. Dessa läkarbehandlingar har olik mekanism av handlingar, men all hjälp som avbryter överföringen av, smärtar signalerar från nociceptorsna till hjärnan.

För neuropathic smärta, syftet av behandlingen är att avlösa smärta som orsakas av skada till nerverna. Ofta är smärtstillande läkarbehandlingar oförmögna att ge effektiv lättnad, och, i stället, måste nerverna sig själv uppsätta som mål. Neurostimulation terapi är van vid upphetsar det nervösa silkespappret i centrala nervsystemet som förändrar conductivityen av nerverna och ofta portionen för att avlösa tecken.

Hänvisar till

[Mer ytterligare läsning: Smärta],

Last Updated: Aug 23, 2018

Yolanda Smith

Written by

Yolanda Smith

Yolanda graduated with a Bachelor of Pharmacy at the University of South Australia and has experience working in both Australia and Italy. She is passionate about how medicine, diet and lifestyle affect our health and enjoys helping people understand this. In her spare time she loves to explore the world and learn about new cultures and languages.

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post