Mitkä ovat lipidien?

Mennessä Dr Kaapo Mandal, MD

Lipidit ovat molekyylejä, jotka sisältävät hiilivetyjä ja tehdä building blocks rakennetta ja funktiota eläviä soluja. Lipidit ovat esimerkiksi rasvat, öljyt, vahat, tiettyjen vitamiinien, hormonien ja useimmat solut proteiini kalvo.

Mitkä ovat lipidien liukenee?

Lipidien eivät liukene veteen. Ne ovat ei-polaaristen ja näin liukenee nonpolar ympäristöissä kuten choloroform mutta ei liukene polar ympäristöissä kuin vesi.

Mitä rasva koostuu?

Lipidit on pääasiassa hiilivetyjä koostumuksensa ja ovat hyvin vähentää hiilidioksidipäästöjä. Kun metaboloituu, lipidien hapetetaan vapauttaa suuria määriä energiaa ja siten ovat hyödyllisiä eläviä organismeja.

Mistä lipidien tulevat?

Lipidit ovat molekyylejä, jotka voidaan poimia kasvien ja eläinten nonpolar liuottimilla, kuten Eetteri, kloroformiin ja asetonia. Rasvat (ja rasvahappoja, josta ne on valmistettu) kuuluvat tämän ryhmän samoin kuin muut steroidit, fosfolipidejä muodostavien solujen kalvo komponentit jne.

Hydrolyzable/Non-hydrolyzable lipidit

Rasva, joka sisältää funktionaalisen ryhmän-esteri ovat hydrolysoituvan vedessä. Näitä ovat neutraaleja rasvoja, vahoja, fosfolipidejä ja glykolipidit.
Nonhydrolyzable lipidien puuttuu tällainen toiminnalliset ryhmät, steroidit ja rasvaliukoisten vitamiinien (esimerkiksi A, D, E ja K). Rasvat ja öljyt koostuvat triacylglycerols ja triglyseridit. Nämä koostuvat glyseroli (1,2,3-trihydroxypropane) ja 3 rasvahapot muodostavat triester. Triglyseridien löytyy verikokeet. Täydellinen hydrolyysi triacylglycerols tuottaa kolme rasvahappojen ja glyserolin molekyyli.

Rasvahapot

Rasvahapot ovat pitkäketjuisia karboksyylihapot (yleensä 16 hiiliatomia), jotka voivat tai ei ehkä sisällä hiili-hiili kaksoissidoksia. Ovat lähes aina parillinen ja ovat yleensä suoraketjuisten hiiliatomien määrä. Öljyhappoa on runsaasti rasvahappojen luonnossa.

Kalvo, joka ympäröi solu koostuu proteiinit ja lipidit. Kalvon sijainti ja rooli kehon lipidien tehdä missä tahansa 20 80 prosenttia kalvo, ja loput proteiineja. Kolesteroli, joka ei ole löytänyt kasvien soluissa, on tyyppi rasva, joka auttaa jäykistää kalvo. Kuva luotto: Kansallinen instituutti General Medical Sciences

Vahat ja rasvat ja öljyt

Nämä ovat pitkäketjuisia karboksyylihapot ja pitkä-alkoholien esterit. Rasva on annettu nimi luokan triglyseridit, jotka näkyvät niin kiinteä tai puolikiinteä aine huoneenlämmössä, rasvat ovat pääasiassa läsnä eläimiä. Öljyt ovat triglyseridit, jotka näyttävät nestemäistä huoneenlämmössä, öljyt ovat pääasiassa kasvien ja joskus kalaa.

Mono/poly tyydyttymättömiä ja tyydyttyneitä

Näitä rasvahappoja, joissa ei ole kaksoissidoksia hiili-hiili kutsutaan kylläinen. Ne, joilla on kaksi tai useampia kaksoissidoksia kutsutaan monityydyttymättömiä. Öljyhappoa on tyydyttymättömiä.

Tyydyttyneet rasvat ovat yleensä kiintoaineita ja ovat peräisin eläimistä, vaikka tyydyttymättömiä rasvoja ovat nesteitä ja yleensä uutetaan kasveista.

Tyydyttymättömiä rasvoja olettaa erityisesti geometria, joka estää molekyylit pakkaus yhtä tehokkaasti kuin tyydyttyneiden molekyylejä. Näin kiehumispisteiden tyydyttymättömiä rasvoja on pienempi.

Synteesi ja kehon rasva-toiminto

Lipidien hyödyntää tai syntetisoitu ravinnon rasvoja. Lisäksi on lukuisia biosynteettisissä reittejä sekä murtaa ja syntetisoida lipidien kehossa.

On kuitenkin välttämätöntä lipidien, jotka on saatu ruokavalio. Lipidien biologisten päätehtäviin kuuluu tallentaa energiaa kuin rasva on jaoteltava tuotto suuria määriä energiaa. Lipidien myös muodostavat rakenneosat, solukalvojen ja muodostaa eri sanansaattajia ja merkinanto molekyylien elimistöön.
Tarkastelleet huhtikuussa Cashin-Garbuttin, BA Hons (Cantab)

Lähteet

  1. http://www.Chem.UCLA.edu/Harding/Notes/notes_14C_lipids.PDF
  2. http://www.Albany.edu/Faculty/cs812/bio366/L04_Lipids.PDF
  3. http://Science.Marshall.edu/Castella/chm204/chap19.PDF
  4. http://OCW.jhsph.edu/courses/humannutrition/pdfs/Lecture4.PDF
  5. http://www.Sci.uidaho.edu/Bionet/biol115/t2_basics_of_life/PDF/T2L2M3_Lipids_transcript.PDF
  6. http://www.biochem.wisc.edu/Seminars/steenbock/symposium34/34th_Steenbock.PDF

Kirjallisuutta

Last Updated: Oct 9, 2012

Comments

  1. Holley Yarton Holley Yarton United States says:

    I was needing this page for bio. THANKS!

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post