Nytt bevisa, att Michelangelo kan ha lidit från Aspergers oordning, eller autism

Michelangelo di Ludovico Buonarroti (1475-1564) var ansedd att vara ` en av den mest stora tiden för konstnärer allra.', Dr Muhammad Arshad framlägger nytt bevisar i strömmen utfärdar av Föra Journal över av den Medicinska Biografin som publiceras av det Kungliga Samhället av MedicinPressen som föreslår honom, led från Aspergers oordning eller kick-att fungera autism.

Kännetecken av kick-fungera autism
Aspergers är liknande till autism, men lidande person kan fungera bättre än autistic individer och ha det normalaintelligens. Sjukdomen karakteriseras av kommunikationsproblem, svårigheter med social expertis, upprepande uppföranden, spänner ett inskränkt av intresserar och koordinationsproblem. Dessa tecken medföljs ibland av en talang eller en expertis i ett särskilt område.

Tidig sortliv
Michelangelo understödja som var äldst i en familj av fem pojkar, fick inte tillsammans med hans familj och led misshandel av hans fäder och uncles. Han var oregelbunden `', och ` hade att besvära att applicera som var självt till något' och var mycket otrygg men ambitiös. Manarna i hans familj` visade autistic drag, och `-särdrag av moodstörningar' var vanligt i hans hela familj.

Bevisa av kriterier
Försämring av social växelverkan
Michelangelo var reserverad `, en loner och hade få vänner.', Han grundar den som är svår att underhålla förhållanden. villkora till att vara kompetent att skapa konstverk, även om artikelnågot att säga, denna märktes på tiden som ett nödvändigt. Dr Arshad skriver att, även om Michelangelo behövde hjälp på en projektera honom alltid ` som föredrogs för att fungera självständigt' men, då honom hyrde en assistent, han vägrade för att fostra deras egna talangar och hyrde de som inte hotade hans `-supremacy.', Michelangelos fel att delta i hans broder begravning underströk ` hans oförmåga att visa att sinnesrörelse' och han var en pojke som var osäker om självt utanför hans talang som en konstnär. I 1505 skrev han, ` som Något kan händer att splittra min värld.',

Kontrollera utfärdar och tvångsmässiga rutiner
Michelangelo var besatt med arbete och att kontrollera allt i hans liv - `-familjen, pengar, tid och mycket annars.', Dr Arshad skriver, ` som Han var en loner som själv-absorberades och, gav hans odelade uppmärksamhet till hans mästerverk - ett särdrag av autism.', Han var också besatt med pengar och nakenhet och fokuserades så mycket på hans arbete som han slet åtta år över Den Sist Bedömningen.

Kommunikationsproblem
Michelangelo var ` inte en stor offentlig högtalare' och hade svårighetsinnehav upp hans att avsluta av en konversation och ofta att gå bort i en mitt av ett utbyte. Han hade ett kort humör, en sarkastisk intelligens och var ` som var paranoid stundom som var narcissistic och som var schizoid.', Författare fordrar som honom, var ` konstig, tankfull med hans egna verklighet och nästan alltid fungerad bara.',

Var Michelangelo homosexuell?
Kategoriseringen av sexuella tendenser var inte, som definierat under Medeltiden och Renässansen det är på samma sätt todayen. Spekulation om Michelangelos homosexualitet vilar huruvida på hans förhållande med en ung nobleman som han framkallade med en djup förälskelse i 1532. Även Om en biographer fordrade att Michelangelo var impotent `, hade en paedophile eller en homosexuell person och avtalat syphilis,' det var hans ångest könsbestämmer omkring som leder till denna tro.

För ytterligare information kontakt:
Michelle Clarke
PressKontoret
Det Kungliga Samhället av Medicinen
1 Wimpole Gata
London W1G 0AE
Telefon: +44 (0) 20 7290 2904
Fax: +44 (0) 20 7290 2992
E-post: [email protected] http://www.rsm.ac.uk

Advertisement