De Vitamine C kan de strengheid van spontaan knieosteoartritis verhogen

De Hoge dosissen vitamine C verhogen de strengheid van spontaan knieosteoartritis in een dierlijk model van de ziekte, volgens een nieuwe studie met de onderzoekers van het Medische Centrum van Duke University.

De resultaten spreken vorige studies op korte termijn in proefkonijnen tegen en een epidemiologische studie in mensen die vitamine C voorstelden zou tegen osteoartritis, bovengenoemde hoofdonderzoeker Virginia Kraus, M.D., verwante professor van geneeskunde op het Medische Centrum van Duke University kunnen beschermen. De studie werd gepubliceerd in de kwestie van Juni 2004 van Artritis & Reumatiek. Het onderzoek werd gesponsord door de Stichting van de Artritis en de Nationale Instituten van Gezondheid.

In de studie van de Hertog, voedden de onderzoekers proefkonijnen -- welke knieosteoartritis op een manier opmerkelijk gelijkend op mensen ontwikkelen -- lage, middelgrote en hoge dosissen vitamine C tijdens een periode van acht maanden. De onderzoekers vonden dat de hoog-dosisproefkonijnen meer kraakbeenschade ontwikkelden en meer knokige aansporingenvorm in hun knieverbindingen hadden dan de middel en laag-dosisgroepen. Het onderzoek van de onderzoekers van de aansporingen openbaarde een mogelijke oorzaak voor het verband tussen vitamine C en osteoartritis. Zij ontdekten een proteïne in de aansporingen die tot aansporingsvorming leidt en door vitamine C kan worden geactiveerd.

Omdat deze studie op potentiële nadelen aan gebruik op lange termijn van de supplementen van de hoog-dosisvitamine C wijst, zouden de volwassenen niet hun dieetvitamine Cniveaus boven de geadviseerde dieettoelage, bovengenoemde (RDA) Kraus moeten aanvullen. RDA voor mensen is 90 milligrammen per dag en RDA voor vrouwen is 75 milligrammen per dag. Een dieet dat vijf porties van vruchten omvat en de groenten een dag ongeveer 200 milligrammen per dag van vitamine C levert.

„Het is mogelijk dat de korte blootstelling aan hoge niveaus van vitamine C anti-oxyderende gevolgen met een minimum bijwerkingen aanbiedt, terwijl verlengde blootstellingsresultaten in schadelijke gevolgen,“ bovengenoemde Kraus. Een willekeurig verdeelde, gecontroleerde klinische proef in mensen worden vereist om de kwestie absoluut op te lossen van vitamine C het doseren, zei zij.

Als mensen, heeft de spanning Hartley van proefkonijnen een gen voor het maken van vitamine C niet, verlatend hen van vitamine C in hun dieet afhankelijk. Elk van de 46 proefkonijnen die in de studie worden gevolgd werd standaardvoer gevoed dat door een naar maat gemaakt voedsel met drie verschillende concentraties van ascorbinezuur wordt aangevuld (vitamine C). De studie begon toen de proefkonijnen 4 maanden oud waren.

De middelgrote dosis, 30 milligrammen per dag, was het proefkonijn gelijkwaardig van RDA voor vitamine C in mensen -- vergelijkbaar met een persoon die fruit vijf en plantaardige porties verbruikt. De lagere dosis, ongeveer drie milligrammen per dag, was het minimum noodzakelijk om scheurbuik in de proefkonijnen te verhinderen. De hoge dosis was 150 milligrammen per dag, een bedrag dat wordt getoond om tegen chirurgisch-veroorzaakt osteoartritis in een proefkonijnstudie te beschermen op korte termijn. De gelijkwaardige menselijke dosis is 1.500 tot 2.500 milligrammen per dag.

De anti-oxyderende eigenschappen van vitamine C werden geponeerd als één verklaring voor de vroegere positieve resultaten, omdat de zuurstofbasissen collageen kunnen degraderen en proteoglycan, een bindweefselproteïne. De vitamine is ook getoond om collageensynthese te bevorderen en productie van zeer belangrijke componenten van collageen te bevorderen.

De onderzoekers van de Hertog vonden een vereniging tussen hogere niveaus van vitamine C en stijgend collageen in kniekraakbeen. Nochtans, waren er ook een sterke correlatie tussen vitamine Cdosis en de strengheid ziekte, met inbegrip van het aantal en de grootte van osteophytes, of knokige aansporingen bij de knieverbinding. De onderzoekers vonden uitsluitend een belangrijke proteïne in factor van de been de de groei geroepen actieve omzettende groei bijna in osteophytes bèta. De proteïne is gekend om gezamenlijke degeneratie en aansporingsvorming te veroorzaken, en de vitamine C kan deze proteïne van inactief in een actieve staat, bovengenoemde Kraus omzetten. Deze omzetting betekent dat de capaciteit van de vitamine C om collageensynthese te verbeteren en het omzetten van de groeifactor te activeren bèta de redenproefkonijnen zou kunnen zijn voedde hoge dosissen vitamine C ontwikkeld meer osteoartritis, zei zij.

Een Andere factor die in de studie wordt overwogen was de rol van gewicht als risico voor osteoartritis. De proefkonijnen voedden een lage dosis vitamine C hadden een lager gemiddeld gewicht van 5 maanden aan 8 maanden van leeftijd dan de andere proefkonijngroepen. Aldus, kunnen de onderzoekers geen gewicht als beschermende factor voor osteoartritis tussen de lage dosisgroep en de andere proefkonijngroepen uitsluiten. Nog, waren de gewichten van de middelgrote dosis en de groepen van het hoge dosisproefkonijn gelijkaardig door de studie, en de analyses die tot deze twee groepen worden beperkt toonden het significante verergeren van osteoartritis met stijgende niveaus van vitamine C.

De Medewerkers op de studie omvatten Janet Huebner, Thomas Stabler, Charlene Flahiff, Loria Setton, Christian Fink en Amy Clark, elk van Hertog. Vladimir Vilim van het Instituut van Reumatologie in Praag droeg ook tot het onderzoek bij.

Advertisement