C-vitamiini voi pahentaa spontaani polven nivelrikko

Suuret annokset C-vitamiinia pahentaa spontaani polven nivelrikko eläinmallissa tauti, mukaan uusi tutkimus Duke University Medical Centerin tutkijat.

Tulokset ovat ristiriidassa aiempien lyhyen aikavälin tutkimuksissa marsuilla ja epidemiologisten tutkimus ihmisillä että ehdotettu C-vitamiini saattaa suojata nivelrikko, sanoi johtaa tutkija Virginia Kraus, MD, dosentti lääketieteen Duke University Medical Center. Tutkimus julkaistiin kesäkuussa 2004 kysymystä Niveltulehdus ja reumatismi. Tutkimusta sponsoroi Niveltulehdus säätiö ja National Institutes of Health.

Vuonna Duke tutkimuksessa tutkijat ruokitaan marsut - joka kehittää polven nivelrikko tavalla hämmästyttävän samankaltaisia ​​ihmisille - low, medium ja suuria annoksia C-vitamiinia aikana kahdeksan kuukautta. Tutkijat havaitsivat, että korkea-annoksista marsu kehitetty enemmän rusto vaurioita ja oli enemmän bony vauhdittaa muodossa niiden polvinivelet kuin oli keski-ja matala-annos ryhmissä. Tutkijoiden tarkastelu kannuksensa paljastui mahdollinen syy yhteys C-vitamiinia ja nivelrikko. Ne löydettiin proteiini kannuksensa joka johtaa kannustaa muodostumista ja voi aktivoida vitamiini C.

Koska tämä tutkimus osoittaa aiheutuvia haittoja pitkäaikainen käyttö suurina annoksina C-vitamiini täydentää, aikuisten ei pitäisi täydentää niiden ravinnon C-vitamiini tasojen yläpuolella suositeltu ruokavalio (RDA), Kraus sanoi. RDA miehillä on 90 milligrammaa päivässä ja RDA naisilla on 75 milligrammaa päivässä. Ruokavalio, joka sisältää viisi annosta hedelmiä ja vihanneksia päivässä toimittaa noin 200 milligrammaa päivässä C-vitamiinia

"On mahdollista, että lyhytaikainen altistuminen korkeille C-vitamiini on antioksidantti vaikutuksia vähintään sivuvaikutuksia, kun taas pitkäaikainen altistus aiheuttaa vahingollisia vaikutuksia", Kraus sanoi. Satunnaistettu kontrolloitu kliininen koe ihmisillä vaadittaisiin ehdottomasti ratkaista, C-vitamiinin annostus, hän sanoi.

Kuten ihmisillä, Hartley kanta marsuja puuttuu geeni tehdä C-vitamiinia, joten ne ovat riippuvaisia ​​C-vitamiinia ravinnosta. Jokainen 46 koekaniineja seurasi Tutkimuksessa syötettiin standardin chow täydentää mittatilaustyönä ruokaa kolme eri pitoisuudet askorbiinihappoa (C-vitamiini). Tutkimus alkoi, kun marsuilla oli 4 kuukautta vanha.

Keskipitkällä annos, 30 milligrammaa päivässä, oli marsu vastaava RDA C-vitamiinin ihmisillä - verrattavissa nauttivan henkilön viisi hedelmien ja vihannesten annosta. Pienemmällä annoksella, noin kolme milligrammaa päivässä, oli välttämätön estämään keripukkia ja marsuilla. Suuri annos oli 150 milligrammaa päivässä, määrä osoitettu suojaavan kirurgisesti aiheuttama nivelrikko lyhytaikainen marsu tutkimuksessa. Ihmisen ekvivalenttiannos on 1500 2500 milligrammaa päivässä.

Antioksidanttiominaisuuksia C-vitamiinia oli posited yhtenä selityksenä aiemmin myönteisiä tuloksia, koska hapen radikaalit voivat heikentää kollageenin ja proteoglycan, sidekudoksen proteiini. Vitamiini on myös todettu auttavan kollageenisynteesiä ja lisäämään tuotantoa pääkomponenttien kollageenin.

Duke tutkijat löysivät yhdistyksen välillä korkeampi C-vitamiini ja lisäämällä kollageenia polven rustoa. Oli kuitenkin myös vahva korrelaatio C-vitamiinin annos ja vaikeusasteeseen, kuten määrästä ja koosta osteophytes tai bony vauhdittaa klo polvinivelen. Tutkijat havaitsivat tärkeä proteiini luun kasvua kutsutaan aktiivinen muuttaa kasvutekijä beeta lähes yksinomaan osteophytes. Proteiinin tiedetään johtaa nivelten rappeutumista ja kannustaa muodostumista ja C-vitamiini voi muuntaa tämän proteiinin aktiivinen aktiiviseen tilaan, Kraus sanoi. Tämä muuntaminen tarkoittaa, että C-vitamiini on kyky parantaa kollageenin synteesi ja aktivoida muuttaa kasvutekijä beta saattaa olla syynä marsut ruokitaan suuria annoksia C-vitamiinia kehitetty enemmän nivelrikko, hän sanoi.

Toinen seikka huomioon tutkimuksessa oli rooli paino kuin riski nivelrikon. Marsut ruokitaan pieni annos C-vitamiinia oli matalampi keskimääräinen paino 5 kuukaudesta 8 kuukauden iässä kuin muut marsu ryhmiin. Niinpä tutkijat eivät voi sulkea pois painoa kuin suojaava tekijä nivelrikon välillä pientä annosta ryhmä ja muut marsu ryhmiin. Silti painot keski annos ja korkea annos marsu ryhmät olivat samanlaisia ​​koko tutkimuksen, ja analysoidaan vain nämä kaksi ryhmää osoitti merkittävän huononemisen nivelrikko kanssa lisääntyvää C-vitamiinia

Yhteistyökumppania tutkimukseen kuuluu Janet Huebner, Thomas STABLER, Charlene Flahiff, Loria Settons, Christian Fink ja Amy Clark, kaikki Duke. Vladimir Vilim instituutin Rheumatology Prahassa vaikutti myös tutkimusta.

Advertisement