Vitamin C kan förhöjning strängheten av den spontana knäosteoarthritisen

Kickdoser av förhöjning för vitamin C som strängheten av den spontana knäosteoarthritisen i ett djur modellerar av sjukdomen, enligt en ny studie av Duke University Medicinskt centerforskare.

Resultaten säger emott föregående kortfristiga studier i försökskaninar, och en epidemiologic studie, som föreslogg styrka för vitamin C, skyddar hos människor mot osteoarthritis, sade den bly- utredaren Virginia Kraus, M.D., förbunden professor av medicinen på den Duke University Medicinskt center. Studien publicerades i Juni 2004 utfärdar av Artrit & Reumatism. Forskningen sponsrades av ArtritFundamentet och MedborgareInstituten av Vård-.

I Hertigstudien matade forskarna försökskaninar -- vilka framkallar knäosteoarthritis i ett sätt som remarkably är liknande till människor -- låga, medel- och kickdoser av vitamin C under enmånad period. Forskarna grundar, att kick-dos försökskaninar framkallade mer broskskada och hade mer benig sporrar bildar i deras knäleder än, gjorde de medel- och låg-dosen grupperna. Forskare undersökning av sporrar avslöjde en möjlighet orsakar för anknyta mellan vitamin C och osteoarthritisen. De upptäckte att ett protein i sporrar att blytak för att sporra bildande och kan aktiveras av vitaminet C.

Därför Att denna studie indikerar potentiella nackdelar till långsiktigt bruk av tillägg för kick-dosen vitamin C, bör vuxen människa inte komplettera deras dietary vitamin C jämnar ovanför det rekommenderade dietary avdrag (RDA), sade Kraus. RDAEN för manar är 90 milligrams per dag, och RDAEN för kvinnor är 75 milligrams per dag. En banta som inkluderar fem portionar av frukter och grönsaker om dagentillförsel omkring 200 milligrams per dag av vitaminet C.

”Är Det möjligheten, som kort exponering till hög nivå av erbjudandeantioxidanten för vitamin C verkställer med en minimi av biverkningar, verkställer långvariga exponeringsresultat för stunder i deleterious,”, sade Kraus. Ett skulle randomized kontrollerat kliniskt försök krävs hos människor bestämt att lösa utfärda av vitamin C som doserar, sade hon.

Lika människor, Hartleyen anstränger av försökskaninbrist en gen för danandevitamin C som lämnar som dem, bantar anhörigen på vitamin C i deras. Varje av de 46 försökskaninarna som följdes i studien, matades standard chow som kompletterades av en specialtillverkad mat med tre olika koncentrationer av ascorbic syra (vitamin C). Studien började, då försökskaninarna var 4 gammala månader.

Medeldosen, 30 milligrams per dag, var försökskaninmotsvarigheten av RDAEN för vitamin C hos människor -- jämförbart till en person som konsumerar fem frukt- och grönsakportionar. Den lägre dosen, omkring tre milligrams per dag, var det nödvändigt för minimum beträffande att förhindra scurvy i försökskaninarna. Kickdosen var 150 milligrams per dagen, ett belopp som visades för att skydda mot surgically-framkallad osteoarthritis i en kortfristig försökskaninstudie. Den likvärdigt människadosen är 1.500 till 2.500 milligrams per dag.

Antioxidantrekvisitan av vitamin C posited som en förklaring för de tidigare realitetresultaten, därför att syreradikaler kan degradera collagenen och proteoglycan, ett protein för connectivesilkespapper. Vitaminet har också visats för att hjälpa collagensyntes och för att stimulera produktion av nyckel- delar av collagenen.

Hertigen som forskare fann en anslutning jämnar between higher, av vitamin C och den ökande collagenen i knäbrosk. Emellertid, fanns storleksanpassar det också en stark korrelation mellan dosen för vitamin C och strängheten av sjukdomen, däribland numrera och av osteophytes, eller benigt sporrar på knäleden. Forskarna grundar ett viktigt protein i tillväxt för aktiv för ben tillväxt kallad omformande dela upp i faktorer beta nästan exklusivt i osteophytesna. Proteinet är bekant att orsaka gemensam försämring och att sporra bildande, och vitamin C kan konvertera detta protein från ett inaktivt till en statlig aktiv, sade Kraus. Hjälpmedlet för Denna omvandling, som kapacitet för vitamin C att förhöja collagensyntes och att aktivera omformande tillväxt dela upp i faktorer beta styrka, är resoneraförsökskaninarna som matas kickdoser av vitamin C, framkallade mer osteoarthritis, sade hon.

Another dela upp i faktorer ansett i studien var rollen av väger som en riskera för osteoarthritis. Försökskaninarna matade en låg dos av vitamin C hade ett lägre medel att väga från 5 myndiga månader till 8 månader än de andra försökskaningrupperna. Således kan forskarna inte härska ut väger, som ett skyddande dela upp i faktorer för osteoarthritis mellan den låga dosgruppen och de andra försökskaningrupperna. Stillbilden väger av medeldosen, och grupper för kickdosförsökskanin var den liknande alltigenom studien, och analyser som var inskränkt till dessa två grupper, visade att viktigt försämra av osteoarthritisen med ökande jämnar av vitaminet C.

Kollaboratörer på studien inkluderar Janet Huebner, Fastare Thomas, Charlene Flahiff, Loria Setton, Kristen Fink och Amy Clark, all Hertigen. Vladimir Vilim av Institutet av Rheumatology i Prague som bidras också till forskningen.

Advertisement