De Eieren zijn een hoogte in luteïne, carotenoïden belangrijk voor oog en huidgezondheid

Het Nieuwe onderzoek toont aan dat de eieren een hoogst bioavailable bron van luteïne zijn, carotenoïden belangrijk voor oog en huidgezondheid.

De „Studies wijzen erop dat het luteïne kan helpen tegen ziekten zoals van de leeftijd afhankelijke macular degeneratie (AMD) en cataracten beschermen, evenals verminderend risico voor één of andere vormen van kanker en hartkwaal,“ bovengenoemde Elizabeth J. Johnson, Ph.D., de van de hoofd studie auteur. De studie in de kwestie van Augustus 2004 van het Dagboek van Voeding wordt gepubliceerd vergeleek de biologische beschikbaarheid van luteïne uit diverse bronnen om te bepalen hoe het dieetaanbevelingen kan beïnvloeden die. De Hoogst bioavailable vormen van voedingsmiddelen zijn die die het lichaam het gemakkelijkst kan absorberen en gebruiken.

De Onderzoekers op het Onderzoekscentrum van de Menselijke Voeding van Jean Mayer USDA Bij het Verouderen bij de Universiteit van Bosjes voorzagen deelnemers van of een luteïnesupplement, een supplement van de luteïneester, een spinazie of luteïne-verrijkte eieren, in willekeurige orde. Elke bron van luteïne voorzag de deelnemers van ongeveer 6 milligrammen (mg)luteïne per dag. Dr. Johnson en collega's verzamelde bloedsteekproeven van vastende deelnemers 2 weken voorafgaand aan de studie, om basisniveaus van carotenoïden, en before and after elke fase van de 9 dagtest te bepalen om veranderingen in luteïneconcentratie te analyseren.

De Resultaten wezen op een beduidend grotere reactie van het bloedluteïne met eiconsumptie in vergelijking met de andere bestudeerde luteïnebronnen. Specifiek, waren de niveaus van het het luteïnebloed van deelnemers ongeveer drie keer hoger na het eten van eieren. Dr. Johnson verklaarde het dat het „luteïne van eieren gemakkelijker in de bloedsomloop dan luteïne uit andere bronnen wegens componenten in de dooier van het ei wordt geabsorbeerd, zoals lecithine.“ mogelijk is

De Vorige studies hebben aangetoond dat van het de verhogingenbloed van de eiopname de het luteïneniveaus en deze gegevens verder het belang van eieren in zijn dieet herhalen. Dr. Blumberg bij de Universiteit van Bosjes zegt, „Één eierdooier verstrekt ongeveer 200 microgrammen van luteïne, en het luteïne in eieren is 200-300 percenten meer bioavailable dan plantaardige bronnen van luteïne.“ De Eieren verstrekken luteïne in een lipidevorm, die gemakkelijker is voor het lichaam te absorberen. Deze hoge biologische beschikbaarheid voorziet individuen van meer biologische voordelen bij een lagere opname die van luteïne, het gemakkelijker maken om te verbruiken wat om een gezonde opname van luteïne wordt verondersteld te zijn. De resultaten van Deze studie, samen met vorig onderzoek, tonen aan dat de eieren een uitstekende, goedkope bron van vele voordelige voedingsmiddelen met inbegrip van deze belangrijke carotenoïden zijn.

Advertisement