Wolfgang Amadeus Mozart hebben geleden aan het syndroom van Gilles de la Tourette

Een documentaire wordt vertoond in oktober door de Britse Channel 4 tv-netwerk, wijst erop dat Wolfgang Amadeus Mozart hebben geleden aan het syndroom van Gilles de la Tourette.

Ook wel Gilles de la Tourette stoornis, of Gilles de la Tourette-syndroom, Tourette syndroom is een erfelijke neurologische aandoening gekenmerkt door herhaalde onwillekeurige bewegingen en oncontroleerbare vocale geluiden genaamd tics. In enkele gevallen kan een dergelijke tics zijn ongepaste woorden en zinnen.

De Britse componist James McConnel, een Gilles de la Tourette lijdt zelf, beweert dat brieven en muziek geschreven door de componist wijzen op een kans op het syndroom van Gilles de la Tourette.

Volgens McConnel, Mozart's fascinatie voor woordspelingen en obsessie natuur, evenals zijn gedocumenteerd spiertrekkingen wezen allemaal naar hem wordt een Gilles de la Tourette lijdt.

Het syndroom komt wereldwijd voor in alle rassen en is meestal erfelijk. Het is vernoemd naar Georges Gilles de la Tourette, die voor het eerst het beschreven in 1885, het is gesuggereerd dat het Engels schrijver Samuel Johnson kan hebben geleden aan een vorm van de ziekte, gebaseerd op hedendaagse beschrijvingen van zijn gezicht tics en van de vreemde geluiden het onderbreken van zijn normale spraak.

De meerderheid van de mensen met het syndroom van Gilles de la Tourette's vereisen geen medicatie, maar medicatie is beschikbaar om te helpen bij de symptomen interfereren met de werking. Gilles de la Tourette syndroom medicijnen zijn alleen in staat om specifieke symptomen te verminderen. Neuroleptica en antihypertensiva kunnen hebben op lange-en korte-termijn bijwerkingen, en het gebruik van stimulerende middelen is omstreden.

Er is geen remedie voor het syndroom van Gilles de la Tourette, maar de toestand in vele individuen verbetert als ze volwassen worden. Personen met het Syndroom van Gilles de la Tourette's kunnen verwachten dat een normale levensduur leven. Hoewel het syndroom van Gilles de la Tourette is over het algemeen levenslang en chronische, is het niet degeneratieve. In enkele gevallen, complete remissie optreedt na de adolescentie.

Advertisement