Wolfgang Amadeus Mozart kan ha lidit från Tourettes Syndrom

En dokumentär som ska avskärmas i Oktober av Britannien Kanaliserar 4 som televisionen knyter kontakt, föreslår att Wolfgang Amadeus Mozart kan ha lidit från Tourettes Syndrom.

Tourettes Också Oordning- eller Gilles de la Tourettes Syndrom, det Tourette Syndromet kallas en övertagen neurological oordning som karakteriseras av upprepad ofrivillig förehavanden, och uncontrollable röst- låter kallade muskelryckningar. I några fall kan sådan muskelryckningar inkludera olämpligt uttrycker och formulerar.

Den Brittiska kompositören James McConnel, själva en Tourettes lidande person, fordrar som märker och musik som är skriftlig vid kompositören för att antyda på en sannolikhet av Tourettes Syndrom.

Enligt den McConnel, Mozarts tjusningen med wordplay- och tvångstankenaturen såväl som dokumenterat hans twitching all spetsigt till honom som är en Tourettes lidande person.

Syndromet uppstår över hela världen sammanlagt races och övertas vanligt. Det namnges efter Georges Gilles de la Tourette, som beskrev först det i 1885; det har föreslågits att den Engelska författare Samuel Johnson kan ha lidit från en bilda av sjukdomen som baseras på samtidaa beskrivningar av hans ansikts- muskelryckningar och av de konstiga vocalizationsna som avbryter hans det normalaanförande.

Majoriteten av folk med Tourettes Syndrom kräver ingen läkarbehandling, men läkarbehandlingen är tillgänglig för att hjälpa, när tecken störer med att fungera. Tourettes Syndromläkarbehandlingar är endast kompetent att hjälpa att förminska specifika tecken. Neuroleptic och antihypertensivedroger kan ha långa och kortfristiga biverkningar, och bruk av stimulanser är kontroversiellt.

Det finns inte någon bot för Tourettes Syndrom; emellertid förbättrar villkora i många individer, som de mognar. Individer med Tourettes Syndrom kan förvänta att bo en det normalalivslängd. Även Om Tourettes Syndrom är allmänt livslångt och kroniskt, är det inte degenerative. I några fall uppstår färdig remission efter tonårstid.

Advertisement