Forskare ger hårdnar bevisar om hur människan synar evolved

När Darwins skeptiker anfaller hans teori av evolution, fokuserar de ofta på syna. Bekänna Darwin självt, att det var ”absurt” att föreslå att människan synar, ”ett organ av ytterlighetperfektion och komplikation” evolved till och med spontan mutation och naturligt val. Men han resonerade också det ”, om talrika graderingar från ett enkelt och ofullbordat synar till ett komplex och görar perfekt kan visas för att finnas” denna svårighet bör är därefter betagna.

Forskare på det Molekylära BiologiLaboratoriumet för Europén [EMBL] har nu tacklat Darwins ha som huvudämne utmaning i en evolutions- studie som publiceras denna vecka i föra journal överVetenskapen. De har belyst den evolutions- beskärningen av människan synar.

Forskare i laboratoriumna av Detlev Arendt och Jochen Wittbrodt har upptäckt, att de lightsensitive cellerna av vårt synar, stängerna, och kottar, är av oväntad evolutions- beskärning som de kommer från en forntida befolkning av ljus-känsliga celler, som lokaliserades initialt i hjärnan.

”Är Det inte överraska att celler av människan synar kommet från hjärnan. Vi stillar har ljus-känsliga celler i våra hjärnor, som avkänner lätt och påverkan våra dagstidningrytmer av aktivitet,” förklarar i dag Wittbrodt. ”Ganska eventuellt, synar har människan påbörjat från ljus-känsliga celler i hjärnan. Endast mer sistnämnd i evolution skulle sådan hjärnceller har förflyttat in i en syna och har nått det potentiellt för att tilldela vision.”,

Forskarna upptäckte att två typer av lightsensitive celler fanns i våra djura förfäder för tidig sort: rhabdomeric och ciliary. I mest djur blev rhabdomeric celler delen av synar, och ciliary celler återstod inbäddade i hjärnan. Men evolutionen av människan synar är säregen det är de ciliary cellerna som rekryterades för vision, som gav slutligen löneförhöjning till stängerna och kottarna av näthinnan.

Hur Så spårade EMBL-forskare slutligen evolutionen av syna?

Genom att studera ”bo fossil,”, avmaskar den Platynereis dumeriliien, en flotta att stilla liknar tidig sortförfäder som bodde upp till 600 miljon år sedan. Arendt hade sett föreställer av denna worms hjärna som togs av forskare Adriaan Dorresteijn [Universitetar av Mainz, Tyskland]. ”När Jag sågar dessa, föreställer, märkte Jag att forma av cellerna i worm'sens hjärna liknade stängerna och kottar i människan synar. Jag fascinerades omgående av idén att båda av dessa ljus-känsliga celler kan ha den samma evolutions- beskärningen.”,

Att testa denna hypotes använde Arendt och Wittbrodt ett nytt bearbetar för dagens evolutions- biologer - ”molekylärt identifierar med fingeravtryck”. En Sådan identifiera med fingeravtryck är en unik kombination av molekylar som finnas i en specifik cell. Han förklarar att, om celler mellan art har att matcha som är molekylärt, identifierar med fingeravtryck, då är cellerna mycket rimliga att dela en allmänningförfadercell.

Forskare Kristin Tessmar-Raible g det avgörande bevisar för att stötta Arendts hypotes. Med hjälpen av EMBL-forskare Heidi Snyman, identifierar med fingeravtryck hon som är beslutsam det molekylärt, av cellerna i worm'sens hjärna. Hon grundar en opsin, enkänslig molekyl, i avmaska som liknade slående opsinen i de vertebrate stängerna och kottarna. ”När Jag sågar denna vertebrate-typ molekylaktiv i cellerna av den Playtnereis hjärnan - det var frikänden som dessa celler och de vertebrate stängerna och kottarna delade ett molekylärt identifierar med fingeravtryck. Detta var hårdnar bevisar av evolutions- beskärning för allmänning. Vi hade slutligen löst en av de stora gåtorna i människa synar evolution.”,

Advertisement