Rygning og kaffe tilsammen har en større skadelig effekt på arterier og blodgennemstrømningen

Rygning og kaffe ofte går sammen. Men kombinationen synes at have en skadelig effekt på arterier og blodgennemstrømningen, der er større end man kunne forvente fra blot at kombinere effekten af ​​de enkelte praksis. De negative konsekvenser er både på kort og lang sigt, ifølge en ny undersøgelse i november 2, 2004 nummer af Journal of American College of Cardiology .

"Dette er den første undersøgelse for at undersøge den kombinerede effekt af rygning og koffein på stivhed af store arterier som aorta og den belastning, der er pålagt på hjertet," sagde Charalambos Vlachopoulos, MD, i Athen Medical School og Hippokration Hospital i Athen,. Grækenland "Vores undersøgelse bekræfter, at rygning har en ekstra ugunstig virkning, og at tunge kaffe forbrug kan udgøre en yderligere risiko. Ifølge vores undersøgelse, for personer, der endnu ikke op med at ryge er det tilrådeligt ikke at ryge, mens forbrugende kaffe eller andre koffein-holdige drikkevarer, som meget ofte er tilfældet. Et sundt hjerte kan være i stand til at kompensere, i det mindste på kort sigt, for disse ugunstige forhold, men for patienter med nedsat hjertefunktion disse bivirkninger kan være skadelig, "siger Dr. Vlachopoulos.

Denne forskning havde to dele: en akut undersøgelse af de umiddelbare virkninger af rygning og koffein og en befolkning undersøgelse, som kiggede efter tegn på langsigtede konsekvenser. I hver undersøgelse, vurderede forskerne stivhed af aorta (den største arterie der fører fra hjertet) og refleksion bølger i arterielle blodgennemstrømning. Hver af disse faktorer er en indikation af hjerte-kar-risiko for sygdom. De betragtes som vigtige komponenter i udviklingen af ​​systolisk hypertension, som er den type af forhøjet blodtryk, som ofte udvikler sig hos ældre mennesker.

I den akutte undersøgelse var aorta stivhed studeret i 14 tilsyneladende raske rygere og bølge refleksioner blev undersøgt i 10 rygere. Ved at måle puls bølge hastighed (en højere hastighed indikerer stivere arterier) og augmentation indeks (der måler puls bølger hoppe tilbage til hjertet), fandt forskerne, at når rygning fulgte koffein indtag, den negative effekt var større end summen af ​​virkningerne af rygning og koffein indtag på forskellige tidspunkter.

Befolkningen Undersøgelsen omfattede 160 raske deltagere, der blev kategoriseret i tre grupper: kaffe drikkende der røg (66 mænd og 31 kvinder), kaffe drikker, der ikke røg (20 mænd og 21 kvinder), og dem, der hverken drak kaffe eller røget (10 mænd og 10 kvinder). Målinger foretaget efter en nats faste viste en signifikant interaktion af kronisk kaffe forbrug og rygning med puls bølge hastighed og augmentation indeks.

"Nogle af vores tidligere undersøgelser, sammen med nogle fra andre laboratorier har vist, at rygning og koffein separat øge arteriel stivhed. Det blev dog ikke kendt, om virkningen af ​​den ene eller anden stimulus var så stort, at det ikke efterlader plads til yderligere forværring. Med andre ord, når jeg ryger en cigaret gøre mit arterier hærder så meget, at når jeg drikker kaffe på samme tid, de kan ikke stiv mere, og vice versa? Især i den akutte undersøgelse, var den endelige konsekvens af de to stimuli større end summen af ​​de enkelte virkninger af de to stimuli alene, "Dr. Vlachopoulos sagt.

Dr. Vlachopoulos bemærkes, at denne undersøgelse involverede raske deltagere, så forskerne kan ikke sige med sikkerhed, om rygning og koffein har samme virkning i mennesker med hjerte-kar-sygdom.

"For så vidt angår den mekanisme, der i den akutte indstilling, dette sandsynligvis har at gøre med effekten af ​​rygning og koffein på katekolaminer (noradrenalin, adrenalin og dopamin) og adenosin (et stof, der udvider arterierne). I den kroniske indstilling, er forklaringen ikke så ligetil, hovedsageligt fordi de mulige virkninger af kronisk kaffe forbrug på arterievæggen er ikke blevet undersøgt på et grundlæggende niveau, "Dr. Vlachopoulos sagt.

Krishnankutty Sudhir, MD, FACC, ved Stanford University i Californien, som ikke var forbundet med denne forskning, sagde, at han var imponeret over undersøgelsens metode, der så på både umiddelbare og langsigtede virkninger.

"En anden grund til jeg kan lide det papir er, at det ser på en kombination af to almindelige vaner i vores samfund," Dr. Sudhir sagt. "Undersøgelsen har ikke vist, at kaffe i sig selv er dårlig, så ville jeg ikke vil have folk til at gøre denne fortolkning, men det viser, at hvis du er ryger, kan drikke kaffe har farlige virkninger på store blodkar."

Hector O. Ventura, MD, FACC på Ochsner Clinic i New Orleans, som også var ikke forbundet med denne forskning, sagde denne opfattelse af virkningerne af kaffe og cigaretter sammen, er nyt.

Advertisement