Gecombineerde Roken en de koffie hebben een groter schadelijk effect op slagaders en bloedstroom

Het Roken en de koffie gaan vaak samen. Maar de combinatie schijnt om een schadelijk effect op slagaders en bloedstroom te hebben die groter is dan van eenvoudig het combineren van de gevolgen van elke praktijk worden verwacht. De negatieve gevolgen zijn zowel direct als op lange termijn, volgens een nieuwe studie in 2 Nov., de kwestie van 2004 van het Dagboek van de Amerikaanse Universiteit van Cardiologie.

„Dit is de eerste studie om het gecombineerde effect te onderzoeken van het roken en cafeïne op de stijfheid van grote slagaders zoals de aorta en de lading die wordt opgelegd aan het hart,“ bovengenoemde Charalambos Vlachopoulos, M.D., bij de Medische School van Athene en het Ziekenhuis Hippokration in Athene, Griekenland. „Onze studie bevestigt dat het roken een extra ongunstig effect heeft en dat de zware koffieconsumptie een extra risico kan stellen. Volgens onze studie, voor individuen die nog niet met het roken zijn opgehouden, is het raadzaam niet te roken terwijl verbruikende koffie of andere cafeïne bevattende dranken, zoals zeer vaak het geval is. Een gezond hart kan, minstens op korte termijn, dergelijke ongunstige voorwaarden kunnen compenseren, maar voor patiënten met geschade hartfunctie kunnen deze gevolgen schadelijk zijn,“ zei Dr. Vlachopoulos.

Dit onderzoek bestond uit twee delen: een scherpe studie van de directe gevolgen van het roken en cafeïne en een bevolkingsstudie die tekens van gevolgen op lange termijn zochten. In elke studie, evalueerden de onderzoekers de stijfheid van de aorta (de grootste slagader die van het hart leiden) en bezinningsgolven in slagaderlijke bloedstroom. Elk van deze factoren is een aanwijzing van cardiovasculair ziekterisico. Zij worden beschouwd als zeer belangrijke componenten in de ontwikkeling van systolische hypertensie, die het type van hoge bloeddruk is die vaak zich in oudere mensen ontwikkelt.

In de scherpe studie, werd de aortastijfheid bestudeerd in 14 blijkbaar gezonde rokers en de golfbezinningen werden bestudeerd in 10 rokers. Door de snelheid van de impulsgolf (een hogere snelheid wijst op stijvere slagaders) en de vergrotingsindex (die impulsgolven meet die terug naar het hart stuiteren) te meten, vonden de onderzoekers dat toen het roken van gevolgde cafeïneopname, het negatieve effect waren groter dan de som gevolgen van het roken en cafeïneopname in afzonderlijke tijden.

De bevolkingsstudie schreef 160 gezonde deelnemers in die in drie groepen werden gecategoriseerd: koffie drinkers die (66 mannen en 31 vrouwen), koffiedrinkers rookten die niet (20 mannen en 21 vrouwen) rookten, en hen die noch koffie dronken noch rookten (10 mannen en 10 vrouwen). De Metingen die na nachtelijk worden gemaakt toonden snel een significante interactie van chronische koffie consumptie en het roken met de snelheid en de vergrotingsindex van de impulsgolf.

„Sommige van onze vorige studies, samen met wat van andere laboratoria, hebben aangetoond dat het roken en de cafeïne afzonderlijk slagaderlijke stijfheid verhogen. Nochtans, werd het niet geweten of het effect van de één of andere stimulus zo groot was dat het geen ruimte voor verdere verslechtering verliet. Met andere woorden, wanneer Ik roken een sigaret, mijn slagaders zo veel verharden dat wanneer Ik koffie tezelfdertijd drink zij niet anymore kunnen verstevigen, en vice versa? In Het Bijzonder in de scherpe studie, was het definitieve effect van de twee stimuli groter dan de som afzonderlijke effecten van de twee alleen stimuli,“ Dr. Vlachopoulos zei.

Dr. Vlachopoulos merkte op dat deze studie gezonde deelnemers impliceerde, zodat kunnen de onderzoekers niet zeggen met zekerheid of het roken en de cafeïne de zelfde gevolgen in mensen met cardiovasculaire ziekte hebben.

„Betreffende het mechanisme in het scherpe plaatsen, most likely moet dit met het effect doen van het roken en cafeïne op catecholamines (norepinephrine, epinefrine en dopamine) en adenosine (een substantie die slagaders uitzet). Bij het chronische plaatsen, is de verklaring niet zo ongecompliceerd, hoofdzakelijk omdat de mogelijke gevolgen van chronische koffieconsumptie voor de slagaderlijke muur niet op basisniveau zijn onderzocht,“ Dr. Vlachopoulos zei.

Krishnankutty Sudhir, M.D., F.A.C.C., bij de Universiteit van Stanford in Californië, dat niet werd verbonden aan dit onderzoek, zei hij door de studiemethode indruk op werd gemaakt op die zowel directe als op lange termijn gevolgen bekeek.

„Een Andere reden houd Ik van het document ben dat het een combinatie van twee gemeenschappelijke gewoonten in onze maatschappij bekijkt,“ Dr. Sudhir zei. De „studie heeft niet aangetoond dat de koffie zelf slecht is, zodat zou Ik geen mensen die interpretatie willen maken, maar het toont aan dat als u een roker bent, het drinken van koffie gevaarlijke gevolgen voor groot bloedvat kan hebben.“

Hector O. Ventura, M.D., F.A.C.C., bij de Kliniek Ochsner in New Orleans, dat ook niet werd verbonden aan dit onderzoek, zei deze mening van de gevolgen van koffie en de sigaretten samen is nieuw.

„Wat zij vonden is dat wanneer u het roken van sigaretten en koffie samen combineert, zij een synergistic effect op bloeddruk hebben, geen die Ik denk voordien is beschreven,“ Dr. Ventura zei. „Ik denk het, de manier zeer sterk is deze studie.“ is gedaan

Dr. Ventura voegde toe dat de resultaten slagaderlijke stijfheid voorstellen en de bloeddruk kan helpen een deel van het mechanisme verklaren door dat het roken en cafeïne het risico van cardiovasculaire ziekte verhoog.

De Amerikaanse Universiteit van Cardiologie, de 31.000 lid professionele medische maatschappij en een het onderwijsinstelling zonder winstbejag, worden toegewijd aan het bevorderen van optimale cardiovasculaire zorg en ziektepreventie door professioneel onderwijs, bevordering van onderzoek, leiding in de ontwikkeling van normen en richtlijnen, en de formulering van gezondheidszorgbeleid.

Advertisement