Kronisk forstoppelse er ubehageligt, men ikke farligt

Der er en masse af fælles myter om forstoppelse behandling. En artikel i januar-udgaven af The American Journal of Gastroenterology fjerner disse myter og rydder mange misforståelser med hensyn til kronisk forstoppelse. Fra en fiberrig kost til at tage afføringsmidler, adresse forskere de fælles forestillinger om forskellige aspekter af tilstanden og gennemgå resultater baseret på medicinske forsøg.

"Kronisk forstoppelse er ubehageligt, men ikke farligt," siger ledende forfatter Stefan A. Müller-Lissner, MD. "Det kan være grunden til, at læger ofte ikke tage det alvorligt. Der er mange udokumenterede overbevisninger om forstoppelse, men de fleste af dem er ikke holdbart ved nærmere undersøgelse med videnskabelige metoder."

Ifølge forfatterne, men der er ingen tvivl om, at fiber øger skammel bulk og frekvens, den rolle, kostfibre til behandling af kronisk forstoppelse er overdrevet. En lav fiber diæt har vist sig ikke at være årsag til forstoppelse og succes fiber indtagelse som behandling er beskeden. Den revideret undersøgelse foretaget af Voderholzer et al viste, at kun 20% af langsomme transit patienter nydt godt af fiber. Yderligere data antyder, at mens mange patienter kan blive hjulpet af en fiber-rig kost, nogle faktisk lider værre symptomer ved at øge deres fiber indtagelse.

På den modsatte ende, ikke engang er steget væsker garanteret til at hjælpe tarm aktivitet. Fluid indtagelse til behandling af kronisk forstoppelse er overvurderet, så godt, ifølge Dr. Müller-Lissner, og succesen af ​​væske behandling er sandsynligvis ingen. Medmindre der er tegn på dehydrering, er der ingen data, der understøtter det faktum, at øget væskeindtagelse med succes kan behandle forstoppelse. Artiklen behandler i øvrigt myterne bag kronisk brug af afføringsmidler, og om disse stoffer kan være forbundet med nerveskader og risiko for kolorektal eller andre kræftformer. Data viser, at dem på markedet i dag er sikre, når egnede lægemidler ordineres og tages i anbefalede doser.

Med disse oplysninger, foreslår Dr. Müller-Lissner, at "patienter kan ikke længere blive generet af ineffektive råd om fiber og væske indtagelse eller truet af bivirkninger af afføringsmidler. Ligeledes kan unødvendige colon resektioner undgås."

Ifølge American College of Gastroenterology, er forstoppelse et af de hyppigst forekommende mave-klager i USA og vestlige lande. Der er mindst 2,5 millioner lægebesøg for forstoppelse i USA hvert år, og hundredvis af millioner af dollars er brugt for laksantia årligt. Med kronisk forstoppelse, kan patienter lider af forstoppelse i flere uger eller har tilbagevendende anfald over lange perioder.

Advertisement