De Zachte muziek bij bedtijd zal beter oudere volwassenenslaap en langer helpen

De Slaap, een essentieel ingrediënt in het leven, kan soms moeilijk worden aangezien de mensen ouder worden. Maar een recente studie door onderzoekers bij de School van Frances Payne Bolton van de Westelijke Universiteit van de Reserve van het Geval van Verzorging en Boeddhistische het tzu-Chi Algemene Ziekenhuis in Taiwan toont aan dat het luisteren aan zachte muziek bij bedtijd beter oudere volwassenenslaap en langer zal helpen.

De Slaap, een essentieel ingrediënt in het leven, kan soms moeilijk worden aangezien de mensen ouder worden. Maar een recente studie door onderzoekers bij de School van Frances Payne Bolton van de Westelijke Universiteit van de Reserve van het Geval van Verzorging en Boeddhistische het tzu-Chi Algemene Ziekenhuis in Taiwan toont aan dat het luisteren aan zachte muziek bij bedtijd beter oudere volwassenenslaap en langer zal helpen.

Het onderzoek, in de uitgave van Februari 2005 van het Dagboek van Geavanceerde Verzorging wordt gepubliceerd, vond dat de oudere mensen met slaapproblemen een de 35 percentenverbetering meldden nadat zij begonnen aan 45 minuten zachte muziek vóór bedtijd te luisteren die. De Onderzoekers hui-Ling Lai, directeur van het Communautaire Gezondheidscentrum bij Boeddhistische het tzu-Chi Algemene Ziekenhuis, een hulpprofessor bij de Universiteit van de Chi Tzu in Taiwan en de oudstudente van het Geval, en Marion Good, professor van verzorging bij Geval, bestudeerden de slaappatronen van 60 mensen op de leeftijd van 60-83, willekeurig aanwijzend hen in gelijke aantallen in een muziekgroep en een controlegroep. Zij ontdekten dat 30 wie aan zorgvuldig geselecteerde muziek ervaren fysieke veranderingen had geluisterd die rustgevende slaap hielpen. Deze omvatten lager hart en ademhalingstarieven.

Het „verschil tussen de muziekgroep en de controlegroep was klinisch significant,“ bovengenoemde Lai, hoofdauteur van de studie. De „muziekgroep meldde een de 26 percenten algemene verbetering in de eerste week en dit cijfer bleef toenemen aangezien zij de techniek beheersten om aan de kalmerende muziek te ontspannen.“

De Deelnemers in de studie waren oudere volwassenen met slaapmoeilijkheden die in centraal Taiwan leefden. Die met bepaalde medische voorwaarden waren uitgesloten, zoals mensen waren die slaapmedicijn nemen, hoge niveaus van cafeïne drinken of bestaande ontspanningstechnieken zoals meditatie de gebruiken.

De muziekgroep kon van zes banden kiezen die zachte, langzame muziek kenmerkten. Deze omvatten één band van Chinese volksmuziek en vijf die om postoperatieve die pijn in onderzoek te verminderen door Goed wordt geleid efficiënt waren gevonden.

Goed, één van de belangrijke onderzoekers van het land van drug-vrije methodes om postoperatieve pijn te verminderen, heeft in vorige studies geconstateerd dat de combinatie van ontspanning en muziek beduidend postoperatieve buikpijn meer dan pijnstillers verlichtte.

Kwaliteit van de Slaap werd gemeten in de muziekgroep alvorens zij begonnen de techniek te gebruiken en dan gecontroleerd tijdens de studieperiode van drie weken. De slaapkwaliteit van de controlegroep, die niet de muziekbanden gebruikte, werd ook beoordeeld tijdens de zelfde periode.

De Mensen in de muziekgroep toonden beduidend betere scores in algemene slaapkwaliteit en in vijf van de zes die subcategorieën aan de kwaliteit van de maatregelenslaap worden gebruikt. Deze omvatten betere en langere nachtslaap en minder dysfunctie tijdens de dag. Het enige element dat niet na het luisteren aan muziek verbeterde was slaapstoring.

De „Muziek is prettig en brandkast en de techniek die wij in onze studie hebben gebruikt snel zijn en gemakkelijk te leren is lage kosten, en kon gemakkelijk door verpleegsters worden gebruikt,“ bovengenoemd Goed. „Het is makkelijk te gebruiken en veroorzaakt geen bijwerkingen.“

De wanorde van de Slaap kan in vermoeidheid, moeheid, depressie, grotere bezorgdheid, geprikkeldheid, pijngevoeligheid, spiertrillingen en gebrek aan dagwaakzaamheid resulteren. Lai en het Goed verklaren dat hoewel er veel onderzoek over slaap is, weinig studies zich op de gevolgen van muziek in het verbeteren van slaapkwaliteit, in het bijzonder in oudere volwassenen hebben geconcentreerd.

Advertisement