De Jongens, ook, lijden aan gevolgen op lange termijn van kinderjaren seksueel misbruik

De Kinderen van beide geslachten zijn vaak slachtoffers van seksueel misbruik, en de gevolgen op lange termijn zijn bijna identiek in mannen en vrouwen, volgens een gevarieerd nieuw rapport in de kwestie van Juni 2005 van Amerikaans Dagboek van Preventieve Geneeskunde.

Onder deelnemers in de studie van meer dan 17.000 volwassenen van Californië, meldden 25 percent van wijfjes en 16 percent van mannetjes het ervaren van kinderjaren seksueel misbruik. Voorts zeggen de auteurs, verhoogt het seksuele misbruik beduidend het risico om gezondheid en sociale problemen - zoals en alcoholdruggebruik, geestelijke ziekte, en echtelijk geschil - in zowel mensen als vrouwen te ontwikkelen.

Een geschiedenis van zelfmoordpoging was meer dan waarschijnlijk tweemaal zo onder zowel mannelijke als vrouwelijke slachtoffers zoals onder nonvictims. Zagen de Op Dezelfde Manier seksueel misbruikte volwassenen van beide geslachten een 40 percenten groter risico om alcoholisch onder ogen te huwen.

Tot nu toe, heeft het meeste onderzoek naar de gevolgen van kind seksueel misbruik zich op vrouwelijke overlevenden geconcentreerd, en weinig informatie was beschikbaar op mannelijke slachtoffers. De nieuwe studie toont aan dat zijnd mannelijke aanbiedingen weinig bescherming. „Alle kinderen zijn kwetsbaar aan deze vorm van misbruik, en de last is gelijkaardig voor zowel mannen als vrouwen later in het leven,“ zegt hoofdauteur Shanta Dube van de Centra van de V.S. voor de Controle en de Preventie van de Ziekte.

De bevindingen zijn gebaseerd op vertrouwelijke vragenlijsten die door meer dan 17.000 volwassen leden van een organisatie van het gezondheidsonderhoud in Californië worden voltooid.

De ondervraagden vertegenwoordigen een vrij algemene bevolking, zegt Dube, omdat elk de kliniek voor een wellnessbeoordeling eerder dan voor behandeling van een gezondheidsprobleem bezocht. Bovendien stonden de statistische methodes de auteurs toe om de gevolgen van seksueel misbruik van die van andere kinderjarenspanners te isoleren die, zoals emotioneel of fysiek misbruik kunnen gelijktijdig voorkomen.

De vragenlijst vroeg deelnemers of impliceerde het seksuele misbruik betrekkingen of het ongepaste slechts raken. De bevindingen tonen aan dat het risico van negatieve gezondheidsresultaten lichtjes hoger was voor beide geslachten als het misbruik geprobeerde of voltooide betrekkingen omvatte.

De studie bekeek ook het geslacht van daders. De Vrouwen rapporteerden dat de mannetjes het misbruik 94 percent van de tijd begingen. Nochtans, onder mensen, werden de misbruikers meer gelijk tussen beide geslachten die met wijfjes verdeeld van maximaal 40 percent van het misbruik rekenschap geven.

Had het seksuele misbruik van het Kind gelijkaardige gevolgen voor mannetjes ongeacht of de dader een man of een vrouw was. „Zo, verdient de kwetsbaarheid van jongens aan plegen van [kinderjaren seksueel misbruik] door zowel mannetjes als wijfjes verhoogde nationale aandacht,“ neemt nota van de studie.