Pojkar, lider för långsiktiga följder av barndomsexuellt övergrepp

Barn av båda genus är vanligt offer av sexuellt övergrepp, och de långsiktiga följderna är nästan identiska i manar, och kvinnor, enligt enbaserad ny rapport i Juni 2005 utfärdar av Amerikan Förar Journal över av Förebyggande medelMedicin.

Bland deltagare i studien av mer än 17.000 Kalifornien vuxen människa anmälde 25 procent av kvinnlig och 16 procent av manlig att erfara barndomsexuellt övergrepp. Dessutom något att säga författarna, för sexuellt övergrepp förhöjningar markant riskera av framkallande vård- och sociala problem - liksom drog- och alkoholmissbruk, mentalsjukdom och äktenskaplig tvist - i både manar och kvinnor.

En historia av självmordförsök var mer än två gånger så troligen bland både male och kvinnliga offer som bland nonvictims. På motsvarande sätt vände mot sexually missbrukade vuxen människa av båda genus en 40 procent mer stor riskerar av att att gifta sig en alkoholist.

Till nu verkställer mest forskning på av barn som sexuellt övergrepp har fokuserat på kvinnliga överlevandear, och lite var information tillgänglig på male offer. Den nya studien visar att att vara manlign erbjuder lite skydd. ”Är Alla barn sårbara till detta bildar av missbruk, och bördan är liknande för både manar, och kvinnor som är mer sistnämnd i liv,” något att säga som, den bly- författare Shanta Dube av U.S.et Centrerar för Sjukdom, Kontrollerar och Förhindrandet.

Rönet baseras på förtroliga frågeformulär som avslutas av mer än 17.000 vuxna medlemmar av en vård- underhållsorganisation i Kalifornien.

Svarandena föreställer en ganska allmän befolkning, något att säga Dube, därför att varje besökte kliniken för en wellnessbedömning ganska än för behandling av en hälsoproblem. I tillägg verkställer statistiska metoder som är tillåtna författarna till den isolaten, av sexuellt övergrepp från de av andra barndomstressors, som kan uppstå samtidigt, liksom emotionellt eller misshandel.

Frågeformuläret frågade deltagare om sexuellt övergrepp det involverade samlaget eller olämpligt röra endast. Rönet visar att riskera av vård- resultat för negationen var litet högre för båda genus om försökta det missbruk inklusive eller avslutade samlaget.

Studien såg också genuset av förövare. Kvinnor anmälde att manlig begick missbruk 94 procent av tiden. Emellertid bland manar, delades misshandlare jämnare mellan båda genus med kvinnlig som upp till redogör för 40 procent av missbruk.

Barnet som sexuellt övergrepp hade liknande, verkställer på manlig utan hänsyn till förövare var huruvida en man eller en kvinna. ”Thus, förtjänar sårbarheten av pojkar till förövande av [barndomsexuellt övergrepp] vid båda manlig och kvinnlig ökande medborgareuppmärksamhet,” noterar studien.