De Gevolgen van ostracism zijn een gezondheidszorg

Ostracism is krachtiger nu dan omdat de mensen minder sterke familie en vriendensteunsystemen hebben om achteruit te gaan wanneer geconfronteerd met uitsluiting in verhoudingen, de werkplaats of zelfs de het praatjeruimten van Internet, zegt ooit een Universitaire sociale psycholoog Purdue.

De „gevolgen van ostracism zijn een gezondheidszorg,“ zegt Kipling Williams, professor van psychologische wetenschappen die onderzoekostracism. „Het Uitsluiten van en het negeren van mensen, zoals het geven van hen negeren of stille behandeling, om gebruikt te straffen of te manipuleren, en de mensen kunnen niet het emotionele of fysieke kwaad realiseren dat wordt gedaan. Sommige met opzet gekwetst anderen door hen niet uit te nodigen aan een partij of hen te negeren op het werk, en anderen kunnen niet zelfs realiseren zij iemand verbannen wanneer zij een nieuwe tijdelijke werknemer of een vriend na een meningsverschil negeren.

„In Het Verleden, de mensen die op het werk of door een vriend werden verbannen konden steun en controle door een andere significante verhouding zoeken. Maar omdat de mensen het groeien verder van uitgebreide familie en het baseren op minder dichte vriendschappen melden zich, zouden zij de steun kunnen niet hebben om ostracism te behandelen.“

Dit is één van de onderwerpen die in worden besproken Sociale Paria van Williams de „: Ostracism, Sociale Uitsluiting, Verwerping en Intimidatie.“ Williams mede-uitgegeven het boek en schreef ook een hoofdstuk over een theorie van ostracism. Het boek ($75) werd vrijgegeven door de Pers van de Psychologie in Juni, en de mede-redacteurs zijn Joseph B. Forgas en William von Hippel.

Wanneer een persoon voor zelfs een korte periode wordt verbannen, wordt de voorafgaande cingulateschors, het deel van de hersenen die pijn ontdekken, geactiveerd, zegt Williams. De Mensen ervaren de zelfde aanvankelijke pijn wanneer uitgesloten door vreemdelingen of dichte vrienden, of zelfs vijanden. Nochtans, kan de pijn niet treuzelen zodra de persoon tijd heeft gehad om het belang van de groep te overwegen die hem of haar heeft uitgesloten of tijd om over het met een vriend gehad te spreken, zegt Williams.

„Ostracism is één van de wijdst gebruikte vormen van sociale straf, en sommigen zien het zoals menselijker dan lijfstraf, zoals die wanneer in een onderbreking wordt gebruikt, maar er is een dieper psychologisch effect dat moet ernstig worden genomen,“ hij zegt. „Wij weten dat wanneer de mensen worden verbannen, het hun waarnemingen, fysiologische voorwaarden, houding en gedrag kan beïnvloeden - die soms tot agressie kunnen leiden.“

Ostracism, zoals de stille behandeling en negeert, is zeer gemeenschappelijk om twee redenen, zegt Williams.

„Eerst, zijn zij krachtig,“ Williams zegt. „En tweede, kunt u met hen weggaan. Als de mensen of mondeling fysisch verkeerd zijn, kunnen zij worden gestraft. Maar het is moeilijk om iemand te straffen voor het opnemen van oog geen contact of het negeren van een andere persoon. Als de persoon door te vragen wordt geconfronteerd, „Waarom u niet aan me spreekt? , de „persoon kan de beschuldiging gemakkelijk ontkennen.“

Soms is ostracism onbedoeld. De Tijdelijke werknemers, bijvoorbeeld, rapporteren dat zij vaak worden verbannen.

„Zij voelen onzichtbaar,“ Williams zegt. „Andere arbeiders willen niet vrienden maken of zelfs introduceren omdat die persoon niet om met het bedrijf voor wordt verwacht lang te blijven. De Tijdelijke werkkrachten voelen genegeerd en uitgesloten, en dit kan hun prestaties in het bureau beïnvloeden.“

Williams heeft mensen geïnterviewd die de stille behandeling op het werk, van vrienden, en vaak door echtgenoten of familieleden hebben ervaren. In één geval, werd een vrouw gegeven de stille behandeling door haar echtgenoot tijdens de laatste 40 jaar van hun huwelijk. Hij sprak ook aan een vader die bij een tienerzoon dat de vader de zoon voor verscheidene weken negeerde zo gek was, niet zelfs plaatsend een plaats bij de dinerlijst voor de jongen.

Er is ook een ironie over de aantrekkelijkheid van ostracism. De spelen van Vele kinderen, zoals muzikale stoelen en levensonderhoud-a-manier, zijn gebaseerd op één of andere vorm van sociale uitsluiting. En enkel als de spelen van kinderen, vinden de volwassenen uitsluiting ook het onderhouden, zegt Williams. Veel van werkelijkheidstelevisie programmering de van vandaag is over het uitsluiten en het verwerpen van mensen.

„Deze shows verstrekken een de veilige maniermensen in deze pijnlijke ervaring kunnen delen,“ Williams zegt. „Het is als het berijden van een achtbaan. De Meeste mensen houden niet van te vallen, maar het berijden van een achtbaan is een veilige manier te vinden als u.“ vallen

De Leeuwen, de primaten, de wolven en de bijen zijn enkel enkele dieren die ostracism als bestraffend apparaat of gebruiken om hun groepen sterker te maken.

„Ostracism is aanwezig in het dierenrijk en vaak gebruikt om de kans van een groep voor overleving te verhogen door fundamenteel de zwakste link uit te sluiten,“ Williams zegt. „Bijvoorbeeld, als een leeuw en holding de trots omhoog wordt gekwetst, dan kan die leeuw weg worden geduwd.“

Nochtans, gebruiken de mensen ostracism om complexere redenen. De mensen die vaak verbannen voelen een sterke betekenis van het behoren tot elkaar, evenals gemachtigd zegt voelen, Williams. De Mensen die uitgesloten zijn reageren één van twee manieren. De gemeenschappelijkste reactie is om de kenmerken of het gedrag van een persoon te proberen te verbeteren zodat zijn zij inbegrepen of passen. Of, de mensen die vaak uitgesloten zijn worden vernietigend en wraakzuchtig.

Vele mensen gebruiken ook ostracism als hulpmiddel om controle van een situatie te bereiken.

„Vandaar dat werken de onderbrekingen zo goed wanneer het disciplineren van kinderen,“ Williams zegt. „Wij verbannen hen als motivatie voor hen om ons te gedragen.“

De stille behandeling kan ook activa zijn wanneer u om met iemand probeert te debatteren wie gearticuleerder is.

In Plaats Daarvan, stelt hij voor, als een persoon aan het gebruiken van de stille behandeling terugkeert, dan hij of zij zou moeten zeggen, „Ik kan niet aan u op dit ogenblik spreken, maar wij zullen.“ morgen spreken „

In recent onderzoek, vond Williams, samen met Wayne A. Warburton en David Cairns van Universiteit Macquarie in Sydney, Australië, zij die worden verbannen neigen agressief te antwoorden wanneer zij controle van de situatie niet hebben. Hun onderzoek, dat gepland om in het Dagboek van Experimentele Sociale Psychologie deze daling is te lijken, is online beschikbaar.

De Australische Raad Voor Onderzoek verstrekte financiering voor het werk van Williams voor het boek en dagboekartikel.

Advertisement