Verkställer av utfrysning är ett vård- bekymmer

Utfrysning är kraftigare nu än någonsin, därför att folket har mer få starka familj- och vänservicesystem till nedgångbaksida på, när de vändas mot med uteslutandet i förhållanden, arbetsplatsen, eller även Internet pratar rum, något att säga en psykolog för Purdue Universitetarsamkväm.

”Verkställer av utfrysning är ett vård- bekymmer,” något att säga Kipling Williams, professorn av psykologiska vetenskaper som forskar utfrysning. ”Utesluta och ignorera folk, liksom att ge dem förkylningen knuffa eller tyst behandling, var van vid bestraffar eller behandlar, och folket kan inte realisera den emotionell eller läkarundersökningskadan som göras. Några görar ond avsiktligt andra, genom att inte invitera dem till ett parti eller att ignorera dem på arbete, och andra kan inte ens realisera att de utfryser någon, när de ignorerar ny tillfällig anställd eller en vän efter en motsättning.

”I förflutnan, folk, som utfrystes på arbete eller av en vän, kunde sökandenservice och att kontrollera till och med ett annat viktigt förhållande. Men, därför att folket anmäler att växa mer avlägsen från storfamiljen och relying på mer få nära kamratskap, kan de brist servicen för att handla med utfrysning.”,

Detta är ett av ämnena som täckas i Williamss ”Sociala Outcast: Utfrysning, Socialt Uteslutande, Kassering och Pennalism.”, Williams co-redigerade boka och skrev också ett kapitel om en teori av utfrysning. Boka ($75) var utsläppt vid PsykologiPressen i Juni och co-redaktörerna är Joseph B. Forgas och William von Hippel.

När en person utfrysas för även en kort tidsperiod, aktiveras den anterior cingulatecortexen, delen av hjärnan, som avkänner för att smärta, Williams något att säga. Folket erfar det samma initialt smärtar, när de är uteslutna vid främlingar eller nära vän eller även fiender. Emellertid kan smärta inte dröja sig kvar, när personen har haft tid att betrakta betydelsen av gruppen, som har uteslutet honom eller henne eller hade tid att tala om den med en vän, Williams något att säga.

”Är Utfrysning en av som används bredast bildar av social bestraffning, och några ser den som mer human än kroppsaga, som, när de används i en automatisk frånslagningstid, men det finns ett djupare psykologiskt får effekt, att behöver att tas allvarligt,” honom något att säga. ”Vet Vi, att, när folket utfrysas, den kan påverka deras föreställningar, fysiologiskt villkorar, inställningen och uppförande - som ibland kan leda till agression.”,

Utfrysning gillar den tysta behandlingen, och förkylning knuffar, är för två resonerar mycket vanligt, Williams något att säga.

”Först, är de kraftiga,” Williams något att säga. ”Och understödja, dig kan få bort med dem. Om folket är fysiskt eller muntligt ovettigt, kan de bestraffas. Men det är hårt att bestraffa någon för inte danande synar kontakten eller att ignorera en annan person. Om personen konfronteras, genom att fråga, ”Varför talar du inte till mig? , ”kan personen lätt förneka beskyllningen.”,

Ibland är utfrysning oavsiktlig. Tillfälliga anställda, till exempel, anmäler att de utfrysas vanligt.

”Dem osynlig känselförnimmelse,” Williams något att säga. ”Önskar Andra arbetare inte att göra vänner eller även att introducera sig, därför att den person inte förväntas att återstå med företaget för long. Den utesluten känselförnimmelsen för Tillfälliga arbetare som ignoreras och och denna kan påverka deras kapacitet i kontoret.”,

Williams har intervjuat folk som har erfarit den tysta behandlingen på arbete, från vänner och ofta av spouses eller familjemedlemmar. I ett fall gavs en kvinna den tysta behandlingen av henne makan under jumbon 40 år av deras förbindelse. Han talade också till en fader som var så tokig på en tonårs- son att fadern ignorerade sonen för flera veckor som ställer in en förlägga på matställen bordlägger inte ens för pojken.

Det finns också en ironi om dragningen av utfrysning. Många barns lekar, liksom musikaliska stolar och uppehälle-en-långt, baseras på något bildar av socialt uteslutande. Och precis lika barns lekar, vuxen människa finner också uteslutandet som underhåller, Williams något att säga. Mycket av dagens programmera för verklighettelevision är om att utesluta och att kassera folk.

”Ger Dessa shows folk för en kassaskåp långt kan dela i detta smärtsamt erfar,” Williams något att säga. ”Är Den lik rida en berg- och dalbana. Mest folk gillar inte till nedgången, men att rida en berg- och dalbana är en kassaskåp långt till känselförnimmelsenågot liknande som du faller.”,

Lions, primat, wolves och bin är precis några av djuren som använder utfrysning som en straff- apparat eller att göra deras grupper starkare.

”Är är Utfrysning närvarande i djurriketen och ofta van vid förhöjning som, per gruppen riskera för överlevnad, genom i stort att utesluta det svagast, anknyter,” Williams något att säga. ”For example, om en lion är men och innehav stoltheten upp, då kan den lion skjutas bort.”,

Emellertid resonerar människabruksutfrysning för mer komplex. Folket, som utfryser ofta känselförnimmelse en stark avkänning av att höra hemma med varje annat såväl som bemyndigad känsla, Williams något att säga. Folket, som är uteslutet, reagerar en av två väg. Den mest allmänningreaktionen är försök att förbättra en persons kännetecken eller uppförande, så de är inklusive eller färdiga in. Eller folk som är uteslutet som blis vanligt destruktivt och hämndlystet.

Många bemannar också bruksutfrysning, som en bearbeta som ska nås, kontrollerar av ett läge.

”Är Detta därför automatiska frånslagningstider fungerar så väl när de disciplinerar barn,” Williams något att säga. ”Utfryser Vi dem som motivationen för dem för att uppföra.”,

Den tysta behandlingen också kan vara en tillgång, när du är pröva att argumentera med någon som är mer leddjur.

I stället, föreslår han, om en person återvänder till att använda den tysta behandlingen, då han eller hon bör något att säga, ”, kan Jag inte tala till dig rätt nu, men vi ska samtal i morgon.”, ”,

I ny forskning grundar Williams, tillsammans med Wayne A. Warburton och David Rösen från den Macquarie Universitetar i Sydney, Australien, de som utfrysas ansar för att reagera aggressively, när de saknar kontrollerar av läget. Deras forskning, som är planlagd att verka i Föra Journal över av Experimentell Social Psykologi denna nedgång, är tillgängligt on-line.

Det Australiensiska ForskningRådet g finansieringen för Williamss arbete för boka och förar journal över artikeln.

Advertisement