Het Gebrek aan zuurstof in lichaamsweefsels leidt tot een tekort van rode bloedcellen dat verder de voorwaarde door bloedvat in de long te vernauwen verergert

Een blijvende schaarste van zuurstof in lichaamsweefsels - een wijdverspreid probleem in patiënten met hart of longziekte - kan tot een tekort van rode bloedcellen leiden dat verder de voorwaarde door bloedvat in de long verergert, de onderzoekers van het Howard Hughes Medical Institute te vernauwen in Duke University het Medische Centrum heeft gevonden.

wat meer is, het team door studies in mensen wordt aangetoond en de dieren dat de inhalatie van „omhoog“ vorm van salpeteroxyde souped, dat rode bloedcellen richt, de bloedabnormaliteit omkeert om normale longdruk te herstellen die.

De bevindingen van het team verschijnen in de online Vroege Uitgave van Werkzaamheden van de Nationale Academie van Wetenschappen (Oktober 3-7, 2005). Het werk werd gesteund door het Nationale Hart, Long, en het Instituut van het Bloed en de Nationale Stichting van de Wetenschap. Stamler is een betaalde adviseur voor Nitrox LLC, een biotechnologiebedrijf geen-Gebaseerde drugs voor wanorde van het hart ontwikkelen, long en bloed die.

De potentieel fatale longvoorwaarde, longhypertensie, wordt gekenmerkt door hoge bloeddruk in de longen. De wanorde is een gemeenschappelijke complicatie van chronische ziekten zoals emfyseem, artritis, sikkelcelanemie en hartverlamming. Nochtans, kan zich de longhypertensie ook in anders gezonde mensen om onbekende redenen voordoen. De Symptomen omvatten dyspnoe onder het minimale inspanning, moeheid, borstpijn, duizelingen en verzwakken.

„Vele mensen lijden aan longhypertensie aangezien een complicerende factor van andere chronische ziekte,“ bovengenoemde studie hogere auteur Jonathan Stamler, M.D. „In zulke gevallen, de longvoorwaarde van slechtere resultaten vaak vooruitlopend is. Voor anderen, is de longhypertensie de primaire ziekte.“

„Wij hebben nu een moleculair tekort van de rode bloedcellen als belangrijke bijdragende oorzaak van hypertensie in de long,“ toegevoegd Timoteegras McMahon, hoofdauteur van de studie gevestigd. De Artsen hadden eerder een abnormaliteit binnen de long zelf overwogen zoals de primaire bron van de voorwaarde, hij verklaarde. De Artsen hadden geen rode bloedcellen als oorzaak van longziekte beschouwd.

„Wij hebben geconstateerd dat wanneer de rode bloedcellen aan abnormaal lage zuurstof voor lange periodes worden blootgesteld, zij van een essentiële substantie die zij normaal vrijgeven om bloedvat in de long te ontspannen,“ voortdurende McMahon uitgeput worden. „Maar niet alleen doe bloedcellen, die natuurlijk de long, veroorzaken longproblemen doortrekken, hebben wij ook geconstateerd dat de inhalatie van een nieuwe die drug wordt ontworpen om het bloedtekort te verbeteren deze voorwaarde kan omkeren.“

Groep van Stamler rapporteerde in 1996 dat de hemoglobine in rode bloedcellen als fijn gestemde biosensor dienst doet, aanpassend bloedstroom om de optimale hoeveelheid zuurstof aan weefsels en organen precies te verstrekken. De bloedcel past bloedstroom door van vorm te veranderen en een salpeter oxyde-als molecule vrij te geven genoemd aan s-nitrosothiol (SNO), die de cel de bloedsomloop samen met zuurstof uitvoert.

Wanneer de zuurstofniveaus hoog zijn, reinigt de hemoglobine bovenmatige zuurstof en NR die, die bloedvat vernauwen en bloedstroom verminderen. Wanneer de zuurstofniveaus dalen, wordt NR vrijgegeven om bloedvat te ontspannen en bloedstroom te verbeteren. Het team van de Hertog vindt nu dat met verlengd zuurstoftekort, of hypoxia, de bloedcellen van SNOs uitgeput worden, daarom verliezend hun capaciteit om bloedvat te ontspannen.

Het recentere bewijsmateriaal van de groep van de Hertog heeft erop gewezen dat andere soorten SNOs nieuwe therapeutische benaderingen van ziekten van het hart, de long en het bloed zouden kunnen aanbieden. Bijvoorbeeld, vonden de onderzoekers dat SNOs een kritieke rol in septische schok, een gemeenschappelijke doodsoorzaak in intensive careeenheden speelde. Zij toonden later aan dat de samenstellingen in het bloed van patiënten met sikkelcelanemie ontbreken en ook een rol in het verhinderen van astma spelen. De recentste bevindingen breiden de rol van SNOs in rode bloedcellen uit om longhypertensie te omvatten.

Een nieuwe chemische therapie, die niveaus SNO in het bloed van patiënten bijvulde, herstelde de capaciteit van de rode bloedcellen om schepen, verminderde druk uit te zetten, en verbeterde de overdracht van zuurstof aan weefsels. Op Dezelfde Manier in het laboratorium, leidde de blootstelling van rode bloedcellen aan aanhoudende hypoxia tot een deficiëntie van het SNO schipontspannende middel, volgens de onderzoekers. De SNO-Ontoereikende bloedcellen slaagden er niet in om bloedvat van de longen in laboratoriumstudies te ontspannen en vernauwd longbloedvat in varkens, rapporteerden zij. De Restauratie van niveaus SNO in de dieren verminderde eveneens druk in de longen.

De onderzoekers toonden aan dat in de omstandigheden van verlengde zuurstofdeficiëntie, die in zieke patiënten zeer gemeenschappelijk is, de rode cellen voor SNO ontoereikend worden, daardoor verliezend hun capaciteit om bloedvat te ontspannen en bloedstroom, bovengenoemde Stamler op te voeren. De Druk kwam neer in de longen van dieren gegeven rode bloedcellen vol in SNOs, terwijl de transfusie van rode bloedcellen ontoereikend in SNO druk ophief, het team rapporteerde.

Om de relevantie te onderzoeken van de bevindingen voor menselijke ziekte, vergeleken de onderzoekers het niveau van SNO in het bloed van patiënten met longhypertensie aan dat van gezonde mensen. De Normale individuen hadden vijf keer meer SNO in hun bloed dan die met opgeheven longdruk. In feite, hadden die met de longvoorwaarde bijna helemaal hemoglobine met verbindende die SNO, vinden verenigbaar niet met de gevolgen van hypoxia in het laboratorium, bovengenoemde Stamler worden waargenomen. Die die SNO-Deficiëntie tot geschade bloedvatenuitzetting door de rode cellen wordt geleid, toonden zij.

De onderzoekers redeneerden dat als de deficiëntie van SNO in rode bloedcellen de longvoorwaarde veroorzaakt, dan het herstellen van niveaus SNO de ziekte zou moeten omkeren. Tien die patiënten met een geïnhaleerd SNO-Producerend gas worden behandeld stelden een verhoging van SNO in de bloedsomloop tentoon, vonden de onderzoekers. Na therapie, ontspanden de rode bloedcellen van patiënten opnieuw bloedvat op een manier vergelijkbaar met dat van normale rode cellen. Bovendien kwam de druk neer in de longen van de patiënten.

„Wij hebben dit proces al manier van het kenmerken van het moleculaire tekort van rode bloedcellen door de vertaling van dit het fundamentele wetenschappelijke vinden in een veelbelovende nieuwe therapie gevolgd,“ bovengenoemde Stamler. Een grotere klinische proef nu lopende inspanning zal verder het potentieel van de therapie onderzoeken om longhypertensie te verlichten, zei hij.

De Medewerkers op de studie omvatten Timoteegras McMahon, Gregory Ahearn, Martin Moya, Andrew Gow, yuh-Kin Huang, Raphael Nudelman, Yun Yan, Abigail Krichman, Thomas Bashore, Robert Califf, Claude Piantadosi en Kampioen Tapson, elk van Hertog. Benjamin Luchsinger en David Singel van de Universiteit van de Staat van Montana droegen ook tot het onderzoek bij.

Advertisement