Brist av syre förkroppsligar in silkespapper skapar en hoppa av av röda blodceller som exacerbates vidare villkora, genom att snöra in blodkärl i lungen

En ihärdig scarcity av syre förkroppsligar in silkespapper - ett utbrett problem i tålmodig med hjärta- eller lungsjukdomen - kan skapa en hoppa av av röda blodceller, som exacerbates vidare villkora, genom att snöra in blodkärl i lungen, Howard Hughes det Medicinska Institutet som forskare på den Duke University Medicinskt center har funnit.

vad är mer, vänder om laget som visas till och med studier i folk och djur, att inandning av ”souped upp” bildar av den nitric oxiden, som uppsätta som mål röda blodceller, blodabnormalityen till återställandedet normalalungen pressar.

Lagets rön visas i den on-line Tidig sortUpplagan av Förfaranden av MedborgareAkademin av Vetenskaper (Oktober 3-7, 2005). Arbetet stöttades av MedborgareHjärtan, Lungen, och BlodInstitutet och Nationalet Science Foundation. Stamler är en betald konsulent för NitroxLLC, ett bioteknikföretag som framkallar Ingen-baserade droger för oordningar av hjärtan, lungen och blod.

Den potentiellt dödliga lungen villkorar, pulmonary högt blodtryck, karakteriseras av kickblodtryck i lungsna. Oordningen är en allmänningkomplikation av kroniska sjukdomar liksom emphysema, artrit, skäracellsjukdom och hjärtafel. Emellertid kan pulmonary högt blodtryck också uppstå i annars sunt folk för okända resonerar. Tecken inkluderar andnöd under minsta ansträngning, tröttar ut, bröstkorgen smärtar, yr pass och svimningen.

”Lider Många folk pulmonary högt blodtryck, som försvåra dela upp i faktorer av annan kronisk sjukdom,” sade den höga författare Jonathan Stamler, M.D. för studien ”I sådan fall, lungen villkorar är ofta predictive av mer fattig resultat. För andra är pulmonary högt blodtryck den primära sjukdomen.”,

”Har Vi nu etablerat ett molekylärt att hoppa av av de röda blodcellerna, som viktigt bidra orsakar av högt blodtryck i lungen,” tillfogade Timothy McMahon, den bly- författare av studien. Läkare hade föregående ansett en abnormality inom lungen sig själv som den primära källan av villkora, honom förklarade. Läkare hade inte ansedda röda blodceller som en orsaka av lungsjukdomen.

”Har Vi funnit att, när röda blodceller är utsatta till onormalt lågt syre för långa perioder, de blir uttömda av en nödvändig vikt, som de frigör normalt för att koppla av blodkärl i lungen,” McMahon fortsatte. ”Men ge första erfarenh inte endast celler, som perfuse naturligtvis lungen, orsakar lungproblem, oss har också funnit att inandning av en ny drog som planläggs för att korrigera blod hoppar av kan vända om detta villkorar.”,

Stamlers grupp anmälde i 1996 som hemoglobin i röda blodceller agerar som en fint trimmad biosensor som justerar blodflöde för att ge exakt optimalbeloppet av syre till silkespapper och organ. Blodcellen justerar blodflöde, genom att ändra, formar och att frigöra en nitric oxid-något liknande molekyl som kallas s-nitrosothiolen (SNO), som cellen bär till och med bloodstreamen tillsammans med syre.

När syre jämnar, är kicken, hemoglobin äta as överskott syre och INTE och att snöra in blodkärl och förminskande blodflöde. Tappa, När syre jämnar, är INGET utsläppt att koppla av blodkärl och förbättra blodflöde. Hertiglaget finner nu det med långvarig syrebrist, eller hypoxia, blodceller blir uttömd av SNOs, förlora därför deras kapacitet att koppla av blodkärl.

Nyare bevisa från Hertigen som gruppen har indikerat att andra typer av den SNOs styrkan erbjuder nytt terapeutiskt att närma sig till sjukdomar av hjärtan, lungen och blod. Till exempel grundar forskarna, att SNOs lekte en kritisk roll i septic chockar, en vanlig anledning av död i intensivvårdenheter. De mer sistnämnd som visas, att sammansättningarna saknar i blod av tålmodig med skäracellsjukdomen och också, leker en del i att förhindra astma. Det senaste rönet fördjupa rollen av SNOs i röda blodceller för att inkludera pulmonary högt blodtryck.

En ny kemisk terapi, som fyllde på SNO, jämnar i blod av tålmodig, återställde röda blodcellernas kapacitet att vidga skyttlar som fälls ned pressar och förbättrade överföringen av syre till silkespapper. På motsvarande sätt i labbet, ledde exponering av röda blodceller till tåld hypoxia till en brist av SNO-skyttelrelaxanten, enligt forskarna. Debristfälliga blodcellerna missade för att koppla av blodkärl av lungsna i laboratoriumstudier och snörde in pulmonary blodkärl i pigs, dem anmälde. Återställande av SNO jämnar i djuren som fälls ned jämväl, pressar i lungsna.

Forskarna visade det villkorar under av den långvariga syrebristen, som är mycket vanligt i sjuka tålmodig, röda celler blir bristfälliga för SNO och därmed att förlora deras kapacitet att koppla av blodkärl och öka blodflöde, sade Stamler. Pressa kom besegrar i lungsna av djur som ges röda blodceller som är fyllda i SNOs, eftersom transfusion av röda blodceller som är bristfälliga i lyftt SNO, pressar, det anmälde laget.

Att undersöka relevansen av rönet till människasjukdomen, jämförde forskarna det jämnt av SNO i blod av tålmodig med pulmonary högt blodtryck till det av sunt folk. Det normalaindivider hade fem tider mer SNO i deras blod, än de med den högstämda lungen pressade. I faktum villkorar de med lungen nästan fullständigt saknad hemoglobin med destinerad SNO, verkställer finna som är jämnt med, av hypoxia som observeras i labbet, sade Stamler. Att SNO-bristen ledde till nedsatt blodkärldilation vid de röda cellerna, dem, visade.

Forskarna resonerade att, om bristen av SNO i röda blodceller orsakar lungen, villkora, då återställa SNO jämnar bör vända om sjukdomen. Tio tålmodig behandlade med en inhalerad SNO-utveckling gasar ställde ut en förhöjning i SNO i bloodstreamen, grundar forskarna. Efter terapi tålmodigs kopplade av röda blodceller igen blodkärl i ett sätt som var jämförbart till det av röda celler för det normala. I tillägget pressar kom besegrar i lungsna av tålmodina.

”Har Vi följt detta processaa hela vägen från att karakterisera det molekylärt hoppar av av röda blodceller till och med översättningen av detta grundläggande vetenskapliga finna in i en lova ny terapi,”, sade Stamler. Ett större kliniskt kommande för försökförsök som vidare ska, undersöker nu den potentiella terapin för att avlösa pulmonary högt blodtryck, sade han.

Kollaboratörer på studien inkluderar Timothy McMahon, Gregory Ahearn, Martin Moya, Andrew Gow, Yuh-Hakan Huang, Raphael Nudelman, Yun Yan, Abigail Krichman, Thomas Bashore, Robert Califf, Claude Piantadosi och Victoren Tapson, all Hertigen. Benjamin Luchsinger och David Singel av den Montana Delstatsuniversiteten som bidras också till forskningen.

Advertisement