Ο χυμός των βακκίνιων προστατεύει τα δόντια από τερηδόνα

Οι οικογένειες συγκεντρώνονται γύρω από το τραπέζι των Ευχαριστιών θα μπορούσε να εξετάσει δίνοντας ευχαριστίες για τα βακτήρια-βγάζοντας την ικανότητα του χυμού μούρων, λένε οι οδοντιατρικές ερευνητές που ανακάλυψαν ότι το ποτό έχει σημαντικές ενδείξεις για την πρόληψη κοιλότητες.

Μια ομάδα με επικεφαλής τον βιολόγο του στόματος Hyun (Michel) Koo, DDS, Ph.D., στο Πανεπιστήμιο του Rochester Medical Center έχει ανακαλύψει ότι τα ίδια χαρακτηριστικά που κάνουν το χυμό cranberry ένα ισχυρό όπλο κατά των λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης κατέχουν επίσης υπόσχεση για την προστασία των δοντιών κατά κοιλότητες . Koo διαπίστωσε ότι ο χυμός cranberry ενεργεί όπως τεφλόν για τα δόντια, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τα βακτήρια που προκαλούν τερηδόνα να προσκολλώνται στις επιφάνειες των δοντιών. Κολλώδη είναι τα πάντα για το Streptococcus mutans μικρόβιο, το οποίο δημιουργεί τα περισσότερα κοιλότητες με την κατανάλωση των σακχάρων και στη συνέχεια έκκριση οξέων που προκαλούν την τερηδόνα.

"Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ένας από τους κύριους τρόπους που cranberries πρόληψη λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι αναστέλλοντας την προσκόλληση των παθογόνων οργανισμών στην επιφάνεια της ουροδόχου κύστης. Ίσως το ίδιο ισχύει και στο στόμα, όπου τα βακτηρίδια χρήση μορίων προσκόλλησης για να κρατήσουν τα δόντια," Koo είπε.

Η ομάδα Koo βρήκε επίσης ενδείξεις ότι ο χυμός μούρων διαταράσσει τον σχηματισμό του το δομικό στοιχείο της πλάκας, που είναι γνωστή ως γλυκάνη. Όπως ένας κτίστης χρησιμοποιώντας τσιμέντο για την κατασκευή ενός τοίχου από τούβλο τούβλο, βακτήρια χρησιμοποιούν ένζυμα, γνωστά ως glucosyltransferases να χτίσει οδοντικής πλάκας κομμάτι από το κομμάτι, γρήγορα σχηματίζοντας ένα gunky φρούριο που καλύπτει το δόντι και να δίνει τα βακτήρια ένα ασφαλές καταφύγιο για να πάρει κανείς μαζί με τη ζάχαρη, να ευδοκιμήσουν, και επαναλαμβάνουμε οξύ. Η ομάδα Koo διαπίστωσε ότι ο χυμός cranberry αποτρέπει τα βακτήρια από τη διαμόρφωση πλάκας, αναστέλλοντας τα ένζυμα αυτά και με την παύση επιπλέον βακτήρια από glomming για την ολοένα αυξανόμενη goo.

"Κάτι στο χυμό cranberry αφοπλίζει τα παθογόνα που προκαλούν τερηδόνα," Koo, δήλωσε.

Αλλά μην σκεφτείτε ακόμη και για τρέξιμο στο διάδρομο χυμό στο μπακάλικο για να αποτρέψει την αποσύνθεση δοντιών, Koo, δήλωσε. Η ζάχαρη που συνήθως προστίθενται στο χυμό μούρων μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα, και η φυσική οξύτητα της ουσίας μπορεί να συμβάλει άμεσα στη φθορά των δοντιών.

Αντί να υποστηρίζει μαζική κατανάλωση του χυμού μούρων, Koo ελπίζει να απομονώσει τις ενώσεις εντός του χυμού που πακέτο αντι-κοιλότητα γροθιά. Οι ουσίες που θα μπορούσαν στη συνέχεια να προστεθούν οδοντόκρεμα ή το στόμα, ξεπλύνετε αμέσως. Εργάζεται στενά με Nicholi Vorsa, Ph.D., φυτοπαθολόγος και διευθυντής του Blueberry και Cranberry Κέντρο Έρευνας και Επέκταση στο Rutgers, να απομονωθούν οι ενώσεις στο χυμό που είναι πιο προστατευτικό.

Ένας επιστήμονας τροφίμων έγινε οδοντίατρος, Koo έγινε γοητευμένος με την έρευνα και είναι ειδικός στις φυσικές ουσίες που μπορούν να βελτιώσουν τη στοματική υγεία. Επί του παρόντος, ως επίκουρος καθηγητής στο Eastman Τμήμα Οδοντιατρικής και ερευνητής στο Κέντρο Στοματικής Βιολογίας, που εστιάζει σε τρόπους για να σταματήσει το βακτήριο που προκαλεί τελικά κοιλότητες. Η εν λόγω έρευνα, σε περίπτωση επιτυχίας, θα βελτιώσει την στοματική υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Έργο Koo με χυμό cranberry είναι ένα από τα εννέα έργα που χρηματοδοτούνται μέσω ειδικού προγράμματος από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας για τη δοκιμή φημισμένα τη βελτίωση της υγείας του μούρο που θα επιφέρει. Τα υπόλοιπα έργα εστιάζονται σε θέματα όπως οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και πώς το σώμα διαδικασίες χυμό cranberry.

«Υπάρχει ένα τεράστιο αριθμό δημοσιεύσεων για την επίδραση των βατόμουρων στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος", δήλωσε ο Koo, «αλλά υπάρχουν μόνο λίγες μελέτες σχετικά με την οδοντιατρική πλευρά."

Η έρευνα βακκίνιο θα δημοσιευθεί στο τεύχος Ιανουαρίου 2006 της Έρευνας τερηδόνας. Άλλοι συγγραφείς περιλαμβάνουν οδοντίατρο Patricia Nino de Guzman, οδοντιατρική φοιτητής Brian Schobel, και μικροβιολόγος Anne Vacca Smith, Ph.D., και οδοντιατρική ερευνητής William Bowen, DDS, Ph.D.

Όπως Ευχαριστιών προσεγγίσεις, Koo, δήλωσε ότι μόνο ο χυμός μούρων είναι υπό μελέτη, έτσι Diners δεν θα πρέπει να φτάσει για τη σάλτσα cranberry ακριβώς για να σταματήσει η φθορά των δοντιών, που προέρχονται από υδατάνθρακες-φορτωμένα τρόφιμα όπως πατάτες πουρέ, ρολά, και κολοκυθόπιτα. Συνιστά τα παραδοσιακά μέτρα για την αποφυγή κοιλότητες: Βουρτσίστε τα δόντια σας μετά το δείπνο, δεν σνακ συχνά, μείνετε μακριά από τα ζαχαρούχα τρόφιμα, τη χρήση ξεπλύνετε το στόμα, και να πάρει τακτικές οδοντιατρικές εξετάσεις.

Advertisement