Høje hvide blodlegemer er lig med øget risiko for kræft

I en undersøgelse af mere end 3.000 ældre australiere, dem med en højere hvide blodlegemer, et tegn på inflammation var mere tilbøjelige til at dø af kræft, ifølge en artikel i januar 23 spørgsmålet om Archives of Internal Medicine .

Hvide blodlegemer (WBC), eller foranstaltningen af ​​hvide blodlegemer i blodet, er en pålidelig og meget anvendt markør, der afspejler betændelse i hele kroppen, ifølge baggrundsinformation i artiklen. Mennesker, der ryger eller har akutte eller kroniske infektioner generelt har en højere leukocyttal. Tidligere undersøgelser har knyttet WBC tælle til andre kroniske tilstande, herunder hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og diabetes. Nogle beviser antyder også, at inflammation er relateret til udvikling og progression af kræft, men kun få forskere har undersøgt, om WBC-tal og andre markører for inflammation kan forudsige kræft, skriver forfatterne.

For at vurdere dette potentiale link, Anoop Shankar, MD, Ph.D., National University of Singapore , og hans kolleger studerede 3.189 australiere med en gennemsnitsalder på 65,9 år, som var en del af Blue Mountains Eye Study. Alle deltagerne var født før 1. januar 1943, og var fri for kræft, da de oprindeligt blev evalueret mellem 1992 og 1994. Ved udgangen af ​​undersøgelsen, den 31 December 2001 havde 212 deltagere døde af kræft.

Selv når kontrollerer for andre faktorer, der kan påvirke leukocyttal, herunder rygning, diabetes og aspirin brug, enkeltpersoner i den højeste kvartil af leukocyttal (de 25 procent af den undersøgte population med de højeste leukocyttal) havde en øget risiko for at dø af kræft , forfatterne rapporten. Foreningen syntes især stærk for deltagere, der døde af lungekræft. "I vores undersøgelse var leukocyttal forbundet med kræft dødelighed, selv efter justering for rygning," skriver forfatterne. "I analyser af undergrupper, var foreningen også til stede blandt dem, der aldrig har røget, hvilket tyder på, at den observerede sammenhæng mellem leukocyttal og kræftdødelighed ikke er fuldt ud forklares med at ryge."

Undersøgelsen antyder også, at aspirin kan have en større beskyttende virkning mod kræft for personer med stort WBC, da risikoen for kræft død var højere blandt dem med høj WBC, der ikke tager aspirin ugentligt, end blandt dem, der gjorde det.

"Disse data give vigtig ny epidemiologisk bevis på et væsentligt bindeled mellem betændelse og kræft dødelighed," skriver forfatterne. "Vores resultater tyder på, at lokale inflammatoriske processer, der har længe været kendt for at være forbundet med tumorprogression kan blive afspejlet i den systemiske inflammatoriske markør for højere leukocyttal."

http://archinte.ama-assn.org /

Advertisement