Eerste beschrijving van het vrouwelijk-specifieke Syndroom van de Ischemie

Hoewel de ischemische hartkwaal - de vermindering van bloedstroom die tot hartaanvallen kan leiden - vaak als een „man ziekte wordt beschouwd,“ het neemt het leven van meer vrouwen dan mannen elk jaar. In feite, in 2000, stierven ongeveer 60.000 meer vrouwen dan mannen aan cardiovasculaire ziekte.

Nu vindt het onderzoek dat de ziekte van vrouwen eigenlijk zeer verschillend van dat typisch gevonden bij mannen, met een verscheidenheid van complexe onderliggende factoren is. Verder, omdat de ischemische ziekte van vrouwen vaak opsporing door traditionele kenmerkende technieken vermijdt die op de ziekte van mensen gebaseerd zijn, kan het blijven symptomen veroorzaken maar blijft undiagnosed tot het vorderen aan een kritiek stadium.

Een update op bevindingen van de Studie van de Evaluatie van het Syndroom van de Ischemie (WISE) van de Vrouwen, een multi-center, op lange termijn die onderzoek door het Nationale Hart, het Instituut van de Long en van het Bloed wordt gesponsord, wordt voorgesteld in een supplement aan 7 Februari, de kwestie van 2006 van het Dagboek van de Amerikaanse Universiteit van Cardiologie. Cardiologist C. Noel Bairey Merz, M.D., zit de WIJZE studie voor, die in 1996 werd gelanceerd. Bairey Merz dient als medische directeur van het Preventieve en Rehabilitatie HartCentrum en medische directeur van de Gezondheid van Vrouwen bij Medisch Centrum ceder-Sinai. Zij houdt ook de Stoel van het Gilde van de Vrouwen in de Gezondheid van Vrouwen.

Wanneer de patiënten naar medische behandeling voor borstpijn streven, zoeken de diagnostici typisch een „beklaagde“ obstructief letsel - plaque die een slagader blokkeert. Maar in vele vrouwen, combineren twee gebieden van dysfunctie - in de cellen die kransslagaders voeren en een andere in de uiterst kleine schepen die zich binnen het hart zelf vertakken - om de hartspier van zuurstof te beroven. De „Functionele eerder dan structurele abnormaliteiten van de coronaire omloop kunnen de stempel van de ziekte bij vrouwen,“ volgens één van de dagboekartikelen zijn.

De WIJZE onderzoekers bieden de eerste beschrijving van deze vrouwelijk-specifieke vasculaire wanorde aan, een „globaal patroon van dysfunctie in de macro en microcirculatie.“ Hoewel de „diffuse atherosclerose“ die vele vrouwen ervaren niet op coronaire angiografie wordt gezien, resulteert het in abnormale weerstand die bloedstroom tot het hartweefsel beperkt. Maar zonder angiografisch bewijsmateriaal van een geblokkeerde slagader, zullen de symptomen van een vrouw waarschijnlijk worden voorzien.

De symptomen van Vrouwen vaak zijn verschillend dan mannen, ook, bijdragend tot onder-diagnose. Aangezien de ziekte vordert, kunnen de vrouwen niet-specifieke symptomen zoals moeheid, slaapstoring en dyspnoe beschrijven. De WIJZE onderzoekers adviseren dat de werkers uit de gezondheidszorg in het onderzoeken van deze vroege klachten bewuster en agressief worden.

De dagboekartikelen op WIJZE die studies, van besprekingen vergezeld gaan door verscheidene deskundigen op het gebied worden verstrekt, verstrekken inzicht op een grote verscheidenheid van onderwerpen, met inbegrip van de serie van geslacht-specifieke factoren die tot de manifestatie van vrouwen van hartkwaal en implicaties bijdragen voor innovatieve kenmerkende en evaluatieprocedures. Onder onderwerpen en bevindingen:

  • De belangrijkste rollen van geslachtshormonen. De „Hoge oestrogeenniveaus vóór overgang en het verminderen oestrogeen en progesteroneniveaus na overgang worden verondersteld om IHD in vrouwen te beïnvloeden.“

  • De het oestrogeendeficiëntie van Premenopausal toe te schrijven aan ovariale dysfunctie kan een significante risicofactor voor IHD voor jongere vrouwen zijn. De Vrouwen met verstoring van ovulatie en verminderde oestrogeenproductie hadden een zeer verhoogd risico van kransslagaderziekte.

  • Het gebruik van nuclear-based hartstudies wordt geadviseerd. Kern SPECT (de enig-fotonemissie verwerkte tomografie gegevens) heeft weergave, bijvoorbeeld, in dramatische verbetering van kenmerkende nauwkeurigheid voor vrouwen geresulteerd.

  • De Functionele capaciteit is één van de sterkste en meest verenigbare schatters van hartprognose, maar tredmolenspanning testen is niet geschikt of efficiënt voor vele vrouwen. De Tests die spanning chemisch veroorzaken zouden moeten worden overwogen. Ook, verstrekt een 12 puntvragenlijst, de Index van de Status van de Activiteit (DASI) van de Hertog, een waardevolle risicoberekening gebruikend zelf-gerapporteerde activiteiten van dagelijks het leven. Deze zijn vertaald in METs (metabolische equivalenten), die aan benaderende fysieke het werkcapaciteit worden gebruikt. Tweederden hartgebeurtenissen in de WIJZE vrouwen kwamen in die met een geschatte capaciteit minder dan 4.7 DASI METs voor. De Vrouwen met bewijsmateriaal van lagere scores zouden ook beduidend eerder risicofactoren en obstructieve kransslagaderziekte hebben.

  • De Te Zware vrouwen zullen eerder dan normale gewichtsvrouwen de risicofactoren van de kransslagaderziekte hebben. Maar de WIJZE onderzoekers vonden dat de kwestie alleen geen zwaarlijvigheid is. In Plaats Daarvan, blijkt het dat de metabolische wijzigingen verbonden aan zwaarlijvigheid zeer belangrijke factoren in het plaatsen van een vrouw op risico voor CAD en hartgebeurtenissen zijn. De Vrouwen met het „metabolische syndroom“ zijn op veel hoger risico van hartgebeurtenissen dan die met een normale metabolische status. Het metabolische syndroom omvat insulineweerstand, ongezonde cholesterol en/of triglycerideniveaus, hypertensie, en buikzwaarlijvigheid.

  • De erkenning van verschillende, unieke risicofactoren voor IHD in vrouwen - zoals ontstekingsprocessen in de slagaders, de bloedarmoede en microvascular dysfunctie - leidt tot de mogelijkheid dat de verschillende kenmerkende en voorspellende hulpmiddelen kunnen worden aangewend. Onder opties die momenteel zijn hoog-gevoeligheids c-Reactieve proteïne (een laboratoriumtest worden geëvalueerd die ontstekingsprocessen) kan ontdekken, hemoglobine controle, en netvliesslagader versmallende onderzoeken en coronaire verkalkingstests (voor opsporing van atherosclerose).
Advertisement