Individualized behandlingalternativ för rosacea

Många individer, som kämpar med rodnad, pimples och synliga blodkärl på deras, vänder mot kan felaktigt diagnostisera deras villkorar som acne, solbränna, eller känsligt flå.

Emellertid har de antagligen rosacea, villkorar en flå som, om inte behandlat tidig sort, kan fortsätta för att blossa eller börja att försämra. Därför är det viktigt att besöka en hudspecialist som kan göra den korrekta diagnosen och rekommendera behandlingar och flå omsorgprodukter att ska kontrollera rosaceaen och uppehället den sunda flå.

Tala på det 64th Årsmötet av AmerikanAkademin av Dermatologi, talade hudspecialisten James Q. Del Rosso, D.O., klinisk assistentprofessor i avdelningen av dermatologi på Universitetar av Nevada, Las Vegas, om de individualized behandlingalternativen som är portiontålmodig med den deras rosacearättan villkorar.

”Kan Rosacea ha att skövla verkställer på själv-aktning, därför att den är så märkbar på vända mot,” sade Dr. Del Rosso. ”När den påverkar tonåringar och barnvuxen människa, kan den orsaka känslor av isolering och själv-medvetenheten. Vuxen människa med rosacea är ofta fångat omedvetet, därför att de antar att de skulle har vuxit om flår villkorar. Men rosaceabehandlingar är effektivare än någonsin och att erbjuda en variation av terapier som har lyckade resultat.”,

Rosacea är ett kroniskt, och ofta progressivt flå sjukdomen som orsakar rodnad och bulnad på vända mot. Så många som 14 miljon Amerikaner har rosaceaen, mest mellan åldrarna av 30 och 50. Rosacea kan börja som en tendens att spola eller rodna lätt och framsteg till den ihärdiga rodnaden i centrera av vända mot som kan gradvist påverka kinderna, pannan, hakan och näsan. Som sjukdomen fortskrider, blir rodnaden strängare och ihärdig, och lilla blodkärl, acne-något liknande pimples och noduler kan bli synliga på ytbehandla av flå. Rosacea kan exacerbateds av exponering till ytterligheter av hoat, och kallt, solljus, affekten, hoade drycker, alkohol, kryddig matar och bestämt flå omsorgprodukter.

”Efter vad startar rosacea i en som är tålmodig, inte kan starta den i another, rekommenderar hudspecialister ofta att tålmodig med rosaceauppehället en dagbok av att spola episoder, och notera tillhörande matar, dela upp i faktorer produkter, aktiviteter, läkarbehandlingar eller annan som startar,”, sade Dr. Del Rosso.

Aktuella behandlingalternativ liksom metronidazole och azaleic syra kan förminska rodnaden, röda eller var-fyllda bulor och andra tecken som är tillhörande med rosacea. Med aktuella läkarbehandlingar instrueras individer att vara jämna med applikationen av produkten och att vara tålmodiga, som den kan ta fyra till åtta veckor som ser märkbar förbättring.

Muntliga tetracyclineantibiotikummar, liksom doxycycline eller minocycline, är den mest rosaceaen för fest för muntliga läkarbehandlingar för allmänningen van vid. Ett nytt bildar av doxycycline, kallat anti-upphetsa dosdoxycycline, är granskar vid U.S.-Maten och Förgiftar för närvarande under Administrationen (FDA) för behandlingen av rosaceaen. Detta bildar av doxycycline förminskar inflammation utan ”antibiotikummen verkställer any,” liksom antibiotiskt motstånd. ”Huruvida eller inte en muntlig antibiotikum rekommenderas för att behandla rosacea beror på, hur strängt fallet är,” påstådd Dr. Del Rosso.

Glycolic syrliga peels används ofta i samverkan med antibiotikummar för att skynda kontrollera av rosaceaen. En serie av peels är utfört varje två-till fyra veckor och kan användas i kombination med washes och krämar för låg koncentration glycolic syrliga. Glycolic syrliga peels för rosacea tajmas och tar allmänt tre-till-fem noterar. Den skalade ansiktsbehandlingen flår ska är röd för några timmar efter behandlingen, och makeup bör undvikas under denna tid.

Tar aktuella eller muntliga terapier för Stunder inte bort rodnaden på vända mot, eller att förminska det utseendemässigt av vidgade blodkärl som är tillhörande med rosacea, kärl- laser och intensiv pulserad ljus terapi, är nu van vid fest dessa tecken.

Kärl- laser sänder ut specifika våglängder av ljust riktat för de mycket små synliga blodkärlen precis under flå. Värma från lasers byggandena för energi i skyttlarna och att orsaka dem till kollapsen. Den nyaste utvecklingen av kärl- laser gör inte jordbruksprodukter som mörbultar any, utan kan orsaka rodnad och minsta bulnad som varar ungefärligt 24 timmar to-48.

Intensiv pulserad ljus terapi är van vid fest som den ihärdiga rodnaden orsakade av rosaceaen som förstör de vidgade blodkärlen med multipelvåglängder av ljust.

Båda behandlingar, laser och intensivt ljust, tar 15 to-30 noterar och utförs på mellanrum för veckan six-to-12. Tålmodig kan kräva flera behandlingar initialt och kan gå tillbaka årligen för behandling av nya blodkärl.

I avancerade fall av rosaceaen kan rhinophymaen framkalla, en villkora som uppstår, när olje- körtlar förstorar på vända mot, och en lökformig förstorad röd näsa och svällde kinder framkallar. Detta villkorar uppstår vanligt i manar över 40. Det överskott silkespappret kan surgically tas bort genom att använda laser, besegrar dermabrasionen eller electrosurgeryen som sculpt näsbaksidaen, till en mer det normala formar och utseendemässigt. Dessa tillvägagångssätt kan utföras på en poliklinikpatientbas genom att använda lokalanestesi, och att läka tar dagar allmänt seven-to-10.

Källa: http://www.aad.org/

Advertisement