Pillen met plantaardige sterolen verlagen het LDL-cholesterol

Een pil met plantaardige stoffen, sterolen kan het cholesterolgehalte te helpen, aldus onderzoekers van Washington University School of Medicine in St. Louis .

De onderzoekers bestudeerden patiënten die al waren het eten van een hart-gezond dieet en het nemen van statines om cholesterol te controleren. De toevoeging van plantaardige sterolen helpen het verder verlagen van het totale cholesterol en hebben bijgedragen aan een bijna 10 procent reductie in low-density lipoprotein (LDL) cholesterol, de zogenaamde "slechte" cholesterol. Resultaten van de studie werden gepubliceerd in het American Journal of Cardiology.

De National Cholesterol Education Program beveelt aan dat met verhoogde cholesterol voedingsmiddelen die plantensterolen als een manier om de cardiovasculaire risico lager te eten, maar veel sterol-bevattende voedingsmiddelen zijn ongemakkelijk voor sommige patiënten.

Structureel vergelijkbaar met cholesterol, plantensterolen kan de absorptie van cholesterol in de darm door competitie met cholesterol te krijgen geabsorbeerd en getransporteerd naar het lichaam. Wanneer het wordt gebruikt in de voeding, zijn sterolen bekend om het cholesterolgehalte te verlagen, maar sterolen zijn niet gemakkelijk geabsorbeerd in de darm, tenzij ze zijn opgelost in iets dat de darm goed kan absorberen. Omdat sterolen zijn niet oplosbaar in water, zijn verleden strategieën betrokken zijn ze op te lossen in vet.

De meeste sterol-bevattende voedingsmiddelen bestudeerde dusver merken van margarine. Studies hebben aangetoond dat een dagelijkse inname van een of twee eetlepels van de sterol-bevattende margarine aanzienlijk zou kunnen LDL-cholesterol te verlagen. Sommige sappen en pudding bevatten ook plantensterolen.

"Een probleem is al veel van onze patiënten hebben verlaagd hun inname van vet en calorieën en geen gebruik maken van producten zoals margarine op een regelmatige basis", zegt Anne Carol Goldberg, MD, hoofdauteur van de nieuwe studie en universitair hoofddocent van de geneeskunde aan Washington University. "Bovendien, veel van deze mensen eten regelmatig, en ze kunnen niet gemakkelijk een bepaald merk van margarine tot een restaurant."

Het leveren van de sterolen in de vorm van pillen, werden de plantaardige stoffen in combinatie met een stof genaamd lecithine en tot tabletten geperst. Wanneer gemengd met lecithine, de normaal onoplosbare sterolen in staat zijn op te lossen in water en geabsorbeerd te krijgen in de darm.

Goldberg's team onderzocht 26 patiënten die werden naar aanleiding van de American Heart Association Heart gezonde voeding en het nemen van statines om cholesterol te controleren. Meer dan zes weken, werden half willekeurig toegewezen aan niet-actieve placebo pillen te nemen, terwijl de rest nam sterol tabletten. Alle patiënten ingenomen vier tabletten, tweemaal daags bij de maaltijd, terwijl je blijft Statines te nemen.

Na de behandeling, die nam de sterol pillen gemiddeld een 9 procent reductie in LDL-cholesterol en een 6 procent daling van de totale cholesterol. En Goldberg's team ontdekte dat hoe hoger de LDL voordat de studie begon, hoe groter de daling van het slechte cholesterol.

"Degenen die begon met een hogere LDL kreeg een grotere respons, een grotere daling van hun LDL, wanneer zij plantensterolen toegevoegd aan hun regime," Goldberg zegt.

De plant sterolen blijken een effectieve manier bieden om het cholesterolgehalte te verlagen, in het bijzonder LDL-cholesterol, aldus Goldberg. Maar ze zegt dat de sterolen waarschijnlijk het beste zal werken wanneer gegeven als een aanvullende therapie, en beveelt zij aan zij worden gebruikt in combinatie met een dieet en / of cholesterolverlagende statine geneesmiddelen.

"Dit type van behandeling zou zijn in aanvulling op veranderingen in de voeding en andere medicijnen," zegt ze. "Er zijn waarschijnlijk een aantal mensen die zeer milde afwijkingen in cholesterol, die alleen kon krijgen door met een sterol te vullen, maar mensen met een hoger cholesterolgehalte zullen medicijnen nodig, ook. Ze zullen plantensterolen te nemen in aanvulling op andere therapieën en profiteren van de additief effect zagen we in deze studie. "

Goldberg zegt dat het nuttig zou zijn om te proberen en deze bevindingen te repliceren in grotere studies.

"We gebruikten een kleine steekproef, maar we zagen een significant effect," zegt ze.

De sterol pillen gebruikt in de studie zijn nog niet commercieel beschikbaar.

Advertisement