Naturlek för ålder 11 vårdar vuxen miljö- gillande

Om du önskar att dina barn ska växa upp till aktivt omsorg om miljön, ge dem överflöd av tid att leka i ”det wild”, för de är 11 gammala år, föreslår en ny Cornell Universitetarstudie.

”Även Om tämjde naturaktiviteter -- att bry sig för växter och trädgårdar -- också har realitet förhållande till vuxet miljö inställningar, deras verkställer är inte så starkt som deltagande i sådan wild naturen aktiviteter, som campa och att leka i trän och att fotvandra och att gå och att fiska och jaga,”, sade miljö- psykologNancy Brunnar, assistentprofessor av designen och miljö- analys i Högskolan av MänniskaEkologi på Cornell.

Brunnar och Kristi Lekies, en forskningbundsförvant i människautveckling på Cornell, analyserade data från en U.S.-JordbruksavdelningenSkog Servar granskningen som föras i 1998 som undersökte barndomnaturen erfar och den vuxna miljörörelsen. De Cornell forskarna använde en ta prov av mer, än 2.000 vuxen människa, åldrar 18 till 90, som bodde i stadsområdealltigenom landet och svarat, ringer ifrågasätter om deras tidig sortbarndomnatur erfar och deras vuxna inställningar och uppföranden för ström som förbinder till miljön.

Rönet ska publiceras i det nästa utfärdar av Barn, Ungdommen och Miljön (Vol. 16:1).

”Indikerar Vår studie att deltagande i wild naturaktiviteter, för ålder 11 är en bestämt potent bana in mot att forma båda miljö- inställningar och uppföranden i vuxenliv,” sade Brunnar, vars föregående studier har funnit att naturen runt om ett hem kan hjälpa att skydda barn mot liv för att belasta och öka barns kognitiva fungera.

”När barn blir riktigt förlovade med den naturliga världen på en ung ålder, är erfara det rimliga staget med dem i ett kraftigt långt -- forma deras följande miljö- bana,” tillfogade hon.

Interestingly spanar deltagande in, eller annat bildar av miljö- utbildningsprogram hade inget att verkställa på vuxna inställningar in mot miljön.

”Har Deltagande i natur-släkta aktiviteter, som är ombud tydligen, inte samma verkställer som fri lek i natur, som inte har begärningar eller förvirringar som poseras av andra och, kan vara bestämt kritiska, i påverkan av långsiktig miljörörelse,” Brunnar sade.

I Motsats Till föregående studier, som har sett verkställa av barndom, erfar av vuxna miljöaktivister, denna studie som ses ett brett representativt, tar prov av stads- vuxen människa. Genom att undersöka individ banor till miljörörelsen, tog studien också ”ett liv jagar” perspektiv, dvs., en beskåda som looks på individen bor som uppsättningar av vävde samman banor eller trajectories, som berättar tillsammans en berättelse.

Advertisement