De Onderzoekers identificeren nieuwe vorm van superieur geheugensyndroom

De Onderzoekers bij UC Irvine hebben het eerste bekende geval van een nieuw geheugensyndroom geïdentificeerd -- een vrouw met de capaciteit aan volkomen en onmiddellijk rappeldetails van haar verleden. Haar geval is eerste van zijn soort dat in wetenschappelijke literatuur worden moet geregistreerd en worden te boek gesteld en kon nieuwe wegen van onderzoek naar de studie van het leren en geheugen openen.

De Onderzoekers Elizabeth Parker, Larry Cahill en James L. McGaugh brachten meer dan vijf jaar door bestuderend het geval van „AJ,“ een 40 éénjarigenvrouw met ongelooflijk sterk geheugen van haar persoonlijk verleden. Gezien een AJ datum, kan herinneren met verbazingwekkende nauwkeurigheid aan wat zij op die datum deed en welke dag van de week het op viel. Omdat haar geval eerste één van zijn soort is, hebben de onderzoekers een naam voor haar syndroom voorgesteld -- hyperthymestic syndroom, dat op Griekse woordthymesis wordt gebaseerd voor zich „het herinneren“ en hyper, meer dan normaal betekenen „.“

Hun bevindingen worden gepubliceerd in de huidige kwestie van het dagboek Neurocase.

AJ eerste schreef McGaugh met de details van haar buitengewone capaciteit in 2000. Zij schreef dat zij „een datum kan nemen, tussen 1974 en vandaag, en u vertellen welke dag het valt, wat Ik die dag deed en als om het even wat van belang op die dag.“ voorkwam Zij was genoemd de „menselijke kalender“ jarenlang door haar vrienden en kennissen.

Volgens McGaugh, is haar geval verschillend van anderen wie in het verleden met superieur geheugen zijn bestudeerd. Bijna impliceren alle geregistreerde gevallen mensen die geheugensteuntjeapparaten, ezelsbruggetjes zoals rijmen of visuele beeldspraak gebruiken om verenigingen onder feiten tot stand te brengen. Door geheugensteuntjes te gebruiken, kunnen zij grote hoeveelheden informatie zonder betekenis onthouden. In het beroemdste geval, wordt bekend begon een mens die als „S“ uiteindelijk zijn carrière in de jaren '20 als journalist maar werd een professionele mnemonist en verdiende zijn het leven gebruikend zijn te onderhouden geheugen.

„Wat deze jonge vrouw zo opmerkelijk maakt is dat zij geen geheugensteuntjeapparaten gebruikt om haar te helpen dingen herinneren,“ bovengenoemde McGaugh, een Nationale Academie van het lid van Wetenschappen en een pionier op het gebied van geheugenonderzoek. „Haar rappel is onmiddellijk en diep persoonlijk, verwant met haar eigen leven of met andere gebeurtenissen die voor haar.“ van belang waren

AJ bevoegdheden van herinnering kunnen zich verbaast zijn. In 2003, werd zij gevraagd om alle data van Pasen vanaf voorwaartse 1980 neer te schrijven. In 10 minuten, en zonder vooruitgangswaarschuwing, schreef zij alle 24 data en omvatte wat zij op elk van die dagen deed. Alle data behalve waren nauwkeurig. Onjuiste was weg slechts twee dagen. Twee jaar later toen zij, opnieuw zonder waarschuwing, de zelfde vraag werd gevraagd, antwoordde zij snel met al correcte data en de gelijkaardige informatie over persoonlijke gebeurtenissen over die data.

Er zijn grenzen aan AJ geheugen. Terwijl zij bijna perfect rappel heeft van wat zij op om het even welke bepaalde datum deed en onmiddellijk de datum en de dag van de week kan identificeren toen een belangrijke historische gebeurtenis in haar leven voorkwam, heeft zij moeilijkheid met rote memoriseren en deed niet altijd goed in school. Zij noteerde volkomen op een formele neuropsychologische test om haar autobiografisch geheugen te meten, maar tijdens het testen had moeilijkheid die en informatie organiseert categoriseert. Zij verwijst naar zich haar het aan de gang zijnde herinneren van de ervaringen van haar leven als „film in haar mening die nooit“ ophoudt.

„AJ zowel zijn een hoofd als een gevangene van haar geheugen,“ bovengenoemde Parker, een klinische professor van psychiatrie en neurologie en hoofdauteur van het document. „Zij kunnen af en toe een last zijn omdat zij niet kunnen worden gecontroleerd, maar zij vertelde ons dat als zij een keus had, zij niet hen zou willen opgeven.“

De Onderzoekers weten nog niet hoeveel andere gevallen van hyperthymesia kunnen bestaan. Zij plannen bij het blijven met AJ werken om de onderliggende oorzaak van haar ongebruikelijke capaciteiten beter te begrijpen. Hun hoop, volgens Cahill, is dat AJ geval nieuwe deuren in onderzoek openen zal dat superieur geheugen, een weg impliceert die grotendeels tot op heden is veronachtzaamd.

„Tot op heden, heeft het gebied van geheugenonderzoek hoofdzakelijk zich vooruit op twee benen bewogen -- het bestuderen van onderwerpen met normaal geheugen, of die met geheugentekorten,“ zei Cahill, een verwante professor van neurobiologie en gedrag. „Dit biedt de kans voor een nieuw been van onderzoek, de studie van individuen die uitzonderlijk sterke capaciteiten met betrekking tot geheugen die zich niet op geheugensteuntjeapparaten baseren vermoedelijk hebben, maar meer van een genetische basis.“ hebben

Advertisement