Forskare identifierar nytt bildar av överlägset minnessyndrom

Forskare på Uc Irvine har identifierat det första bekant fallet av ett nytt minnessyndrom -- en kvinna med kapaciteten till återkallelsen specificerar perfekt och ögonblickligen av henne förflutna. Hon fallet är första av dess sort att antecknas och skriva en krönika över i vetenskaplig litteratur och kunde öppna nya avenyer av forskning i studien av att lära och minnet.

Forskare Elizabeth Parker, Larry Cahill och James L. McGaugh spenderade mer än fem år som studerar fallet av ”AJ,” en årig kvinna 40 med incredibly starka minnen av henne personlig förflutna. Givet en datera som ÄR AJ kan återkalla med att göra häpen exakthet vad hon gjorde på det daterar och vilken dag av veckan det avverkningen på. Därför Att hon fallet är första av dess sort, har forskarna föreslaget ett känt för henne syndromet -- det hyperthymestic syndromet som baseras på Greken, uttrycker thymesisen för ”att minnas” och som är hyper som är menande ”mer än det normala.”,

Deras rön publiceras i strömmen utfärdar av föra journal över Neurocase.

AJ första skrev McGaugh med specificerar av henne utöver det vanliga kapacitet i 2000. Hon skrev, att hon ”kan ta en datera, between 1974 och i dag och berättar dig vilken dag den nedgångar på, vad Jag gjorde den dag och av betydelse uppstod snart på den dag.”, Hon hade kallats ”människakalendern” för år av henne vänner och bekantar.

Enligt McGaugh är hon fallet olik från andra som har varit utstuderade i förflutnan med överlägset minne. Nästan alla antecknade fall gäller folk, som använder mnemotekniska apparater, minnet bistår liksom rim eller visuellt hjälpmedelbildspråk för att skapa anslutningar bland fakta. Genom att använda stöd för minnet, är de kompetent att memorera stora belopp av meningslös information. I det mest berömda fallet startade blev tjänade en man som var bekant som ”S”, hans karriär i 20-tal som en journalist men slutligen en yrkesmässig mnemonist och hans uppehälle genom att använda hans minne för att underhålla.

”Vad gör, är denna så anmärkningsvärda unga kvinna, att hon använder inga mnemotekniska apparater för att hjälpa henne att minnas saker,” sade McGaugh, en MedborgareAkademi av Vetenskapsmedlemmen och en banbrytare i sätta in av minnesforskning. ”Är Hon återkallelsen ögonblicken, och djupt personligt, släkt till henne intresserar eget liv eller till andra händelser, som var av, till henne.”,

AJS överhet av erinringen kan vara häpnadsväckande. I 2003 frågades hon att skriva besegrar alla Påsk daterar från onward 1980. I 10 noterar, och med ingen för- varning, skrev hon all 24en daterar och inklusive vad hon gjorde på varje av de dagar. Alla daterar bortsett från en var exakt. Den oriktiga var endast två fridagar. Daterar Två år mer sistnämnd, då hon frågades, igen, utan att varna, samma, ifrågasätter, reagerade hon snabbt med alla korrekt daterar och liknande information om personliga händelser på de.

Det finns begränsar till det AJS minnet. Stunder som hon har nästan att göra perfekt återkallelse av vad hon gjorde på any givet daterar och ögonblickligen kan identifiera datera och dagen av veckan, då en viktig historisk händelse i henne livstid uppstod, henne har svårighet med rote memorization och gjorde inte alltid väl i skolar. Hon görade poäng på ett formellt neuropsychological testar perfekt för att mäta henne det självbiografiska minnet, men under testa hade svårighetsuppläggning och information om kategorisera. Hon ser till henne pågående minnas av som henne, erfar liv, som ”en film i henne varar besvärad att aldrig stopp”.

”AJ är både en warden och ett fång av henne minnen,”, sade Parker, en klinisk professor av psykiatri och neurology och leder författare av det pappers-. ”Kan De stundom vara en börda, därför att de inte kan kontrolleras, men hon berättade oss att, om hon hade ett primat, hon skulle för att inte önska att ge upp dem.”,

Forskare vet inte ännu, hur många andra fall av hyperthymesiaen kan finnas. De planerar på att fortsätta som fungerar med AJ för att förbättra förstår att det bakomliggande orsakar av henne ovanliga kapaciteter. Deras hopp, enligt Cahill, är, att det AJS fallet ska öppna nya dörrar i forskning som gäller överlägset minne, en aveny som har försummats i hög grad hitintills.

”Hitintills, har sätta in av minnesforskning i första hand rört framåtriktat på två lägger benen på ryggen -- studera betvingar med det normalaminnen, eller de med minnesunderskott,”, sade Cahill, en förbunden professor av neurobiology och uppförande. ”Framlägger Detta tillfället för ett nytt lägger benen på ryggen av forskning, studien av individer som har ovanligt starka kapaciteter släkta till minnet, som inte rely på mnemotekniska apparater, men har förmodligen mer av en genetisk bas.”,

Advertisement