Oförmågan att känna igen vänder mot kan övertas

I den första studien vänder mot att undersöka huruvida oförmågan att känna igen kan övertas, fann forskare att det är i faktum en allmänningoordning som körningar i familjer och är en av mest frekventerar oordningar som kontrolleras som synes av en hoppa av i en singelgen.

Studien publicerades direktanslutet i Amerikan Förar Journal över av Medicinsk GenetikDel A och är tillgänglig via Wiley InterScience.

Prosopagnosia (PA) eller vänder mot blindness karakteriseras av oförmågan att göra åtskillnad mellan vänder mot, bortsett från den mest förtrogen vän en liksom medlemmar av ens familj. Den kan orsakas av hjärnskada, men fall, var oordningen visas till inkörda familjer, har också anmälts. I den första systematiska studien av den ärftliga prosopagnosiaen (HPA) ledde rekryterade forskare vid Ingo Kennerknecht, M.D. av Institutet av MänniskaGenetik på Universitetar av Muenster i Tyskland, 689 betvingar från lokalhögstadier och en medicinsk fakultet och administrerade ett frågeformulär för att identifiera de med misstänkt HPA. De grundar 17 fall av oordningen, och av 14na betvingar vem som samtycktes för att främja interfamilial testa, alla dem hade åtminstone en grundexamensläkting som hade också den.

”Nästan är all upprörd personrapport ett problem, i att avgöra omgående, huruvida en vända mot bekant,” de statliga författarna. Betvingar rapportosäkerhet i sociala lägen, och oförmågan att visualisera vänder mot av nära släktingar, eller den mentala återkallelsen avbildar av trees, lämnar, eller fåglar. De har allmänt TVprogram eller filmer för svårighet efter, därför att de inte kan berätta liknande skådespelarear ifrån varandra. Alla av PA betvingar avslöjt att de använde upp till tre olika strategier för lösning av oordningen. I kompensationsstrategin betvingar försök att känna igen folk vid andra kännetecken liksom uttrycker, gåenden som beklär, eller hår färgar. I förklaringsstrategin betvingar har en ordna tilluppsättning av ursäkter om, därför de inte kan känna igen någon, liksom att vara djupt i tanke eller att behöva nya exponeringsglas. I undvikandestrategin betvingar försök att undvika lägen var de kan är oförmögna att känna igen vänder mot, liksom stort fungerar eller trängt ihop förlägger.

På grund av kompensationsstrategierna, som de med PA lärer att använda på en tidig sortålder, realiserar många av dem inte att det är en faktisk oordning eller även att realisera att andra medlemmar av deras familj har den. ”Kunde Detta förklara, därför denna sort av kognitiv försämring är i hög grad okänd att lägga personer eller även till läkare annan än neurologists och psykiater,” författarna påstår och att tillfoga att det finns inte etablerad diagnostik bearbetar för PA.

Stunder vänder mot erkännande påverkas starkt i HPA, bearbeta av annan ansikts- information, liksom genus, åldern, och det emotionella uttryckt är allmänt intakt. Detta föreslår att ansikts- information och dessa andra kännetecken bearbetas självständigt av ett another. Dessutom är HPA en av de få kognitiva fungerar, eller dysfunctions, som har endast ett tecken och övertas, författarna noterar.

”Förbättrar Neurophysiological studier av folk med denna högt selektiva dysfunction som grundläggande kan, vår överenskommelse av vänder mot erkännande,” författarna avslutar. ”Så snart som genen som kartlägger,/ska att kartlägga för mutation är lyckade, bör de genotype-/fenotypkorrelationerna göra vår kunskap av utvecklingen av högre cerebralt bredare fungerar.”,

Advertisement