Veganerkost bedst for diabetes

Forskere har konstateret, at mennesker, der fulgte en fedtfattig veganerkost, udskæring alt kød og mejeriprodukter, sænkede deres blodsukker mere og tabte mere vægt end folk på American Diabetes Association kost.

Ifølge en undersøgelse foretaget af forskere fra George Washington University , at University of Toronto og University of North Carolina deltagerne sænket deres kolesteroltal mere og endte med bedre nyrefunktion, end en gruppe efter standarden American Diabetes Association kost.

Det ser ud til den veganske kost var langt lettere at følge end de fleste, fordi det ikke kræve, at dele måles eller kalorier tælles, kun tre af den veganske kost droppede ud af undersøgelsen, sammenlignet med otte på standard kost.

Dr. Neal Barnard, præsident for Lægens Udvalget for Responsible Medicine, som hjalp gennemføre undersøgelsen, siger, at han håber, at resultaterne vil tilskynde kostændringer først, i stedet for receptpligtig medicin.

Det anslås, at så mange som 18 millioner amerikanere lider af type-2 diabetes, der skyldes en kombination af genetik og dårlige kost-og motionsvaner.

Tilstanden øger risikoen for hjertesygdomme, slagtilfælde, nyresvigt, blindhed og lemmer tab.

Barnard og kolleger testet 99 personer med type-2 diabetes, og derefter randomiseret dem til et lavt fedtindhold, lavt sukkerindhold vegansk diæt eller standard American Diabetes Association kost.

Forskerne fandt, at efter 22 uger på diæt, 43 procent af dem på den veganske kost og 26 procent af dem på standard kost enten var i stand til at stoppe med at tage nogle af deres medicin såsom insulin eller glucose-kontrol medicin, eller var i stand til at styre deres tilstand med lavere doser.

Den veganske Dieters tabt 14 pounds (6,5 kg) i gennemsnit, mens Diabetes Association Dieters tabt 6.8 pounds (3,1 kg).

En høj grad af blodglucosekontrol kaldet A1c, som giver et mål for hvor godt kontrolleret blodsukkeret har været over de seneste tre måneder faldt med 1,23 point i den veganske gruppen og 0,38 i den gruppe på standard kost.

Det blev også konstateret, at LDL eller "dårlig" kolesterol faldt også med 21 procent i den veganske gruppen og 10 procent i den normale kost gruppen.

En vegansk diæt er plante-baseret og består af grøntsager, frugt, korn, og bælgfrugter og undgår animalske produkter, såsom kød og mejeriprodukter og et lavt indhold af tilsat fedt og sukker.

Som mennesker på en vegansk diæt er i risiko for vitamin B12-mangel kosttilskud blev givet til deltagerne på denne kost.

The American Diabetes Association kost er mere individuelt tilpasset og tager hensyn til en patients vægt og kolesterol. Den kost nedskæringer kalorier betydeligt, og er patienterne får at vide, at begrænse sukkerholdige og stivelsesholdige fødevarer.

For undersøgelsen alle 99 deltagere mødtes ugentligt med rådgivere, der rådede dem på opskrifter, gav dem tips til at holde sig til deres respektive kost, og tilbød opmuntring.

Det overordnede budskab synes at være, at kost arbejde, hvis folk holder sig til dem for længe nok, og alle diagnosticeret med diabetes, behov for at begynde at spise mere omhyggeligt, hvilket er nok det sværeste aspekt at beskæftige sig med.

Forskerne siger, at resultaterne viser, at både kost forbedret diabetesbehandling og reduceret usunde kolesteroltal, men nogle forbedringer var større med lavt fedtindhold veganer kost.

Forskningen er offentliggjort i Diabetes Care , et tidsskrift udgivet af American Diabetes Association .

Advertisement