Het dieet van de Veganist best voor diabetes

De Onderzoekers hebben geconstateerd dat de mensen die een met laag vetgehalte veganistdieet volgden, verwijderend al vlees en de zuivelfabriek, meer hun bloedsuiker verminderden en meer gewicht dan mensen op een Amerikaans dieet van de Vereniging van de Diabetes verloren.

Volgens een studie door onderzoekers van de Universiteit van George Washington, de Universiteit van Toronto en de Universiteit van Noord-Carolina verminderden de deelnemers meer hun cholesterol en beëindigden omhoog met betere nierfunctie, dan een groep na het standaard Amerikaanse dieet van de Vereniging van de Diabetes.

Het verschijnt het veganistdieet veel gemakkelijker was te volgen dan de meesten omdat het eiste niet dat de gedeelten worden gemeten of de calorieën geteld; slechts drie van veganistdieters die uit de studie, in vergelijking met acht op het standaarddieet wordt gelaten vallen.

Dr. Neal Barnard, voorzitter van het Comité van de Arts voor Verantwoordelijke Geneeskunde, die hielp de studie uitvoeren, zegt hij hoopt de bevindingen dieetveranderingen eerst, eerder dan voorschriftdrugs zullen bevorderen.

Men schat dat wel 18 miljoen Amerikanen diabetes type-2 hebben, die uit een combinatie genetica en slechte het eten en oefeningsgewoonten voortvloeit.

De voorwaarde verhoogt zeer het risico van hartkwaal, slag, niermislukking, blindheid en lidmaatverlies.

Barnard en de collega's testten 99 mensen met diabetes type-2, en wezen hen toen willekeurig aan een met laag vetgehalte, low-sugar veganistdieet of het standaard Amerikaanse dieet van de Vereniging van de Diabetes toe.

De onderzoekers vonden dat na 22 weken op het dieet, 43 percent van die op het veganistdieet en 26 percent van die op het standaarddieet of konden ophouden nemend sommige van hun drugs zoals insuline of glucose-controle medicijnen, of konden hun voorwaarde met lagere dosissen controleren.

Veganistdieters verloren 14 ponden (6.5 kg) op gemiddelde terwijl dieters van de diabetesvereniging 6.8 ponden (3.1 kg) verloren.

Een belangrijk niveau van glucosecontrole riep a1c die een maatregel van hoe goed-gecontroleerde bloedsuiker is geweest in de loop van de voorafgaande drie maanden, gevallen door 1.23 punten in de veganistgroep en door 0.38 in de groep op het standaarddieet geeft.

Men vond ook dat LDL of de „slechte“ cholesterol ook door 21 percenten in de veganistgroep en 10 percenten in de standaarddieetgroep viel.

Een veganistdieet is op installatie-gebaseerd en bestaat uit groenten, vruchten, korrels, en peulvruchten en vermijdt dierlijke producten, zoals vlees en zuivelfabriek en is laag in toegevoegd vet en in suiker.

Aangezien de mensen op een veganistdieet voor de supplementen van de vitamineB12 deficiëntie werden gegeven aan de deelnemers op dat dieet in gevaar zijn.

Het Amerikaanse dieet van de Vereniging van de Diabetes wordt meer individueel gemaakt en rekening houdt met het gewicht en de cholesterol van een patiënt. Het dieet snijdt calorieën beduidend, en is patiënten wordt verteld om suikerachtig en zetmeelrijk voedsel te beperken.

Voor de studie ontmoetten alle 99 deelnemers weekblad met adviseurs, die hen op recepten adviseerden, hen uiteinden voor het plakken aan hun respectieve diëten, gaven en aanmoediging aanboden.

Het algemene bericht schijnt te zijn dat de diëten werken als de mensen aan hen voor lang genoeg plakken en iedereen gediagnostiseerd met diabetes moet beginnen zorgvuldiger te eten wat waarschijnlijk het hardste te behandelen aspect is.

De onderzoekers zeggen de resultaten aantonen dat beide diëten diabetesbeheer verbeterden en ongezonde cholesterolniveaus verminderden, maar sommige verbeteringen waren groter met het met laag vetgehalte veganistdieet.

Het onderzoek wordt gepubliceerd in de Zorg van de Diabetes, een dagboek dat door de Amerikaanse Vereniging van de Diabetes wordt gepubliceerd.

Advertisement