Vegan διατροφή καλύτερο για το διαβήτη

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που ακολούθησαν μια δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά vegan, κόβοντας όλα τα κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα, μείωσε τη ζάχαρη στο αίμα τους όλο και έχασαν περισσότερο βάρος από τους ανθρώπους σε μια αμερικανική διατροφή Διαβητολογικής Εταιρείας.

Σύμφωνα με μια μελέτη από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο George Washington , το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας οι συμμετέχοντες μείωσαν τη χοληστερίνη τους περισσότερους και κατέληξε με την καλύτερη λειτουργία των νεφρών, από μια ομάδα σύμφωνα με το πρότυπο Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας διατροφή.

Φαίνεται η vegan διατροφή ήταν πολύ πιο εύκολο να ακολουθήσουν από τους περισσότερους, γιατί δεν απαιτούσε ότι μερίδες να μετρηθεί ή να υπολογιστεί θερμίδες? Μόνο τρία από τα άτομα που κάνουν δίαιτα vegan αποχώρησαν από τη μελέτη, σε σύγκριση με οκτώ το πρότυπο διατροφής.

Ο Δρ Neal Barnard, πρόεδρος της επιτροπής του γιατρού για Υπεύθυνη Ιατρική, η οποία βοήθησε τη διεξαγωγή της μελέτης, λέει ότι ελπίζει πως τα ευρήματα θα ενθαρρύνει διατροφικές αλλαγές πρώτα, αντί να τα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Υπολογίζεται ότι ως και 18 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν διαβήτη τύπου 2, η οποία προκύπτει από το συνδυασμό της γενετικής και η κακή διατροφή και τις συνήθειες άσκησης.

Η κατάσταση αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικό επεισόδιο, νεφρική ανεπάρκεια, τύφλωση και απώλεια του άκρου.

Μπάρναρντ και οι συνεργάτες του δοκιμάζονται 99 άτομα με διαβήτη τύπου 2 και, στη συνέχεια τους έχουν ανατεθεί τυχαία σε μια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη vegan διατροφή ή το πρότυπο Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας διατροφή.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά από 22 εβδομάδες στη διατροφή, το 43 τοις εκατό των ατόμων με vegan διατροφή και 26 τοις εκατό των ατόμων σχετικά με το πρότυπο διατροφής ήταν σε θέση είτε να σταματήσετε να παίρνετε κάποια από τα φάρμακά τους, όπως η ινσουλίνη ή γλυκόζη ελέγχου φαρμάκων, ή ήταν σε θέση να ελέγχεται η κατάστασή τους με χαμηλότερες δόσεις.

Η δίαιτα vegan έχασε £ 14 (6,5 kg) κατά μέσο όρο, ενώ το διαβήτη δίαιτα ένωση έχασε £ 6,8 (3,1 kg).

Ένα σημαντικό επίπεδο του ελέγχου της γλυκόζης που ονομάζεται A1C, η οποία δίνει ένα μέτρο του πόσο καλά ελεγχόμενες σακχάρου στο αίμα έχει κατά τη διάρκεια των τριών μηνών, υποχώρησε κατά 1,23 μονάδες στην ομάδα και vegan από 0,38 στην ομάδα με το πρότυπο διατροφής.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι η LDL ή «κακή» χοληστερόλη μειώθηκε επίσης κατά 21 τοις εκατό στην ομάδα vegan και 10 τοις εκατό κατά το πρότυπο της ομάδας διατροφή.

Μια διατροφή vegan είναι φυτικής προέλευσης και αποτελείται από λαχανικά, φρούτα, δημητριακά και όσπρια και αποφεύγει τα ζωικά προϊόντα, όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε προστιθέμενο λίπος και ζάχαρη.

Καθώς οι άνθρωποι σε μια vegan διατροφή είναι σε κίνδυνο για έλλειψη βιταμίνης Β12 είχαν δοθεί στους συμμετέχοντες στο ότι η διατροφή.

Η αμερικανική διατροφή Διαβητολογικής Εταιρείας είναι περισσότερο προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους και να λαμβάνει υπόψη το βάρος και τη χοληστερίνη του ασθενούς. Η δίαιτα περικοπές θερμίδες σημαντικά, και οι ασθενείς έχουν την υποχρέωση για να περιορίσουν τα ζαχαρούχα και αμυλούχα τρόφιμα.

Για τη μελέτη όλων των 99 συμμετέχοντες συναντήθηκαν την εβδομάδα με τους συμβούλους, ο οποίος τους ενημέρωσε σχετικά με συνταγές, τους έδωσε συμβουλές για να κολλήσει με την αντίστοιχη διατροφή τους, και την ενθάρρυνση που προσφέρει.

Το γενικό μήνυμα φαίνεται να είναι ότι οι δίαιτες εργασίας, αν οι άνθρωποι επιμείνουμε σε αυτούς για αρκετό καιρό και όλοι διαγνωστεί με διαβήτη θα πρέπει να αρχίζουν να τρώνε πιο προσεκτικά το οποίο είναι ίσως το πιο δύσκολο θέμα για την αντιμετώπιση.

Οι ερευνητές λένε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι και οι δύο δίαιτες τη βελτίωση της διαχείρισης του διαβήτη και μειωμένη ανθυγιεινά επίπεδα χοληστερόλης, αλλά μερικές βελτιώσεις ήταν μεγαλύτερες με τη χαμηλή σε λιπαρά διατροφή vegan.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο Diabetes Care , ένα περιοδικό που εκδίδεται από την Αμερικανική Ένωση Διαβήτη .

Advertisement