homoseksualiteit van de 1.500 de dierlijke speciespraktijk

De Homoseksualiteit is vrij gemeenschappelijk in het dierenrijk, vooral onder het hoeden van dieren. Vele dieren lossen conflicten door zelfde geslachtsgeslacht uit te oefenen op.

Van het midden van Oktober tot de volgende zomer zal het Noorse Museum van de Biologie van de Universiteit van Oslo de eerste tentoonstelling ontvangen die zich op homoseksualiteit in het dierenrijk concentreert.

„Één fundamenteel gebouw in sociale debatten is geweest dat de homoseksualiteit onnatuurlijk is. Dit gebouw is verkeerd. De Homoseksualiteit is zowel gemeenschappelijk als hoogst essentieel in het leven van een aantal species,“ verklaart Petter Boeckman, die de academische adviseur voor „Tegen de Orde van de Aard?“ is tentoonstelling.

Het meest bekende homoseksuele dier is dwergchimpansee, één van het sluitenverwanten van het mensdom. De volledige species is biseksueel. Het Geslacht speelt een opvallende rol in al hun activiteiten en neemt de nadruk vanaf geweld, dat de meest typische methode is om conflicten onder primaten en veel andere dieren op te lossen.

Het „Geslacht onder dwergchimpansees is in feite de zaken van de gehele familie, en de leuke kleine lenen vaak een helpende hand wanneer zij in mondeling geslacht met elkaar.“ in dienst nemen

De Leeuwen zijn ook homoseksueel. De Mannelijke leeuwen verbinden vaak samen met hun broers om de trots te leiden. Om loyaliteit te verzekeren, versterken zij vaak de banden door het hebben van geslacht met elkaar.

De Homoseksualiteit is ook vrij gemeenschappelijk onder dolfijnen en orka's. In paren rangschikken van mannetjes en wijfjes is vluchtig, terwijl tussen mannetjes, een paar samen kan jarenlang blijven. Het Homoseksuele geslacht tussen verschillende species is niet ook niet ongebruikelijk. De Vergaderingen tussen verschillende dolfijnspecies kunnen vrij hevig zijn, maar de spanning wordt vaak gebroken door een „geslachtsbacchanaal“.

De Homoseksualiteit is een sociaal fenomeen en is het meest wijdverspreid onder dieren met het complex kuddeleven.

Onder de apen is het de wijfjes die de continuïteit binnen de groep creëren. Het sociale netwerk wordt niet alleen door voedsel en het kind gehandhaafd te delen dat, maar ook door het hebben van geslacht grootbrengt. Onder veel van de vrouwelijke apen omhoog zwellen de genitaliën. Zo wrijven zij hun buiken tegen elkaar,“ verklaart Petter Bockman en wijst erop dat de dieren geslacht omdat zij de wens aan hebben, enkel als wij mensen hebben.

Het Homoseksuele gedrag is waargenomen in 1.500 dierlijke species.

„Wij spreken over alles van zoogdieren aan krabben en wormen. Het daadwerkelijke aantal is natuurlijk veel hoger. Onder sommige dieren is het homoseksuele gedrag zeldzaam, wat het hebben van geslacht met het zelfde geslacht slechts een deel van hun leven, terwijl andere dieren, zoals de dwergchimpansee, homoseksualiteit door hun leven.“ wordt uitgeoefend

De Dieren die het volledig homoseksueel leven leven kunnen ook worden gevonden. Dit komt vooral onder vogels voor die met één partner voor het leven in paren zullen rangschikken, dat het geval met ganzen en eenden is. Vier tot vijf percent van de paren is homoseksueel. De Enige wijfjes zullen eieren in het nest van een homoseksueel paar leggen. Het is geweest observced dat het homoseksuele paar vaak beter is bij het opheffen van de jongelui dan heteroseksuele paren.

Wanneer u een kolonie van zeemeeuwen met zwarte kop ziet, kunt u zeker zijn dat bijna elk tiende paar lesbisch is. De wijfjes hebben geen problemen met wordt doordrongen, hoewel, volgens Petter Boeckman zij niet als biseksueel kunnen worden gedefinieerd.

„Als een wijfje geslacht met mannelijke tijd heeft, maar duizenden tijden met een ander wijfje, is zij homoseksueel biseksueel of? Dit is de zelfde manier om kinderen te hebben is niet onbekend onder homoseksuele mensen.“

Er zijn namelijk een aantal dieren waarin het homoseksuele gedrag nooit, zoals vele insecten, passerinevogels en kleine zoogdieren is waargenomen.

„Om de benadering op zijn hoofd te draaien: Geen species is geconstateerd waarin het homoseksuele gedrag niet om is getoond te bestaan, met uitzondering van species die nooit geslacht bij allen, zoals zeeëgels en bladluis hebben. Voorts is een deel van het dierenrijk hermafrodiet, echt biseksueel. Voor hen, is de homoseksualiteit geen kwestie.“

Petter Bockman betreurt dat er ook weinig onderzoek over homoseksualiteit onder dieren is.

Het „thema is lang taboo geweest. Het probleem is dat de onderzoekers niet voor zich hebben gezien dat het fenomeen bestaat of zij zijn verward wanneer het waarnemen van homoseksueel gedrag of dat zij van wordt geridiculiseerd door hun collega's vreselijk zijn. Velen overzien daarom de overvloed van materiaal die wordt gevonden. Vele onderzoekers hebben homoseksualiteit als iets totaal verschillend van geslacht beschreven. Zij moeten realiseren dat de dieren geslacht kunnen hebben met wie zij zullen, wanneer zij en zonder overweging aan de ethische principes van een onderzoeker.“ zullen

Één voorbeeld om gedrag te overzien dat door Petter Bockman wordt genoteerd is een beschrijving van het koppelen onder giraffen, wanneer negen van de het tien in paren rangschikken tussen mannetjes voorkomen.

„Elk mannetje dat een wijfje snoof werd gemeld als geslacht, terwijl de anale betrekkingen met orgasme tussen mannetjes slechts „rond“ overheersing, de concurrentie of groeten draaiden.

De Masturbatie is gemeenschappelijk in het dierenrijk.

De „Masturbatie is de eenvoudigste methode van zelfgenoegen. Wij hebben een Darwinistische mentaliteit dat alle dieren slechts geslacht om hebben voort te brengen. Maar er is overvloed van dieren die zal masturberen wanneer zij te doen niets beter hebben. De Masturbatie is waargenomen onder primaten, herten, orka's en pinguïnen, en wij spreken over zowel mannetjes als wijfjes. Zij wrijven zich tegen stenen en wortels. De Orangoetans zijn vooral vindingrijk. Zij maken dildos van hout en de schors,“ zegt Petter Boeckman van het Noorse Museum van de Biologie.