Kronisk hoste og slim betyr større risiko for å utvikle kronisk obstruktiv lungesykdom

Unge voksne (alder 20-44) med normal lungefunksjon som senere utvikler kronisk hoste og slim har en firling høyere risiko for å utvikle kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS).

Resultatene av denne 10-årige luftveiene studie vises i den første utgaven for januar 2007 av American Journal of Respiratory og Critical Care Medicine, utgitt av American Thoracic Society .

Isa Cerveri, MD, av Division of Respiratory Diseases ved San Matteo Hospital og University of Pavia i Italia, og 19 medarbeidere viste at tilstedeværelsen av kronisk hoste og slim blant deltagerne var en selvstendig og statistisk signifikant prediktor av KOLS. Av de 5002 personene i studien kohorten ble 123 med diagnosen kols. Alle deltakerne hadde normal lungefunksjon ved baseline.

KOLS er den fjerde største dødsårsaken i USA, drepte 122 283 amerikanere i 2003. Den resultater fra kronisk bronkitt og emfysem, to lungesykdommer som ofte co-eksistere og forårsake obstruksjon å luftstrøm som forstyrrer normal pusting. Røyking er den primære årsaken til KOLS.

"I en stor internasjonal kohort av personer i alderen 20-44, 10-års kumulativ forekomst av KOLS var 2,8 prosent," sier Dr. Cerveri. "Det var 4,6 prosent hos voksne mellom 40 og 44. Dette funnet påpeker at KOLS er et stort helseproblem også i unge voksne som vanligvis ikke anses å være i risikosonen. I avtalen med tidligere forskning, fant vi at progresjon mot luftstrømmen obstruksjon er en kontinuerlig og gradvis prosess, der plutselige endringer er ekstremt usannsynlig. "

Blant kollokviegruppe, var omtrent 77 prosent av de 123 KOLS tilfellene røykere. I utvalget som helhet, omtrent 55 prosent røykte.

Forfatterne bemerket sine resultater bekrefter at, fra et folkehelseperspektiv, forebygging av røyking og røykeslutt er mest effektive strategier for å avskrekke forekomst av KOLS og redusere sin byrde.

"Våre resultater viser at tilstedeværelsen av kronisk hoste og slim er ikke en uskyldig symptom, men er en tidlig markør for luftveisobstruksjon," sier Dr. Cerveri.

I tillegg til å hoste og slim i deltakerne, anses forskere faktorer som kjønn, alder, dyspné (åndenød), røykevaner og utdanningsnivå. Alle deltakerne fikk lungefunksjon tester og blod workups ved begynnelsen og slutten av studien.

? I en lederartikkel på forskning i samme nummer av tidsskriftet, J rgen Vestbo, MD, av Hvidovre University Hospital i Danmark og University of Manchester i Storbritannia, skrev: "The kraft av studie av Drs Cerveri og. kolleger ligger i dens størrelse og dermed evne til å beregne estimater med akseptabel pålitelighet. I denne sammenheng, legger det til tidligere arbeid fra den samme gruppen, og indikerer at uttalelsen '15 prosent av røykere vil utvikle KOLS "er galt og at levetid risiko for KOLS hos røykere er betydelig høyere, trolig rundt 35 til 50 prosent. "

Han fortsatte: "Den prediktive verdien av kronisk hoste og slim er nok mer overraskende gitt det faktum at denne kohorten var ung og hadde normal lungefunksjon ved baseline."

Dr. Vestbo konkluderte: "Hvordan studere virkningen vår forståelse av naturhistorien av KOLS Som nylig rapportert i dette tidsskriftet, har det tatt respiratoriske samfunnet et møysommelig lang tid på å gjøre riktig størrelse studier hos unge voksne med god metodikk og stat -of-the-art-analyse. Med KOLS epidemiologi vokser i Det europeiske fellesskap Respiratory Health Survey og andre kohorter av unge voksne, kan vi få et bedre bilde av tidlige hendelser i KOLS --- men våre kolleger i pediatrisk epidemiologi vil trolig fortsette å hevder at vi fortsatt bare ser på "de eldre"! "

Advertisement