Tangerine tomaatit parantaa sairauksia taistelevat antioksidantteja veressä

Deep punaisia ​​tomaatteja saavat runsaasti väriä lykopeeni, sairaus-taistelut antioksidantti. Uusi tutkimus kuitenkin viittaa siihen, että erityinen erilaisia ​​oranssinväristä tomaatit tarjoavat eri muodossa lykopeenia, joka meidän elimet voivat helpommin käyttää.

Tutkijat havaitsivat, että syöminen spagetti katettu kastiketta näistä oranssi tomaatti, nimeltään Tangerine tomaatit, aiheutti huomattavaa vauhtia tässä muodossa lykopeenin vuonna osallistujien veressä.

"Vaikka punaisia ​​tomaatteja sisältävät paljon lykopeeni kuin oranssi tomaatti, suurin osa siitä on muodossa, että elimistö ei ime hyvin", sanoo Steven Schwartz, tutkimus johtaa tekijä ja professori ravitsemustiede ja tekniikan Ohio State University .

"Ihmiset tutkimuksessa tosiasiallisesti kuluttaa vähemmän lykopeeni, kun he söivät kastike tehty oranssi tomaatit, mutta ne imeytyvät paljon enemmän lykopeenia kuin ne olisivat, jos se oli tullut punaisia ​​tomaatteja", hän sanoi. "Sitä on niin dramaattinen siitä."

Tomaatit käyttää tähän työhön kehitettiin erityisesti tutkimusta varten - nämä erityisesti lajikkeiden eivät ole helposti saatavissa päivittäistavarakaupoista. Tutkijat esittävät, että kiinnostuneet kuluttajat etsivät appelsiini-ja kullanväriset perintökalu tomaatti vaihtoehtona Tangerine tomaatit, mutta varovaisesti, ettei niitä ole testattu kuinka paljon tai minkälaista lykopeenin näiden lajikkeiden sisällä.

Lykopeeni kuuluu perheeseen antioksidantteja nimeltä karotenoideja, jotka antavat tiettyjä hedelmiä ja vihanneksia heidän erityisen värikäs. Karotenoidit uskotaan useita terveyshyötyjä, kuten vähentää riskiä sairastua syöpään, sydän-ja silmänpohjan rappeuma.

"Tomaatti on ihana biosynteettisissä tehtaan karotenoideja, ja tutkijat työskentelevät keinoja tehostaa hedelmän antioksidanttipitoisuus ja koostumus," Schwartz jatkoi.

Tulokset näkyvät juuri ilmestyneen lehden maatalouden ja elintarvikekemian laitos .

Lykopeeni on karotenoidi, joka sisältää useita vastaavia yhdisteitä kutsutaan isomeerit. Isomeerit sama kemiallinen kaava, mutta eroavat kemialliselta rakenteeltaan. Kun kyseessä ovat tomaatit, eri lykopeenia isomeerit osansa määritettäessä väri hedelmän.

Useita vuosia sitten, Schwartz ja hänen kollegansa havaitsivat runsaasti useiden nämä isomeerit, joita kutsutaan cis-lycopenes, ihmisen veressä. Mutta useimmat tomaatit ja tomaatti-pohjaisia ​​tuotteita me kuluttaa nykyisin on runsaasti kaiken trans'-lykopeeni.

"Emme tiedä miksi kehomme näyttävät muuttaa lykopeenia osaksi cis-isomeerit, tai jos jotkut isomeerit ovat enemmän hyötyä kuin toiset", Schwartz sanoi.

Tutkijat eivät tiedä, jos tomaatit runsaasti cis-lykopeeni antaisi enemmän terveyshyötyjä ihmisille, mutta tutkimuksen tulokset viittaavat siihen, että tomaatit voidaan lisätä sekä saanti ja imeytyminen terveydelle suotuisia yhdisteitä.

Tutkijat tekivät spagetti kastike kahdesta tomaatti lajikkeiden - Tangerine tomaatteja, jotka ovat saaneet nimensä niiden oranssi iho ja ovat korkeat cis-lykopeeni, ja tomaatti erilaisia ​​valittu sen rikas beetakaroteeni sisältöä.

Tomaatit olivat kasvaneet Ohio State-sidoksissa maatalouden tutkimusasema Luoteis Ohio. Seuraavana satovuonna, sekä tomaatti lajikkeet olivat välittömästi jalostetaan purkitettu tomaattimehua ja keskittynyt. Italian maustetta lisättiin maun.

12 aikuista tutkimukseen osallistuneet söivät kaksi spagetti testi ateriaa - yksi mukana kastike valmistetaan mandariini tomaatteja, kun taas muut esillä kastike tehty tomaatit korkeat beetakaroteeni. Osallistujia pyydettiin välttämään tomaattia ja beetakaroteeni-rikas elintarvikkeita varten 13 päivää ennen syömistä jokaista testiä aterian.

Tutkijat kiinnittivät verta juuri ennen jokaisen osallistujan söi ja jälleen kerran tunnissa tai kahdessa jopa 10 tuntia aterian jälkeen. He analysoivat verinäytteitä lykopeenin ja beetakaroteeni sisältöä.

Lykopeeni imeytyy Tangerine tomaatit oli 2,5 kertaa suurempi kuin imeytyy beetakaroteeni-rikas tomaatit ja, Schwartz sanoi tyypillisestä punainen tomaatti lajikkeita. Cis-lykopeeni tasoilla piikki noin viisi tuntia syömisen jälkeen Tangerine tomaattikastike, ja tässä vaiheessa imeytyessään tasot olivat noin 200 kertaa suurempi kuin trans-lykopeeni, jotka olivat lähes olemattomia. Vaikka cis-lykopeenia on ylivoimaisesti yleisin isomeeri näissä tomaatit, ne sisältävät pieniä määriä trans-lykopeeni.

Osallistujien ruumiit myös imeytyvät beeta karoteeni beetakaroteeni-rikas tomaatit.

"Tällä hetkellä vain porkkanat ja bataatit ovat helpommin saatavilla, rikkaampi lähde beetakaroteeni", Schwartz sanoi. "Ja tämä carotenoid on merkittävä vitamiinin lähde suurelle osalle maailman väestöstä. Sen puute on vakava terveysongelma monissa kehitysmaissa.

"Tutkimuksemme osoitti, että tomaatti voi myös lisätä beetakaroteeni veren", Schwartz sanoi. Vaikka nämä erityiset tomaatit olivat kasvaneet vain tätä tutkimusta varten, tutkijat ovat esikaupallisen linjat sekä lajikkeita.

Hän johti tutkimuksessa Ohio State kollegansa David Francis, dosentti puutarhaviljelyssä ja Crop Science, Steven Clinton, dosentti hematologian ja onkologian ja ihmisen ravitsemus; Nuray Unlu, entinen tutkijatohtori ravitsemustiede, ja Torsten Bohn, entinen tohtorintutkinnon stipendiaatti vuonna Food Science Ohio State.

Advertisement