Οι βαθύτερες αιτίες της εξάψεις

Πολλές γυναίκες στην εμμηνόπαυση αναβοσβήνει εμπειρία μετάβαση καυτό: απρόβλεπτη, μερικές φορές προκαλούν αναστάτωση, περιόδους έντονης θερμότητας στο άνω τμήμα του κορμού, το λαιμό και το πρόσωπο.

Αν και γενιές των γιατρών έχει συνταγογραφήσει ορμονών για τη μείωση αυτών των συμπτωμάτων, πολύ λίγη έρευνα έχει επικεντρωθεί για τα βαθύτερα αίτια των εξάψεων.

Τρεις νέες μελέτες για τη διερεύνηση του ρόλου της κατανάλωσης γονιδίων, παχυσαρκία και το αλκοόλ να συμβάλουν στην, ή περιορισμό, η ένταση και η συχνότητα των εξάψεων στη μέση ηλικία των γυναικών. Οι μελέτες αυτές είναι μέρος ενός πενταετούς ερευνητική προσπάθεια υπό την ηγεσία του Πανεπιστημίου του Illinois κτηνιατρικών βιοεπιστήμες καθηγητής Ατέλειες Jodi και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Maryland, Mercy Medical Center στη Βαλτιμόρη και την Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Οι γιατροί έχουν από καιρό επισημάνει ότι ορισμένοι παράγοντες, όπως το κάπνισμα, να αυξήσει την πιθανότητα ότι μια γυναίκα θα βιώσει περισσότερο, ή πιο έντονη, εξάψεις από ό, τι άλλες γυναίκες. Αγώνας φαίνεται επίσης να διαδραματίσει ένα ρόλο, με τις αφρικανικές αμερικανικές γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από άλλα. Όμως, οι μηχανισμοί που προκαλούν μερικές γυναίκες να υποφέρουν από σοβαρή (συχνές και έντονες) εξάψεις έχουν παραμείνει ένα μυστήριο.

"Παρά το γεγονός ότι περισσότερα από 40 εκατομμύρια γυναίκες εμπειρία εξάψεις κάθε χρόνο," οι συντάκτες της μελέτης στην εργασία τους που δημοσιεύθηκε στην Maturitas, «λίγα είναι γνωστά για τους παράγοντες που προδιαθέτουν τις γυναίκες να εξάψεις."

Για να εξετάσει κατά πόσον η γενετική μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο στην εξάψεις, οι αδυναμίες και οι συνεργάτες της πραγματοποίησαν μια συγχρονική μελέτη στην οποία συμμετείχαν 639 γυναίκες ηλικίας 45 έως 54. Οι ερευνητές εξέτασαν τις ατομικές διαφορές στα γονίδια που κωδικοποιούν για τις διάφορες ορμόνες. Μια προηγούμενη μελέτη από την ίδια ομάδα είχε διαπιστώσει ότι ένα από αυτά τα γενετικούς πολυμορφισμούς, σε οιστρογόνα μεταβολίζουν ένζυμο, το κυτόχρωμα Ρ450 1B1, ήταν πιο κοινή σε γυναίκες που ανέφεραν υψηλότερα από το μέσο όρο συχνότητα, την ένταση και τη διάρκεια των εξάψεων.

Η νέα μελέτη έδεσε το ίδιο γενετικό πολυμορφισμό σε χαμηλότερα επίπεδα μιας ανδρογόνων ονομάζεται DHEA-S, και σε χαμηλότερα επίπεδα προγεστερόνης.

Αυτές είναι οι πρώτες μελέτες για να βρουν αποδείξεις για μια γενετική βάση για τις εξάψεις, και η πρώτη που εξετάζει γενετικών πολυμορφισμών που σχετίζονται με τα επίπεδα ορμονών σε υγιείς γυναίκες με και χωρίς εξάψεις.

Η διαπίστωση προγεστερόνη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είπε ατέλειες, γιατί η ιατρική κοινότητα έχει επικεντρωθεί σχεδόν αποκλειστικά για το ρόλο των χαμηλών επιπέδων των οιστρογόνων στο φέρνοντας στις εξάψεις. Η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, η οποία είναι μερικές φορές που προσφέρεται στις γυναίκες να ανακουφίσει τις εξάψεις ή άλλα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μετάβαση, μπορεί να περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα οιστρογόνα μόνο ή σε συνδυασμό με προγεστερόνη ή αναλογικό, προγεστερόνη.

«Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερες μελέτες σχετικά με το ρόλο της προγεστερόνης στην πρόκληση εξάψεις," Ατέλειες είπε.

Η ερευνητική ομάδα προσδιόρισε ένα δεύτερο πολυμορφισμός, σε ένα γονίδιο που κωδικοποιεί ένα ένζυμο, 3-β-υδροξυστεροειδική αφυδρογονάση, η οποία επίσης συνδέεται με την αύξηση των εξάψεων.

«Οι άνθρωποι συνήθως δεν σκέφτονται εξάψεις ότι έχουν μια γενετική συνιστώσα," Ατέλειες είπε. «Τώρα έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι υπάρχει, τουλάχιστον εν μέρει κάποια γενετική πίσω από αυτό."

Σε ένα άλλο έγγραφο, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό κλιμακτήριος, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τα ίδια δεδομένα για να αναλύσει τη σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και εξάψεις. Είχαν δείξει σε προηγούμενη μελέτη ότι η παχυσαρκία σχετίζεται με πιο συχνές και έντονες εξάψεις στη μέση ηλικία των γυναικών. Τώρα ήθελε να δει τι μπορεί να ευθύνεται για το σκοπό αυτό: Μήπως η υψηλότερη συχνότητα των εξάψεων σε παχύσαρκες γυναίκες συσχετίζονται με διαφορετικά επίπεδα συγκεκριμένων ορμονών ή άλλων παραγόντων,

Εξετάζοντας τα επίπεδα στο αίμα των συγκεκριμένων ορμονών και ενζύμων που σχετίζονται, οι ερευνητές διαπίστωσαν σημαντική σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και των επιπέδων ορμονών. Υψηλότερος δείκτης μάζας σώματος (ΒΜΙ) συσχετίστηκε σημαντικά με υψηλότερη τεστοστερόνη και χαμηλότερο συνολικό οιστραδιόλης, οιστρόνη, προγεστερόνη και Δεσμευτική σφαιρίνη ορμονών φύλου (SHBG) στη μέση ηλικία των γυναικών.

Οι ερευνητές έμειναν έκπληκτοι από τα ευρήματα που σχετίζονται με τα οιστρογόνα, επειδή λιπώδης ιστός παράγει και αποθηκεύει οιστραδιόλης, το μεγαλύτερο οιστρογόνων στον άνθρωπο. Οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν υποθέσει ότι οι παχύσαρκες γυναίκες θα έχουν υψηλότερα επίπεδα κυκλοφορούντων οιστρογόνων εξαιτίας αυτού, Ατέλειες είπε. Αυτή η υπόθεση κατέληξε να είναι εσφαλμένη, τουλάχιστον για τις γυναίκες στη μέση ηλικία.

"Θα μπορούσε να είναι ότι τα επίπεδα οιστρογόνων είναι υψηλότερα στο λίπος, αλλά δεν κυκλοφορούν στο αίμα», είπε. «Είναι το αίμα που φτάνει στον εγκέφαλο και να τον θερμοκρασίας κέντρα που διέπουν εξάψεις."

Μια τρίτη ανάλυση, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Fertility and Sterility, εξέτασε την επίδραση της κατανάλωσης οινοπνεύματος στην εξάψεις στη μέση ηλικία των γυναικών.

Αυτή η μελέτη προσπάθησε να εξηγήσει μια προηγούμενη διαπίστωση ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (μέχρι τρία ποτά ανά μήνα) μείωσε ουσιαστικά την σοβαρότητα των εξάψεων κατά 25 τοις εκατό. Αυτή η επίδραση εξαφανίστηκε στις γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερα από τρία ποτά ανά μήνα.

Επειδή η κατανάλωση αλκοόλ είναι γνωστό ότι επηρεάζει το μεταβολισμό σε ορισμένα ζώα, η ομάδα σκέφτηκε ότι το φως μπορεί να αλλοιώσει το πόσιμο επίπεδα φυλετικών στεροειδών ορμονών στη μέση ηλικία των γυναικών. Αλλά η ανάλυσή τους απέτυχε να εμφανιστεί κάποια σημαντική ορμονικές διαφορές μεταξύ των χρηστών αλκοόλ και τις γυναίκες που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ αλκοόλ.

"Δεν ξέρουμε γιατί (η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ) είναι η μείωση του κινδύνου των εξάψεων, εκτός από αυτό δεν φαίνεται να κάνει τόσο με την αλλαγή των επιπέδων ορμονών," Ατέλειες είπε.

Μαζί, αυτές οι μελέτες δείχνουν ορισμένους παράγοντες κινδύνου για τις εξάψεις ότι οι γυναίκες μπορούν να αλλάξουν και άλλα που δεν μπορεί να αλλάξει, είπε ο ελλιπής.

«Δείκτη μάζας σώματος, τη χρήση αλκοόλ και το κάπνισμα είναι τρία πράγματα που μπορούν να αλλάξουν», είπε. "Έτσι, κατά πάσα πιθανότητα, αν οι γυναίκες σταματήσουν το κάπνισμα, και να χάσουν βάρος, θα μειώσουν τον κίνδυνο. Αν (ασκούν) πόσιμο φως, που μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο των εξάψεων. Και μετά υπάρχει το γενετικό κομμάτι, το οποίο δεν μπορούμε να αλλαγή. "

Advertisement