Tunteet voivat vaikuttaa toipuminen lonkkaleikkauksen

Potilaan tunnetila on merkittävä rooli hänen toipuminen lonkkaleikkaus, ehdottaa Saint Louisin yliopiston tutkimus julkaistiin tämän kuun.

Ortopedinen kirurgit käyttävät yleensä kaksi koetta onko potilas on toipunut lonkkaleikkaus: yksi on kliininen toimenpide hip toiminto antaa lääkäri, ja toinen on kyselylomake potilaille vastaus että pitää monenlaisista tekijöistä määrittäessään yleisen menestyksen kirurgisen toimenpiteen aikana.

Aloitimme yksinkertaisesti katsomatta, jos tulokset kahden testin korreloivat; yksi lääkärit antavat on käytetty vuosikymmeniä arvioida lonkan toiminto, ja muut että potilas vastauksia on paljon uudempi, sanoo Berton Moed, MD, puheenjohtaja laitos ortopedisen kirurgian Saint Louisin yliopiston kauppakorkeakoulu Medicine.What löysimme oli yllättävää kliininen testi löytyy hyvä-to-erinomaisia ​​tuloksia, kun taas itsetesti tekemät samoilla potilailla verrokkeja huonommin elpymistä.

Erilaisuus, sanoo Moed, voidaan selittää osa kysymyksiä itsetestauksen ei puututa kliininen koe: niihin, jotka koskevat henkistä hyvinvointia. Potilaan emotionaalinen tila oli toiseksi tärkein tekijä, kuinka hyvin hän ajatteli elpyminen oli menossa, Moed löytynyt. (Mobility oli ensimmäinen.)

Potilaat tulevat lähtöselvitykseen ups jälkeen lonkkaleikkauksen ja lääkäri sanoo, Taisit tekevät upeasti, ja he vastaavat ei, en minä ole. Olen särkee, Moed says.They eivät pärjää hyvin, mutta miksi "Se on ilmeisesti paljon tekemistä heidän emotionaalinen tila. Se on elefantin tenttitilaisuudesta eli jotain lääkäreitä on tunnustettava on todellinen ongelma.

Sen sijaan Retool perustettu kliininen testi sisällyttää emotionaalinen komponentti, Moed sanoo ortopediset olisi pyrittävä käyttämään sekä tentit kattavampi mittaa potilaan toipumista.

Tarvitsemmeko tarkastella muita toimenpiteitä paitsi vahvistaa heidän hip "Mielestäni meidän on ehkä, hän says.That voisivat olla tuomassa sosiaalityöntekijät ja psykologit työskennellä potilaiden alueilla että kirurgit, jotka usein ovat super subspecialists, voi ei pysty käsittelemään.

Moed sanoo niin taustalla masennusta ja uusi masennus tuoma vamman ja / tai leikkaus voidaan syyttää hidastaa potilaan toipumista.

Kun aktiivinen henkilö on yhtäkkiä rajoittuu sänkyyn tai rajoitettu toimintaan, se voi ottaa veronsa, Moed says.Not että voimme tehdä asioita, jota käytetään ja tunne voimattomia se voi olla suurempi rooli kuin luulimme, miten hyvin Potilas kokee olevansa toipumassa.

Vaikka Moed sanoo jotkut potilaat saattavat ajassa taaksepäin ehdotusta siitä, että he näkevät psykologi leikkauksen jälkeen, hän ajattelee kehittää parempia ja räätälöityjä hoitosuunnitelmat on mahdollista auttaa paranemista täysin eikä vain jälkeen lonkkaleikkauksen.

Ykkösasia on tunnustus meidän täytyy todeta, että on muutakin tekeillä potilaiden kanssa kuin mitä nykyiset kliiniset testit kertovat meille, hän sanoo.

Advertisement