Σάρκωμα Kaposi όγκοι προκύπτουν ανεξάρτητα από πολλά κελιά

Σάρκωμα Kaposi είναι μοναδική μεταξύ των cancers επειδή οι ​​περισσότεροι όγκοι αναπτύσσονται από έναν μικρό αριθμό διαφορετικών κυττάρων, ενώ σχεδόν όλες οι άλλες μορφές καρκίνου προκύπτουν από ένα μόνο κύτταρο, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε online 10 του Ιουλίου στο περιοδικό του Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο .

Σάρκωμα Kaposi, η οποία συχνά σχετίζονται με το AIDS, επηρεάζει κυρίως το δέρμα. Αλλά καθώς η ασθένεια εξελίσσεται, μπορεί να μετακινείται στους λεμφαδένες και τα εσωτερικά όργανα επίσης.

Renan Duprez, Ph.D., από το Ινστιτούτο Παστέρ στο Παρίσι και οι συνεργάτες του πραγματοποίησε την μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα σχετικά με την προέλευση του σαρκώματος Kaposi προχωρημένο. Οι βιοψίες από 98 ασθενείς με σάρκωμα Kaposi αναλύθηκαν χρησιμοποιώντας μοριακές διαγνωστικές τεχνικές για να συγκρίνουν το DNA του ιού των όγκων, που συχνά περιέχουν ανθρώπινο ερπητοϊό 8.

Οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι σχεδόν το 80% των όγκων προέκυπταν ανεξάρτητα από πολλά κελιά. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μερικά όγκους σάρκωμα Kaposi προέρχονται από ένα μόνο κύτταρο και ότι το σάρκωμα Kaposi, ιδιαίτερα σε προχωρημένη μορφή της, δεν είναι αλήθεια μεταστατικό καρκίνο.

Σε ένα συνοδευτικό κύριο άρθρο, Parkash Gill, MD, του Νόρις Αντικαρκινικό Νοσοκομείο και το Ερευνητικό Ινστιτούτο στο Λος Άντζελες συστήνει τι θα πρέπει να έρθει δίπλα στην έρευνα σάρκωμα Kaposi.

"Με κάποια ανάλυση ως προς την κλωνική φύση του [σάρκωμα Kaposi] του δέρματος και των λεμφαδένων, παρόμοια ανάλυση πρέπει να γίνουν ακόμη για σπλαχνικού [σάρκωμα Kaposi], η οποία μπορεί να είναι πιο επεμβατική οδηγεί μερικές φορές σε καταστροφική δυσλειτουργία οργάνων, ακόμα και θάνατο. Δεν είναι γνωστό εάν η κλωνική [σάρκωμα Kaposi] βλάβες που εντοπίζονται στην παρούσα μελέτη ήταν πιο επιθετική και λιγότερο πιθανό να ανταποκριθούν στη θεραπεία », γράφει ο Gill

Advertisement