Potensielle farer av Ritalin

Bruk av oppmerksomhet Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD) stoffet Ritalin med små barn kan føre til langsiktige endringer i utviklingen av hjernen, antyder en ny studie av svært unge rotter av et forskerteam ved Weill Cornell Medical College i New York City.

Studien er blant de første til å undersøke effekten av Ritalin (metylfenidat) på neurochemistry av å utvikle hjernen. Mellom 2 to18 prosent av amerikanske barn antas å bli berørt av ADHD og Ritalin, et sentralstimulerende lik amfetamin og kokain, er fortsatt en av de mest forskrevne medisiner for de atferdsmessige lidelse.

"De endringene vi så i hjernen til behandlede rotter skjedde i områder sterkt knyttet til høyere utøvende funksjon, avhengighet og appetitt, sosiale relasjoner og stress. Disse endringene forsvant gradvis over tid etter at rottene ikke lenger fikk stoffet," sier studiens ledende Forfatteren Dr. Teresa Milner, professor i nevrovitenskap ved Weill Cornell Medical College.

Funnene, som spesielt fremhevet i Journal of Neuroscience, tyder på at leger må være veldig forsiktig i sin diagnostisering av ADHD før forskrivning av Ritalin. Det er fordi hjernen endringer bemerket i studien kan være nyttig i kampen uorden men skadelig hvis gitt til ungdom med sunne hjernens kjemi, sier Dr. Milner.

I studien ble uke gammel mannlig rotteunger gitt injeksjoner med Ritalin to ganger om dagen i løpet av sine mer fysisk aktive nighttime fase. Rottene fortsatte mottar injeksjoner opp til de var 35 dager gammel.

"I forhold til menneskelig levetid, ville dette tilsvare svært tidlige stadier av hjernens utvikling," forklarer Jason Gray, en graduate student i Program of Neuroscience og hovedforfatter av studien. "Det er tidligere enn den alder hvor de fleste barn nå får Ritalin, selv om det er kliniske studier i gang som er testing av stoffet i 2 -. Og 3-åringer"

Den relative dosene som ble brukt var ved svært høye enden av hva et menneske barn kan være foreskrevet, Dr. Milner notater. Også var rottene injisert med stoffet, snarere enn matet Ritalin muntlig, fordi denne metoden tillot dosen metaboliseres på en måte som nærmere etterlignet sin metabolisme hos mennesker.

Forskerne første så på atferdsendringer i det behandlede rotter. De oppdaget at - akkurat som skjer hos mennesker - Ritalin bruke var knyttet til en nedgang i vekt. "Det korrelerer med vekttap noen ganger ses hos pasienter," Dr. Milner notater.

Og i "forhøyede-plus labyrint" og "åpne felt" tester, undersøkte rotter i voksen alder tre måneder etter seponering av medikamentet viste færre tegn på angst i forhold til ubehandlet gnagere. "Det var litt av en overraskelse, fordi vi mente et sentralstimulerende kan føre til at rottene å oppføre seg på en mer engstelige måte," Dr. Milner sier.

Forskerne har også brukt high-tech metoder for å spore endringer i både kjemiske neuroanatomy og struktur av de behandlede rottenes hjerner ved postnatal dag 35, som tilsvarer omtrent den unge perioden.

"Disse hjernevev funnene avslørte Ritalin-assosiert endringer i fire hovedområder," Dr. Milner sier. "Først, la vi merke til forandringer i hjernen kjemikalier som katekolaminer og noradrenalin i rottenes prefrontale cortex -. En del av pattedyr hjernen som er ansvarlig for førstekonsulent tenkning og beslutningstaking Det var også betydelige endringer i katekolaminer funksjonen i hippocampus, et senter for hukommelse og læring. "

Behandling-koblede endringer ble også bemerket i striatum - en hjerne regionen kjent for å være nøkkelen til motorikk - og i hypotalamus, et senter for appetitt, opphisselse og vanedannende atferd.

Dr. Milner understreket at på dette punktet i sin forskning, det er bare for tidlig å si om endringene notert i Ritalin-eksponerte hjerne ville være av enten nytte eller skade for mennesker.

"En ting å huske er at disse unge dyrene hadde normal, sunn hjerner," sier hun. "I ADHD-rammet hjerne - hvor neurochemistry allerede litt forkjært eller hjernen kan utvikle for fort - disse endringene kan hjelpe" reset "som balanserer på en sunn måte På den annen side, i hjernen uten ADHD, Ritalin. kan ha en mer negativ effekt. Vi vet bare ikke ennå. "

En ting var klart: 3 måneder etter at rottene sluttet å motta Ritalin, dyrenes neurochemistry stor grad hadde besluttet tilbake til forbehandling tilstand.

"Det er oppmuntrende, og støtter forestillingen om at dette stoffet terapi kan være best brukes over en relativt kort tidsperiode, skal erstattes eller suppleres med atferdsterapi," Dr. Milner sier. "Vi er bekymret for lengre tids bruk. Det er uklart fra denne studien om Ritalin kan la mer varige endringer, spesielt dersom behandlingen skulle fortsette i år. I så fall er det mulig at kronisk bruk av stoffet ville endre hjernens kjemi og atferd godt inn i voksen alder. "

Dette arbeidet ble finansiert av det amerikanske National Institutes of Health.

Co-forskere følger Dr. Annelyn Torres-Reveron, Victoria Fanslow, Dr. Carrie Drake, Dr. Mary Ward, Michael Punsoni, Jay Melton, Bojana Zupan, David Menzer og Jackson Rice - alle Weill Cornell Medical College, Dr. Russell Romeo The Rockefeller University, New York City, og Dr. Wayne Brake, av Concordia University, Montreal, Canada.

http://www.med.cornell.edu .

Advertisement