Potentiella faror av Ritalin

Bruk av Ritalinen för drogen för uppmärksamhetunderskott-/ (ADHD)hyperactivityoordning av ungt barn kan orsaka långsiktiga ändringar i den framkallande hjärnan, föreslår att en ny studie av mycket ungt tjaller vid ett forskninglag på Weill Cornell den Medicinska Högskolan i New York City.

Studien är bland första som sonderar, verkställer av Ritalin (methylphenidate) på neurochemistryen av den framkallande hjärnan. Mellan tänks 2 to18 procent av Amerikanbarn för att påverkas av ADHD, och Ritalin, en stimulans som är liknande till amphetaminen, och kokain, remains en av de mest ordinerade drogerna för den beteende- oordningen.

”Ändringarna som vi sågar i hjärnorna av behandlat tjaller uppstått i områden som anknytas starkt till högre utöva fungera, böjelse och aptit, sociala förhållanden och spänning. Dessa förändringar försvann gradvist med tiden, när tjaller mottog ej längre drogen,” noterar studie hög författareDr. Teresa Milner, professor av neuroscience på den Weill Cornell LäkarundersökningHögskolan.

Rönet som markeras special i Föra Journal över av Neuroscience, föreslår manipulerar att som, måste vara mycket försiktigt i deras diagnos av ADHD, innan att ordinera Ritalin. Det är, därför att de noterade hjärnändringarna i studien kan är hjälpsamma, i att slåss oordningen men, skadliga om fallen föra ungar med sund hjärnkemi, något att säga för Dr. Milner.

I studien tjaller dengammala manlign pups gavs injektionar av Ritalin, två gånger som en dag under deras aktivnighttime arrangerar gradvis mer fysisk. Tjaller upp fortsatt häleri injektionarna, tills de var 35 gammala dagar.

”Motsvarar Släktingen till människalifespanen, skulle denna till mycket tidigt stadium av hjärnutveckling,” förklarar Jason Grå färg, en doktorand i Programet av Neuroscience och leder författare av studien. ”Som är tidigare än åldern, som mest barn mottar på nu Ritalin, även om det finns kommande kliniska studier, som testar drogen i 2 - och 3 år olds.”,

De använda släktingdoserna var på den very kicken avslutar av ett vilket människabarn kan ordineras, Dr. Milner noterar. Också tjaller injicerades med drogen, ganska än matad Ritalin orally, därför att denna tillåtna metod dosen som ska är metabolizeds i långt som efterapade nära dess ämnesomsättning hos människor.

De behandlade sedda beteende- ändringarna för forskare först i tjaller. De upptäckte det -- precis som händer hos människor -- Ritalinbruk anknöts till en nedgång väger in. ”Det korrelerar med vägaförlusten som ses ibland i tålmodig,” Dr. Milner, noterar.

Och i ”höja-plusen mazen” och ”öppet sätta in” testar, tjaller undersökt i vuxenliv tre månader, når du har avbrutit drogen visade mer få teckenet av ångest som jämförs till untreated rodents. ”Som var lite en överrrakning, därför att vi tänkte att en stimulansstyrka orsakar tjaller för att uppföra i ett mer angelägen sätt,” något att säga för Dr. Milner.

Forskarna använde också kick-tech metoder för att spåra ändringar i både den kemiska neuroanatomyen och för att strukturera av de behandlade rats'nas hjärnor på postnatal dag 35, som är ungefärligt likvärdigt till den tonårs- perioden.

”Avslöjde Dessa rön för hjärnsilkespappret Ritalin-Tillhörande ändringar i fyra huvudsakliga områden,” något att säga för Dr. Milner. ”Först, märkte vi förändringar i hjärnkemikalieer liksom catecholamines och norepinephrine i rats'nas prefrontal cortex -- en del av den däggdjurs- hjärnansvariga för högre utöva tänkande och beslutsfattande. Det fanns viktiga ändringar i catecholamine fungerar också i hippocampusen, en centrera för minne och att lära.”,

Behandling-Anknöt förändringar noterades också i striatumen -- en bekant hjärnregion att vara nyckel- att bila fungerar -- och i hypothalamusen, en centrera för aptit, upphetsning och vanebildande uppföranden.

Dr. Milner som är stressad det, på denna, pekar i deras forskning, är det precis för tidig sort till något att säga, huruvida som de noterade ändringarna i den skulle Ritalin-Utsatta hjärnan är av endera gynnar eller skada till människor.

”Är Ett ting som ska minnas, att dessa unga djur hade det normala, sunda hjärnor,” henne något att säga. ”I ADHD-påverkade hjärnor -- var neurochemistryen är redan något awry eller, den kan hjärnan framkallar fastar för -- styrkahjälp "RESET" för dessa ändringar som balanserar i ett sunt långt. Å andra sidan i hjärnor utan ADHD, har Ritalinstyrkan en mer negation att verkställa. Vi precis vet inte ännu.”,

Ett ting var klart: 3 månader efter tjaller stoppad häleriRitalin, djur hade neurochemistry löst i hög grad tillbaka till den statliga pre-behandlingen.

”Som är uppmuntran och stöttar aningen att denna drogterapi kan vara bäst som används över en förhållandevis kort tidsperiod, att bytas ut eller kompletteras med beteende- terapi,” något att säga för Dr. Milner. ”Angå Vi om mer långtidsbruk. Det är oklart från mer hållbar ändringar för denna för Ritalinstyrkan för studien huruvida tjänstledighet, om speciellt behandling var att fortsätta för år. Isåfall är det möjligheten som kroniskt bruk av den skulle drogen förändrar hjärnkemi- och uppförandebrunnen in i vuxenliv.”,

Detta arbete betalades av U.S.-MedborgareInstituten av Vård-.

Co-Forskare inklusive Dr. Annelyn Torres-Reveron, Victoria Fanslow, Dr. Carrie Anka, Dr. Mary Avvärja, Michael Punsoni, Jay Melton, Bojana Zupan, David Menzer och Jackson Rice -- all den Weill Cornell LäkarundersökningHögskolan; Dr. Russell Romeo av Den Rockefeller Universitetar, New York City; och Dr. Wayne Bromsa, av den Concordia Universitetar, Montreal, Kanada.

http://www.med.cornell.edu.

Advertisement