Het verminderen van vergroot hart blijft het risico van hartfalen

Voor hoge-bloeddruk patiënten, het voorkomen of verminderen van vergroot hart (linker ventrikel hypertrofie of LVH) vermindert het risico van hartfalen.

De studie is gepubliceerd in de 04 september Annals of Internal Medicine en wordt geleid door arts-onderzoekers aan de NewYork-Presbyterian Hospital / Weill Cornell Medical Center in New York City.

Naar schatting 20 procent van alle hoge-bloeddruk patiënten, of 12 miljoen Amerikanen hebben LVH en hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van hartfalen.

Terwijl de directe relatie tussen de niveaus van LVH bij patiënten met hoge bloeddruk en het risico van cardiale complicaties - met inbegrip van overlijden, een hartaanval, beroerte en atriale fibrillatie - is eerder aangetoond door NewYork-Presbyterian/Weill Cornell onderzoekers (JAMA, 2004 en 2006), de nieuwe studie is de eerste om aan te tonen dat preventie of regressie van LVH risico lopen te worden opgenomen in het ziekenhuis voor hartfalen vermindert - en dat deze relatie bestaat onafhankelijk van het type behandeling en de voordelen van de bloeddruk. De studie maakt gebruik van gegevens uit de Losartan Intervention voor Endpoint Reduction in Hypertension (LIFE) studie uitgevoerd tussen 1995 en 2001.

"De boodschap voor hoge bloeddruk patiënten is dat door het voorkomen of omkeren vergroot hart, is er een extra voordeel, bovenop een eventuele verlaging van de bloeddruk, het verlagen van risico op hartfalen", zegt de hoofdonderzoeker van deze studie, Dr peter Okin, directeur van het klinische zaken en professor in de geneeskunde in het Greenberg afdeling Cardiologie van Weill Cornell Medical College en een cardioloog in NewYork-Presbyterian/Weill Cornell.

"En, vanuit een oogpunt van de volksgezondheid, onze bevindingen suggereren dat de bloeddruk therapie gericht op regressie of preventie van LVH kan helpen om de toenemende incidentie van hartfalen stomp," vervolgt Dr Okin.

Van de 8.479 hoge bloeddruk patiënten zonder hartfalen gevolgd in de nieuwe studie werden 214 opgenomen in het ziekenhuis voor hartfalen (2,5 procent). Bij deze patiënten, was een groter dan gemiddelde daling van de LVH geassocieerd met een 43 procent verminderd risico van hartfalen, en bleef geassocieerd met een 36-procent verminderd risico na correctie voor andere risicofactoren. Niveaus van LVH werden bepaald door elektrocardiogram (ECG) met behulp van Cornell voltage-duur product criteria. (Cornell voltage-duur product, een ECG patroon geassocieerd met de aanwezigheid van LVH, werd ontwikkeld op Weill Cornell Medical College in 1992 en is momenteel in gebruik is de hele wereld.)

Eerdere studies hebben aangetoond dat hoge bloeddruk de levensduur risico voor het ontwikkelen van hartfalen bij mannen en verdrievoudigt het risico bij vrouwen, goed voor 39 procent van de nieuwe gevallen van hartfalen bij mannen en 59 procent van de incidenten de gevallen bij vrouwen dubbelspel.

Alle patiënten in de LIFE-studie kregen Losartan of atenolol-gebaseerde therapieën. In een eerdere LIFE-studie papier (Circulation, 2003), Weill Cornell onderzoekers vonden de angiotensine receptor antagonist losartan drug had een besloten voordeel ten opzichte van een ander anti-hypertensieve geneesmiddelen, de beta-blokker atenolol in het verminderen van LVH.

Advertisement