De Spanning veroorzaakt geheel lichaamsverslechtering

De Spanning, om het te zetten bot, is slecht voor u. Het kan u doden, in feite. Een studie openbaart nu dat de spanning verslechtering in alles van uw gommen aan uw hart veroorzaakt en u voor alles van de verkoudheid aan kanker kan vatbaarder maken.

Dank aan nieuw onderzoek dat de disciplines van psychologie, geneeskunde, neurologie, en genetica kruist, de mechanismen die aan de aansluting ten grondslag liggen snel wordt begrepen.

De eerste aanwijzingen aan het verband tussen spanning en gezondheid werden verstrekt in de jaren '30 door Hans Selye, de eerste wetenschapper die het woord „spanning“ - toen eenvoudig een techniektermijn op de spanningen toe te passen door het leven organismen in hun strijd worden ervaren om aan veranderende milieu's aan te passen en het hoofd te bieden.

Één van de belangrijke ontdekkingen van Selye was dat cortisol van het spanningshormoon een effect op lange termijn op de gezondheid van ratten had.

Cortisol is overwogen één van de belangrijkste beklaagden in de spanning-ziekte aansluting, hoewel het een noodzakelijke rol in het helpen van ons aan bedreigingen het hoofd bieden speelt. Wanneer een dier gevaar waarneemt, schopt een systeem in toestel: Een kettingreactie van signalen geeft diverse hormonen - het meest in het bijzonder epinefrine („adrenaline“), norepinephrine, en cortisol - van de bijnieren boven elke nier vrij.

Deze hormonen voeren harttarief op, verhogen ademhaling, en verhogen de beschikbaarheid van glucose (cellulaire brandstof) in het bloed, daardoor toelatend de beroemde „strijd of vlucht“ reactie.

Omdat deze reacties heel wat energie nemen, vertelt cortisol gelijktijdig andere dure fysieke processen - met inbegrip van spijsvertering, reproductie, de fysieke groei, en sommige aspecten van het immuunsysteem - om te sluiten of te vertragen.

Wanneer de gelegenheden om te vechten of zijn te vluchten snel zeldzame en bedreigingenpas, past de de spanningsthermostaat van het lichaam dienovereenkomstig aan: Cortisol de niveaus keren aan basislijn (het vergt 40-60 minuten) terug, hervatten de darmen het verteren van voedsel, de genitaliënschop terug in toestel, en het immuunsysteem hervat het vechten besmettingen.

Maar de problemen komen voor wanneer de spanningen niet omhoog laten - of wanneer, om diverse redenen, de hersenen voortdurend spanning waarnemen zelfs als het niet werkelijk daar is.

De Spanning begint met de waarneming van gevaar door de hersenen, en het blijkt dat de voortdurende spanning de hersenen kan eigenlijk beïnvloeden om meer gevaar waar te nemen door hersenenstructuren zoals die te veranderen die de waarneming van en de reactie op bedreiging regeren. De Verlengde blootstelling aan cortisol remt de groei van nieuwe neuronen, en kan de verhoogde groei van amygdala, het gedeelte van de hersenen veroorzaken die vrees en andere emotionele reacties controleren.

Het eindresultaat is verhoogde verwachting van en aandacht aan bedreigingen in het milieu. De hormonen van de Spanning remmen ook de neuronengroei in delen van het zeepaardje, een hersenengebied essentieel in het vormen van nieuw geheugen. Op deze wijze, resulteert de spanning in geheugenimpairments en schaadt de capaciteit van de hersenen om emotioneel geheugen in context te zetten.

Denk aan het deze manier: Teveel spanning en u vergeet niet uit worden beklemtoond.

Deze hersenenveranderingen worden verondersteld door sommige onderzoekers om centraal bij het verband tussen spanning en depressie - één van meest verwoestende de gezondheidsgevolgen van de spanning - evenals posttraumatic spanningswanorde (PTSD) te zijn.

Hoewel wanneer wij aan spanners denken wij aan grote dingen zoals misbruik zouden kunnen denken, of is ziekte, scheiding die, die in brand gestoken, het nu geweten treurt de wordt dat de kleine dingen - verkeer, werkplaatspolitiek, lawaaierige buren, een lange lijn bij de bank - een gelijkaardige invloed op ons welzijn en onze gezondheid optellen en kunnen hebben.

De Mensen die minder belangrijke irriterende middelen ook in hun leven melden hebben meer geestelijke en fithedenproblemen dan zij die minder ruzies ontmoeten. En het recente onderzoek toont aan dat PTSD het resultaat van spanners kan zijn kloppend als bouwstenen, remodellerend de plastic hersenen in cumulatief eerder dan vorm voor eens en voor altijd.

Maar bekendst van de gezondheidseffecten van de spanning is op het hart.

Het idee dat oorzaken direct coronaire hartkwaal beklemtoont is rond sinds de jaren '50 geweest; hoewel zodra controversieel, de directe spanning-hartlink nu goed gedocumenteerd door vele studies is. Bijvoorbeeld, mensen die chronische spanningen op het werk onder ogen zagen of thuis een 30 percenten hogere waarschijnlijkheid van het sterven over de cursus van een studie van negen jaar in werking stelden; in een andere studie, waren de individuen die verwaarlozing, misbruik, of andere spanners in kinderjaren melden meer dan drie keer zo die waarschijnlijk zoals onbenadrukte individuen zullen ontwikkelen hartkwaal in volwassenheid.

Toevoegend belediging aan verwonding, kan de spanning een selfperpetuating effect zelfs hebben. De Depressie en de hartkwaal, bijvoorbeeld, zijn niet alleen de resultaten van spanning, maar ook oorzaken van (meer) spanning. Derhalve kan het chronisch beklemtoonde lichaam lijken minder als een thermostaat dan zoals een loeiende spreker te dicht geplaatst aan een microfoon - koppel lijn terug waarin de spanningsreactie van controle uitgaat, die fysieke daling met leeftijd verhaast.

Het Groeiende bewijsmateriaal toont aan dat onze gevoeligheid als volwassenen te beklemtonen zo te zeggen reeds gestemd „,“, in kleutertijd is. Specifiek, maakt de hoeveelheid spanning in het vroege leven wordt ontmoet een organisme op een bepaald niveau van ongeluk dat gevoelig; de hoge niveaus van vroege het levensspanning kunnen in hypergevoeligheid later te beklemtonen, evenals aan volwassen depressie voortvloeien.

Een geschiedenis van diverse spanners zoals misbruik en de verwaarlozing in het vroege leven zijn een gemeenschappelijke eigenschap van die met chronische depressie in volwassenheid, bijvoorbeeld.

Bij Universiteit McGill in Montreal, hebben Michael J. Meaney en zijn collega's moeder en zuigelingsratten bestudeerd, gebruikend ratten moedergedrag als model van vroege het levensspanning en zijn recentere vertakkingen in mensen. De belangrijkste variabele in de wereld van rattennurturance likt en verzorgt. Nakomelingen van rattenmoeders die likken en natuurlijk hun jongen een zijn minder gemakkelijk opgeschrokken als volwassenen en tonen minder vrees voor nieuwe of dreigende situaties - met andere woorden, minder gevoeligheid voor spanning - dan nakomelingen van minder nurturant moeders verzorgen.

Het zelfde ding is waar van nakomelingen van natuurlijk minder nurturant moeders die (worden opgeheven of) door meer nurturant degenen „dwars-bevorderd“. Tevens, laag-likken-en-verzorgt zijn de rattenmoeders zelf vreselijker dan de meer nurturant rattenmamma's; maar opnieuw, pleeg-parented de vrouwelijke nakomelingen van die niet nurturant moeders door nurturant moeders tonen minder vrees en zijn zelf meer nurturant wanneer zij jongen van hun hebben.

Dit wijst erop dat de aansluting tussen moedernurturance en spanningsontvankelijkheid niet eenvoudig genetisch is, maar dat fearfulness en nurturance van generatie aan generatie door moedergedrag worden overgebracht.

De vicieuze cirkel van spanningshormonen die ons beïnvloeden zou om meer bedreiging waar te nemen en met een verhoogde spanningsreactie te reageren als één of andere vriendelijke perverse die grap kunnen schijnen door aard - of minstens een ernstig ontwerpgebrek wordt gespeeld in de hersenen. Maar het houdt betere steek als wij de hersenen uit zijn modern nemen, stedelijk, „beschaafde“ context.

De spanningsreactie is een noodzakelijke reactie op gevaar.

Voor dieren, die het waarschijnlijkst onze hominidevoorvaderen omvatten, houdt de gedragstransmissie van individuele verschillen in spanningsreactiviteit van ouders aan nakomelingen als aanpassing aan schommelende niveaus van gevaar in het milieu steek.

De Dieren in chronisch ongunstige voorwaarden (b.v., hoog conflict, materiële ontbering) worden gefokt kunnen meer van het zelfde in de nabije toekomst verwachten dat; zo in feite, stemt de moederbehandeling van nakomelingen hen op het niveau van spanning af zij kunnen verwachten om in hun leven te ontmoeten. Als dusdanig, kan een reactie die in de war brengend schijnt en averechts in een moderne, beschaafde context meer in de context van ons ver evolutief verleden steek houden.

Zelfs is de depressie getheoretiseerd zoals spelend een aanpassingsrol in bepaalde contexten.

De inactiviteit, het gebrek aan motivatie, het verlies van belang in aangename activiteiten zoals geslacht, en de terugtrekking van sociale die verhoudingen door gedeprimeerde mensen worden ervaren lijken „dicht ziekte op gedrag dat“ - de energy-saving lethargie door het immuunsysteem in antwoord op besmetting wordt geactiveerd.

Bij het natuurlijke plaatsen, kan de hopeloze houding van depressie het meest aanpassings voor een organisme zijn besmet met een ziekteverwekker: De beste die strategie voor overleving moet geen energie fruitlessly besteden en worden aan roofdieren, maar aan hunker, huid van bedreigingen, en directe energie neer wordt blootgesteld voor immune processen waar het heeft vereist.

En het blijkt dat de bavianen aan depressie en andere op spanning betrekking hebbende wanorde lijden, enkel als mensen. Volgens neuroendocrinologist Robert Sapolsky van Stanford, die heeft bestudeerd verzamelt de spanning zich in baviaan, is het de relatieve veiligheid van roofdieren en hoge die hoeveelheden vrije tijd door sommige primaten worden genoten van - met inbegrip van mensen - die deze nuttige biologische het hoofd biedende mechanismen in een bron van het stompe lijden en ziekte heeft omgezet.

Naast hartkwaal, PTSD, en depressie, is de chronische spanning verbonden met kwalen zo divers zoals intestinale problemen, gomziekte, erectiele dysfunctie, volwassen-begindiabetes, de groeiproblemen, en zelfs kanker. De Chronische stijgingen van spanningshormonen zijn getoond om de groei van precancerous cellen en tumors te versnellen; zij verminderen ook de weerstand van het lichaam tegen HIV en cancer-causing virussen zoals menselijk papillomavirus (de voorloper aan cervicale kanker in vrouwen).

De grote uitdaging in spanningspsychologie - en de noodzakelijke voorloper aan het ontwikkelen van acties tegen de schadelijke gevolgen van de spanning - heeft de mechanismen begrepen waardoor de gedachten en het gevoel en ander „geestelijk“ materiaal lichamelijke gezondheid kunnen beïnvloeden.

vele jaren, geloofde men dat het belangrijkste oorzakelijke verband tussen spanning en ziekte de immune afschaffing was die voorkomt wanneer het lichaam zijn energie naar de strijd-of-vluchtreactie opnieuw richt. Maar het recente onderzoek heeft geopenbaard veel meer beeld nuanced.

De Spanning is gekend om één belangrijke immune reactie, ontsteking eigenlijk te verbeteren, en meer en meer wordt dit gezien als bemiddelaar in diverse op spanning betrekking hebbende ziekten.

Doorgaans, is de ontsteking hoe het gezonde lichaam beschadigd weefsel behandelt: De Cellen bij de plaats van besmettingen of verwondingen veroorzaken signalerende chemische producten genoemd cytokines, die beurtelings andere immune cellen naar de plaats aantrekken helpen het herstellen. Cytokines reist ook naar de hersenen en is de oorzaak van het in werking stellen van ziektegedrag. Overactive cytokineproductie is gevonden om individuen op groter risico voor een verscheidenheid van op verouderen betrekking hebbende ziekten te zetten.

Cytokines kan een belangrijke bemiddelaar in het verband tussen spanning en hartkwaal zijn. Wanneer de slagaders die het hart voeden worden beschadigd, veroorzaken cytokines meer bloedstroom, en zo meer leucocytten, aan de plaats. De Leucocytten accumuleren in schipmuren en, in tijd, worden engorged met cholesterol, die plaques wordt; deze kunnen later verbreken worden destabiliseren en, veroorzakend hartaanvallen.

De actie van Cytokine is ook betrokken bij het verband tussen spanning en depressie. De Mensen die aan klinische depressie lijden hebben 40-50 percent hogere concentraties van bepaalde ontstekingscytokines getoond. En ongeveer 50 percent van kankerpatiënten de van wie immune reacties kunstmatig door het beleid van cytokines worden opgevoerd toont depressieve symptomen.

De nauwe samenhang tussen ontsteking heeft en zowel depressie als hartkwaal sommige onderzoekers ertoe gebracht om te theoretiseren dat de ontsteking kan zijn wat de straat voor tweerichtingsverkeer tussen deze twee voorwaarden bemiddelt: De Depressie kan tot hartkwaal leiden, maar leidt de hartkwaal ook vaak tot depressie.

De Slaap kan ook deel van dit raadsel uitmaken, als gestoorde slaap, die vaak met bezorgdheid en depressie, verhoogt niveaus van proinflammatory cytokines in het lichaam gaat.

Niet iedereen de zelfde manier antwoordt te beklemtonen. De trekken van de Persoonlijkheid zoals negativiteit, pessimisme, en neuroticisme zijn gekend om risicofactoren voor op spanning betrekking hebbende ziekte te zijn, zoals de woede en de vijandigheid zijn.

In de recente jaren '50, identificeerden Friedman en Rosenman een belangrijk verband tussen spanning en gezondheid met hun onderzoek naar de persoonlijkheid van het „Type A“: een persoon die hoogst concurrerend, agressief, en ongeduldig is. Deze persoonlijkheid werd gevonden om een sterke voorspeller van hartkwaal te zijn, en het recentere onderzoek verduidelijkte het beeld: De treffende factoren in het verband tussen de persoonlijkheid van het Type A en de gezondheid zijn hoofdzakelijk woede, vijandigheid, en een sociaal dominante persoonlijkheidsstijl die (bijvoorbeeld, andere mensen neigt te onderbreken terwijl zij spreken).

Wanneer de negatieve emoties zoals woede chronisch zijn, is het alsof het lichaam in een constante staat van strijd of vlucht is.

Er is nu bewijsmateriaal dat een andere trek verbonden aan succes-streeft in de moderne wereld - persistentie - ook tot gezondheidsproblemen in sommige omstandigheden kan leiden. Wanneer de doelstellingen niet gemakkelijk haalbaar zijn, kan het onvermogen om van hen los te maken frustratie, uitputting, herkauwen op mislukkingen, en gebrek aan slaap veroorzaken. Deze activeren beurtelings schadelijke ontstekingsreacties die tot ziekte en verminderde immuniteit kunnen leiden.

De Studies hebben ook aangetoond dat de optimistische mensen lagere weerslag van hartkwaal, betere prognose na hartchirurgie, en het langere leven hebben.

De gevolgen van een positieve houding voor immuniteit werden getoond in een studie door Sheldon Cohen, de Universiteit van het Carnegie Mellon, en zijn collega's, waarin de individuen aan een koud virus in laboratorium het plaatsen werden blootgesteld en meer dan zes dagen letten op. Die met een positieve emotionele stijl zouden minder waarschijnlijk koude ontwikkelen dan individuen met lage niveaus van positief beïnvloeden waren. Positief beïnvloed ook werd gevonden om met verminderde symptoomstrengheid en verminderde pijn worden gecorreleerd.

De Persoonlijkheid en de milieufactoren zijn niet het gehele verhaal wanneer het komt te beklemtonen.

De volgende grens van spanningsonderzoek is het snel het groeien gebied van gedragsgenetica. De Modellering van de interactie van genetische en milieuinvloeden is niet meer een kwestie de relatieve input van aard wegen en voedt. Twee strengelen op subtiele en ingewikkelde manieren ineen, met milieu's die genuitdrukking, en vice versa, door het leven beïnvloeden. Aldus, is het huidige wachtwoord „spanning-diathese“ modellen, waarin de milieuspanners variërende invloed op individuen toe te schrijven aan reeds bestaande geërfte kwetsbaarheid hebben.

Één belangrijke vooruitgang op dit gebied was de ontdekking door Avshalom Caspi, Universiteit van Wisconsin, en zijn collega's van een verband tussen spanningsgevoeligheid en een bepaald gen genoemd 5HTTLPR. De Bevindingen stellen voor bepaalde genetische make-up schijnt om het risico voor een ernstige ziekte door het mechanisme van verhoogde gevoeligheid tot zwaar voorkomen te verhogen.

Vos van Nathan, de Universiteit van Maryland, en zijn collega's rapporteerden later dat de kinderen met twee korte alleles van het gen 5HTTLPR, de waarvan moeders ook het ontvangen van lage sociale steun meldden, eerder zouden gedragsremming (fearfulness en een tendens zich terug te trekken) op leeftijd 7 tonen. Die die hoge steun ontvangen toonden niet de tendens, en die met lange alleles maar het ontvangen van lage steun ook leek „beschermd“ door hun genetische make-up.

De Genetische neiging om gevoeligheid te beklemtonen kan in sommige gevallen een zelf-vervult cyclus worden. De Vos en de collega's vonden dat sommige zeer behavioristisch verboden kinderen door hun moeders als hard om werden beschouwd te kalmeren en ontvingen minder zorg en gevoeligheid dientengevolge; dit stemde beurtelings omhoog de gevoeligheid van het kind aan spanning. In de modelVos en de collega's stel voor, beïnvloedde genetisch temperament in vroege kinderjareninvloeden de kwaliteit van het caregiving van kinderen ontvangt, wat de aandachts beurtelings bias van een kind aan bedreiging gestalte geeft.

Maar kijk aan de heldere kant: De onlangs geraffineerde wetenschap van spanning kon tot nieuwe drugtherapie leiden die spanning kan controleren of zijn gevolgen voor gezondheid remmen. Ook, zijn de depressie en de bezorgdheid niet alleen resultaten van spanning, maar ook oorzaken, en de bestaande therapeutische en medische behandelingen voor deze voorwaarden kunnen helpen veranderen hoe de mensen bedreigingen waarnemen, hun het levensuitdagingen in context, zetten en spanners aan handelbare grootte beperken. De cyclus moet niet wreed zijn, met andere woorden.

wat meer, de bevestiging is kan dat de mening direct het lichaam beïnvloedt zo veel in onze gunst werken aangezien het aan ons nadeel doet, zoals het persoonlijkheid-en-spanningsonderzoek hierboven wijst op.

Aangezien Carol Dweck, de Universiteit van Stanford, heeft gedebatteerd, is de persoonlijkheid veranderlijk. In theorie, als onze vooruitzichten en geloven over ons kunnen worden veranderd, kan zo onze kwetsbaarheid aan de slingers en de pijlen van het leven. De technieken van de Ontspanning zoals meditatie en yoga, bijvoorbeeld, zijn bevestigd om spanningsdemonnen te onderdrukken.

Zelfs als u een bepaalde die werkverslaafde aan uw celtelefoon wordt gelijmd of vreselijke en boze stedelijke neurotisch bent, zijn de spanning-vermindering methodes dadelijk beschikbaar om aan spanning op korte termijn het hoofd te bieden en zelfs waarnemingen van spanners op lange termijn te veranderen. De bodemlijn: De Spanning is niet onvermijdelijk.

Huidig Onderzoek naar Spanning:

Bij de Universiteit van Chicago, heeft APS President John Cacioppo en Louise Hawkley de gevolgen voor de gezondheid van sociale isolatie, een meer en meer gemeenschappelijk ziekte in de moderne wereld bestudeerd. Onder hun bevindingen zijn dat de eenzame oudere volwassenen het slagaderlijkere verstevigen en hogere bloeddruk dan hun nonlonely tegenhangers tonen en dat de vereniging tussen eenzaamheid en bloeddruk met leeftijd stijgt.

In volwassenen op middelbare leeftijd en oudere (maar niet jonge volwassenen), wordt de eenzaamheid geassocieerd met hogere niveaus van epinefrine in het bloed, en de eenzame mensen van alle leeftijden tonen opgeheven niveaus van cortisol. Door het mechanisme ongevoelig te maken waardoor cortisol meer cortisol productie uitzet, kan de sociale die isolatie vaak door oudere volwassenen wordt ervaren fysieke daling verhaasten. De Eenzame individuen van alle leeftijden hebben nonlonely ook slechtere slaap dan mensen en worden daarom minder van de essentiële versterkende voordelen van de slaap.

De Mensen en andere sociale dieren zoeken in het bijzonder het bedrijf van anderen wanneer het onder ogen zien van bedreigingen - zowel voor veiligheid als voor sociale steun. De algemene affiliative reactie - welke Shelley Taylor, UCLA, „neigend en zich ontfermt over.“ heeft geroepen Oxytocin stijgingen tijdens tijden van scheiding of onderbroken sociale relaties. Enkel aangezien de vertrouwde „adrenalinestormloop“ van epinefrine de vertrouwde strijd-of-vluchtreactie veroorzaakt, is het oxytocin die ons ertoe beweegt om bedrijf en sociale samenhorigheid te wensen.

Het kan in wijfjes vooral belangrijk zijn, wijzend op hun verschillende reproductieve en overlevingsprioriteiten van die van mannetjes - d.w.z., caregiving (nakomelingen neigen) en verminderende die sociale spanningen door vriendschappelijke ouvertures (het ontfermen over zich).