Spänningen orsakar helt förkroppsligar försämring

Belasta för att sätta den rakt på sak, är dåligan för dig. Den kan döda dig, i faktum. En studie avslöjer nu att spänningen orsakar försämring i allt från dina gummin till din hjärta och kan göra dig mer känslig till allt från allmänningförkylningen till cancer.

Tack till ny forskning som korsar disciplinerna av psykologi, medicinen, neuroscience och genetik, den bakomliggande mekanismen anslutningen, är snabbt passande som förstås.

De första ledtrådarna till anknyta mellan spänningen och det vård- gs i 30-tal av Hans Selye, den första forskare för att applicera uttrycka ”spänning” - därefter enkelt anstränger ett iscensätta uttryck till erfarit av uppehälleorganismer i deras ansträngningar att anpassa och klara av med ändrande miljöer.

En av Selyes ha som huvudämne upptäckter var att spänningshormoncortisolen hade ett långsiktigt att verkställa på det vård- av tjaller.

Cortisol har varit ansedd av de huvudsakliga gärningsmännen i spänning-sjukan anslutningen, även om den leker en nödvändig roll i portion oss korkåpan med hot. När ett djur märker fara, sparkar ett system in i utrustar: En kedjareaktion av signalerar olika hormon för frigörare - notably epinephrine (”adrenalin”), norepinephrine och cortisol - från de adrenal körtlarna ovanför varje njure.

Dessa hormon ökar hjärta klassar, förhöjningrespiration och förhöjning tillgängligheten av cell- glukos (tanka), i blod och därmed att möjliggöra den berömda ”slagsmål- eller flyg” reaktionen.

Eller långsamt besegra, Därför Att dessa svar tar en raddaenergi, berättar cortisol samtidigt annan dyr läkarundersökning bearbetar - inklusive matsmältning, reproduktionen, läkarundersökningtillväxt och några aspekter av immunförsvaret - för att stänga sig.

Eller att fly var infrequent, När orsakar för att slåss, och hot passerar snabbt, huvuddelens justerar spänningstermostaten därmed: Cortisol jämnar retur till grundlinjen (den tar 40-60 noterar), inälvameritförteckningen som smälter mat, sparkar könsorganen tillbaka in i utrustar, och immunförsvarmeritförteckningarna som slåss infektioner.

Men problem uppstår, när spänningar inte låter upp - eller, när, för olikt resonerar, märker hjärnan ständigt spänning, om även den inte är egentligen där.

Spänningen börjar med föreställningen av fara vid hjärnan, och det verkar som om den fortsatte spänningen kan faktiskt bias hjärnan för att märka mer fara, genom att förändra hjärnan strukturerar liksom de som reglera föreställningen av och svaret till hot. Långvarig exponering till cortisol förhindrar tillväxten av nya neurons och kan orsaka ökande tillväxt av amygdalaen, portion av hjärnan som kontrollerar skräck och andra emotionella svar.

Avslutaresultatet är den görade hög förväntan av och uppmärksamhet till hot i miljön. Spänningshormon förhindrar också neurontillväxt i delar av hippocampusen, ett hjärnområde som är nödvändigt, i att bilda nya minnen. På så sätt resulterar försämrar spänningen i minnesförsämringar och hjärnans kapacitet att sätta emotionella minnen i sammanhang.

Funderare av den hitåt: För mycket spänning och du glömmer att inte vara stressade ut.

Dessa hjärnändringar tänks av några forskare för att vara på hjärtan av anknyta mellan spänningen och fördjupning - en av spänningens mest förödande vård- följder - såväl som posttraumatic spänningsoordning (PTSD).

Även Om, då vi funderare av stressors oss kan funderare av stort sakernågot liknandemissbruk, sjukan, skilsmässan som grieving eller får avfyrad, är det nu bekant att småsakerna - trafikera, arbetsplatspolitik, bullriga grann, en lång rad på packa ihop - kan tillfoga upp och ha ett liknande att få effekt på vårt brunn-vara och vårt vård-.

Bemanna vem rapporten mer minderårigirritants i deras liv har också för mer mental och läkarundersökning hälsoproblem än de som mer få slagsmål för möte. Och ny forskning visar, att PTSD kan vara resultatet av stressors som tillfogar upp likt bygga kvarter som omdanar den plast- hjärnan i ett växande snarlikt, än ettallt danar.

Men det bäst bekant av den vård- spänningen får effekt är på hjärtan.

Idén, som belastar direkt, orsakar den koronara hjärtsjukdomen har varit omkring efter 50-tal; även om, när kontroversiell, anknyter denhjärt- rikta är nu väldokumenterad vid många studier. För anföra som exempel, manar som vände mot kroniska spänningar på arbete eller körde hemma en 30 procent högre sannolikhet av att dö över jaga av enår studie; i en annan studie var individer som anmäler försummelse, missbruk eller andra stressors i barndom över tre tider som så var rimliga som nonstressed individer som framkallar hjärtsjukdomen i vuxenliv.

Tillfoga förolämpning till skadan, kan spänningen även ha ett selfperpetuating att verkställa. Fördjupningen och hjärtsjukdomen, till exempel, är inte endast resultaten av spänningen, men orsakar också av (mer) spänning. Därför förkroppsligar det chronically stressat kan verka mindre något liknande en termostat än gillar en att jämra sig högtalare förlade för nästan en mikrofon - en återkoppling kretsar i vilket spänningssvaret går ut ur kontrollerar och att skynda läkarundersökningnedgång med ålder.

Växa bevisa visar att vår känslighet för att belasta, som vuxen människa är redan ”stämda,” så för att tala, i spädbarnsålder. Specifikt sensitizes beloppet av spänning som möts i tidig sortliv, en organism till ett bestämt jämnar av motgång; hög nivå av tidig sortlivspänningen kan resultera i hypersensitivity för att belasta mer sistnämnd såväl som till den vuxna fördjupningen.

En historia av olika stressors liksom missbruk och försummelsen i tidig sortliv är ett allmänningsärdrag av de med kronisk fördjupning i vuxenliv, till exempel.

På den McGill Universitetar i Montreal har Michael J. Meaney och hans kollegor utstuderat att fostra, och spädbarn tjaller, genom att använda tjalla maternal uppförande som en modellera av tidig sortlivspänningen och dess mer sistnämnda följder hos människor. Den nyckel- variabeln i världen av tjaller nurturance slickar och ansar. Avkommor av tjaller fostrar vem naturligt aningen och ansar deras pups som ett lott skrämmas mindre lätt som vuxen människa och show mindre skräck av romanen eller hotalägen - med andra ord, mindre känslighet som ska belastas - än avkommor av mindre nurturant fostrar.

Det samma tinget är riktigt av avkommor av naturligt mindre nurturant fostrar vem lyfts (eller ”arg-vårdas”) av mer nurturant. Av det samma tecken som låg-slicka-och-ansar tjalla fostrar är sig själv mer fruktansvärd, än de mer nurturant tjaller moms; men igen, fostrar den kvinnliga avkomman av de non-nurturant vårda-uppfostrat av nurturant fostrar show mindre skräck och är sig själv mer nurturant, när de har pups av deras eget.

Detta indikerar att anslutningen mellan den maternal nurturancen och spänningsresponsivenessen inte är enkelt genetisk, men att fearfulness och nurturancen överförs från utvecklingen till utvecklingen till och med maternal uppförande.

Det ondskefullt cyklar av spänningshormon som biasing oss för att märka mer hot, och att reagera med en ökande spänningssvarsstyrka verka likt något snällt motsträvigt skämt som lekas av naturen - eller åtminstone en allvarlig designskavank i hjärnan. Men den gör bättre avkänning, om vi tar hjärnan ut ur dess modernt, stads-, ”civiliserade” sammanhang.

Spänningssvaret är ett nödvändigt svar till fara.

För djur däribland mest rimlig gör våra hominid förfäder, den beteende- överföringen av individskillnader i spänningsreactivity från föräldrar till avkommor avkänning, som en anpassning till fluctuating jämnar av fara i miljön.

Djur som lyfts i chronically motsatt, villkorar (e.g., kickkonflikten, materiell förlust) kan förvänta mer av samma i den near framtiden; så i verkställa, den maternal behandlingen av avkommor anpassar dem till det jämnt av spänningen som de kan förvänta till mötet i deras liv. Som sådan, kan ett svar, som verkar gäcka och counterproductive i ett modernt civiliserat sammanhang göra mer avkänning i sammanhanget av vår avlägsna evolutions- förflutna.

Även fördjupningen har theorized som att leka en lämplig roll i bestämda sammanhang.

Inaktiviteten, brist av motivationen, förlust av intresserar i angenäma aktiviteter som något liknande könsbestämmer, och tillbakadragande från sociala förhållanden som erfaras av deprimerat folk liknar nära, ”sjukdomuppförande” - energi-besparingen letargin som aktiveras av immunförsvaret som svar på infektion.

I en naturlig inställning kan den hopplösa inställningen av fördjupningen vara det lämpligast för en organism som smittas med en pathogen: Den bäst strategin för överlevnad är inte att förbruka energi fruitlessly och att bli utsatt till rovdjur, men att hunker besegra, dölja från hot och rikta energi till immunt bearbetar var det har behövt.

Och det vänder ut, att baboons lider från fördjupning och andra spänning-släkta oordningar, något liknandefolk gör precis. Enligt den Stanford neuroendocrinologisten Robert Sapolsky, som har utstuderad spänning i baboonsoldater, är det släktingsäkerheten från rovdjur och kickbelopp av fritid som tycks om av några primat - inklusive människor - som har omformat dessa användbara biologiska klara av mekanism in i en källa av den pointless lida och sjukan.

Förutom hjärtsjukdom, PTSD och fördjupning har den kroniska spänningen anknutits till krämpor som så är olika som inälvs- problem, gummisjukdom, erectile dysfunction, vuxen människa-start sockersjuka, tillväxtproblem och även cancer. Kroniska löneförhöjningar i spänningshormon har visats för att accelerera tillväxten av precancerous celler och tumors; de fäller ned också huvuddelens motstånd till HIV, och cancer-orsaka virus gilla människapapillomaviruset (precursoren till cervical cancer i kvinnor).

Den stora utmaningen i spänningspsykologi - och den nödvändiga precursoren till framkallande ingripanden mot den skadliga spänningen verkställer - har varit överenskommelse som mekanismen, som tankar och känslor och annat ”mentalt” stoppar vid, kan påverka kroppsligt vård-.

För många år troddes det att de huvudsakliga causal anknyter mellan spänningen och sjukdomen var den immuna dämpningen som uppstår, när förkroppsliga omdirigerar dess energi in mot slagsmål-eller-flyg svaret. Men ny forskning har avslöjt ett långt mer nuanced föreställer.

Spänningen är bekant faktiskt att förhöja ett viktigt immunt svar, inflammation, och mer och mer ses denna som gå-mellan i olika spänning-släkta sjukdomar.

Vanligt är inflammation hur det sunt förkroppsligar avtal med det skadada silkespappret: Celler på platsen av infektioner eller kemikalieer för skadajordbruksproduktersignalerande kallade cytokines, som tilldrar i sin tur andra immuna celler till platsen för att hjälpa att reparera den. Cytokines reser till hjärnan och är också ansvariga för påbörjande av sjukdomuppförande. Den Overactive cytokineproduktionen har funnits för att sätta individer på mer stor riskerar för en variation av åldras-släkta illnesses.

Cytokines kan vara en viktig medlare i förhållandet mellan spänningen och hjärtsjukdomen. När artärerna som matar hjärtan, är skadada, framkallar cytokines mer blodflöde och thus mer vitblodceller, till platsen. Vitblodceller ackumulerar i skyttelväggar och, blir med tiden engorged med cholesterol, passande plattor; dessa kan bliven mer sistnämnd destabilized och att brista och att orsaka hjärtinfarkter.

Cytokinehandlingen också har blandats in i anknyta mellan spänningen och fördjupningen. Folket som lider från klinisk fördjupning, har visat 40-50 procent högre koncentrationer av bestämda upphetsas cytokines. Och omkring 50 procent av cancertålmodig vars immuna svar ökas konstgjort till och med administrationen av tecken för cytokinesshowperson som lider av depression.

Den nära anslutningen mellan inflammation och både fördjupningen och hjärtsjukdomen har ledde några forskare för att theorize att inflammation kan vara vad medlar tvåvägsgatan mellan dessa två villkorar: Fördjupningen kan leda till hjärtsjukdomen, men blytak för hjärtsjukdom också ofta till fördjupningen.

Sömn kan vara delen av detta pussel för, som störd sömn, som går ofta med ångest och fördjupning, förhöjningar jämnar av proinflammatory cytokines i förkroppsliga.

Inte alla reagerar samma långt till spänningen. Negativity, pessimism och neuroticism för Personlighetsdrag är lik bekant att vara riskerar dela upp i faktorer för spänning-släkt sjukdom, som är ilska och hostiliteten.

I den sena 50-tal identifierade Friedman och Rosenman en ha som huvudämne anknyter mellan spänningen och vård- med deras forskning på personligheten ”för Typ A”: en person som är högt konkurrenskraftig, aggressiv och otålig. Denna personlighet fanns för att vara en stark spåman av hjärtsjukdomen, och mer sistnämnd forskning klargjorde föreställa: Det salient dela upp i faktorer i förhållandet mellan personligheten för Typ A, och vård- främst är ilska, hostilitet, och en socialt framträdande personlighet utformar (till exempel, att ansa som avbryter annat folk, fördriver dem talar).

När ilska för negationsinnesrörelsenågot liknande är kronisk, är den som, om förkroppsliga är i en konstant som är statlig av slagsmål eller flyg.

Det finns bevisar nu att ett annat drag som är tillhörande med framgång-att sträva i den moderna världen - ståndaktighet - kan också leda till hälsoproblem i några omständigheter. När mål inte är klart uppnåeliga, kan oförmågan att avriva från dem jordbruksprodukterfrustration, utmattning, rumination på fel och brist av sömn. Dessa aktiverar i sin tur skadliga upphetsas svar som kan leda till sjukan och fälld ned immunitet.

Studier har visat också att det optimistiska folket har lägre förekomst av hjärtsjukdomen, bättre prognos efter hjärtakirurgi och längre liv.

Verkställer av en realitetinställning på immunitet visades i en studie av Sheldon Cohen, den Carnegie Mellon Universitetar och hans kollegor, som individer var utsatta i till en kall virus i en laboratoriuminställning och som höll ögonen på över sex dagar. De med en emotionell realitet utformar var mindre rimliga att framkalla förkylningar, än var individer med låg nivå av realitetaffekten. Realitetaffekten fanns också för att korreleras med förminskande symptomstränghet, och förminskande smärta.

Personlighet och miljö- dela upp i faktorer är inte den hela berättelsen, när det kommer att belasta.

Den nästa gränsen av spänningsforskning är växa snabbt sätter in av beteende- genetik. att Modellera växelverkan av genetiska och miljö- påverkan är en materia av att väga släktingen matar in ej längre av naturen och fostran. Tvåna flätar samman i subtil och invecklad väg, med miljöer som påverkar genuttryck, och omvänt, alltigenomliv. Således är strömhonnörsordet ”spänning-diathesisen” modellerar, som miljö- stressors har varierande att få effekt i på preexisting övertagna sårbarhetar för individer tack vare.

En ha som huvudämne för- i detta område var upptäckten av Avshalom Caspi, Universitetar av Wisconsin och hans kollegor av en anknyta mellan spänningskänsligheten och en särskild gen som kallas 5HTTLPR. Rönet föreslår att bestämd genetisk makeup verkar till förhöjning riskera för en allvarlig sjuka till och med mekanismen av den ökande känsligheten till stressiga händelser.

Den Nathan Räven, Universitetar av Maryland och hans kollegor anmälde därpå att barn med två kort alleles av genen 5HTTLPR, vars fostrar också anmäld låg social service för hälerit, var mer rimlig att visa beteende- hämning (fearfulness och en tendens för att återta) på ålder 7. Det visade hälerikickservice inte tendensen och de med de långa allelesna, men verkade låg service för hälerit också ”skyddad” av deras genetiska makeup.

Genetisk disposition som belastar känslighet, kan i vissa fall bli ett självuppfyllande cyklar. Räven och kollegor grundar att några mycket behaviorally förhindrade barn betraktades av deras fostrar som hårt för att lugna och mottaget mindre omsorg och känslighet som ett resultat; detta trimmade i sin tur upp barnets känslighet för att belasta. I de modelleraRäven och kollegorna föreslå, den genetiskt påverkade temperamentet i tidig sortbarndompåverkan som det kvalitets- av caregiving barn mottar, som formar i sin tur ett barns uppmärksamhetsnedhet till hot.

Men look på den ljusa sidan: Den nyligen förädlade vetenskapen av spänningen kunde leda till den nya drogen terapier som kan kontrollera spänning, eller att förhindra dess verkställer på vård-. Också är orsakar fördjupningen och ångest inte endast resultat av spänningen, men också, och existerande terapeutiskt och medicinsk behandling för dessa villkorar kan hjälpa att ändra, hur folket märker hot, sätter deras livutmaningar i sammanhang, och snittstressors besegrar till medgörligt storleksanpassar. Cykla måste inte att vara ondskefull, med andra ord.

vad är mer, kan bekräftelsen, som vara besvärad direkt påverkar, förkroppsliga fungera så mycket i vår favör, som den gör till vårt förfång, som personlighet-och-spänningen forskningen över indikerar.

Som Carol Dweck, Stanford-Universitet, har argumenterat, är personlighet föränderlig. I teori, om våra framtidsutsikter och troar om oss själva kan ändras, kan så vår sårbarhet till liv remmar och pilar. Avkopplingtekniker liksom meditation och yoga, till exempel, har bekräftats för att quell spänningsdemoner.

Om Även du är en beslutsam workaholic som limmas till din cell, ringer eller, en fruktansvärd och ilsken stads- neurotiker, spänning-förminskning metoder är klart - tillgänglig att klara av med spänning kortsiktigt och även för att förändra föreställningar av stressors långsiktigt. Kärnpunkten: Spänningen är inte ofrånkomlig.

StrömForskning på Spänning:

På Universitetar av Chicago verkställer APS-Presidenten John Cacioppo och Louise som Hawkley har utstuderat det vård-, av social isolering, mer och mer vanligt en sjuka i den moderna världen. Bland deras rön var att ensamma äldre vuxen människa visar mer arterial stelna och högre blodtryck än deras nonlonely motstycken och att anslutningen mellan ensamhet och blodtryckförhöjningar med ålder.

I medelåldersa och äldre vuxen människa (men inte unga vuxen människa), är ensamhet tillhörande med higher jämnar av epinephrine i blod, och det ensamma folket höjd åldershow jämnar allra av cortisol. Genom att göra mindre känslig mekanismen, whereby cortisol vänder av mer cortisolproduktion, kan den sociala isoleringen som vanligt erfaras av äldre vuxen människa, skynda läkarundersökningnedgång. Ensamma individer åldras allra har också mer fattig sömn än bemannar nonlonely och får därför mindre av sömn nödvändiga restorative gynnar.

Människor och annat socialt sökanden för djur bestämt företaget av andra, när vända mot hot - både för säkerhet och för social service. Det allmänna affiliative svaret - vilken Shelley Taylor, UCLA, har kallat ”att ansa och befriending.”, Oxytocinlöneförhöjningar under tider av avskiljandet eller avbruten social förbindelse. Som Precis förtrogen vän ”adrenalin rusar” av epinephrine framkallar den förtrogen vänslagsmål-eller-flyg reaktionen, är det oxytocin som orsakar oss till lustföretaget och samkvämtogetherness.

Det kan vara speciellt viktigt i kvinnlig och att reflektera deras olika reproduktiva och överlevnadprioriteter från de av manlig - dvs., caregiving (som ansar avkommor) och minskande sociala spänningar till och med vänligt förslag (befriending).