Ny förståelse av sällsynta immun sjukdom som heter Job syndrom

Forskare har gjort ytterligare ett stort genombrott - den andra under det senaste året - för att förstå en sällsynt immun sjukdom som heter Job syndrom.

Job syndrom kännetecknas av återkommande och ofta svår bakterie-och svampinfektioner som leder till utbrott av bölder och bölder. Andra symptom på sjukdomen inkluderar lunginfektioner, problem i ansikts-och tandvård utveckling, krökt ryggrad och hög risk för benbrott. Medan personer med Job syndrom har ofta normala livslängd med intensiv medicinsk övervakning, livshotande komplikationer från infektioner är ett ständigt bekymmer.

Nu har forskare vid National Institutes of Health (NIH) har visat att Jobs drabbade saknar en viss typ av infektionsbekämpande vita blodkroppar som kallas Th17 celler, vilket gör dem sårbara för angrepp av bakterier och svampar. Studien var ett samarbete med utredare från National Institute of Allergy och infektionssjukdomar (NIAID) och National Institute of Arthritis och muskuloskeletala och hudsjukdomar (NIAMS), båda delarna av NIH.

Th17 celler producerar ett protein som kallas interleukin-17 (IL-17) och är kända för att spela en stor roll i skydd mot invaderande patogener. De är kritiska för att rekrytera andra mikrob-fighting immunceller som kallas neutrofiler till platsen för infektion. I studien, som inkluderade 13 patienter med diagnosen Jobs syndrom, visade att Th17 celler saknades hos dessa patienter. Detta är också den första demonstrationen av en mänsklig genetisk sjukdom där forskarna inte har kunnat generera Th17 celler i laboratorieförsök med hjälp av blodprover från patienter med Job syndrom.

De nya resultaten visar tydligt att Th17 celler är viktiga i kontrollen av Staphylococcus bakterier och vissa svampinfektioner och den forskning som har potential att avslöja varför vissa människor som inte har jobb syndrom är benägna att Staphylococcus och andra svampinfektioner.

Även om endast 250 fall av Jobs syndrom har rapporterats sedan sjukdomen beskrevs första gången 1966, har NIH forskare studerat sjukdomen i 30 år. I september 2007 utfärdade NIAID ett pressmeddelande om den första stora genombrott. NIAID forskare och deras kollegor hade upptäckt en mutation i genen som gör att ett specifikt protein känd för att hjälpa varna och styra immunförsvaret svar för att stoppa invading patogener. De proteiner som kodas av denna gen kallas signal givare och aktivator av transkription 3 (STAT3).

Med den aktuella studien, en grupp ledd av Daniel Douek, MD, Ph.D., chef för Human immunologi avsnitt av NIAID Vaccine Research Center var den forskning som ytterligare ett steg baserat på den kunskap som den gen som gör STAT3 är involverad i differentiering av Th17 celler. Forskarna antog att Jobs patienter kan sakna Th17 celler och att avsaknaden av dessa celler kan bidra till immunbristsjukdom som leder till återfall av särskilda typer av infektioner karakteristiska för Job syndrom. Forskningen studie som inkluderade 13 patienter med diagnosen Jobs syndrom, visade att Th17 celler saknades hos dessa patienter, medan 10 friska kontroller och även sju patienter som hade några Job's-liknande symptom, men ingen mutation i STAT3 hade Th17 celler.

Det är känt att patienter med Job syndrom (tekniskt kallas hyperimmunoglobulin E-syndrom eller HIES) har en förhöjd nivå av (IgE) immunoglobulin E-antikroppar och det är inte klart för forskarna varför dessa människor har höga nivåer av IgE. Forskare säger en kommande forskningsstudie sannolikt kommer att undersöka sambandet mellan Th17 celler och nivån av IgE-antikroppar och ta reda på om avsaknaden av Th17 celler i Jobs patienter stör immunförsvaret på ett sätt som höjer nivån på dessa antikroppar.

Sammanfattningsvis utredarna notera att deras forskning ger nyttiga insikter i varför Jobs syndrom är så mottagliga för upprepade infektioner med svamp och Staphylococcus bakterier och dokument roller STAT3 och IL-17 hos människor.

Advertisement