Effektiv behandling av lukt förlust med teofyllin

Trots att miljontals amerikaner tros ha förlorat luktsinnet (hyposmi) föreligger inte någon effektiv metod att behandla många av dessa människor.

Det beror delvis på det faktum att orsakerna till lukten förlust är varierad och komplex, allt från kroniska allergier, virusinfektion, huvudskada eller någon uppenbar anledning alls. Cirka sju procent av amerikanerna har förlorat sina luktsinne och därmed deras förmåga att njuta av doften av blommor, livsmedel och drycker. För personer vars lukt förlust avser biokemi två vanliga proteiner finns några goda nyheter. Ett team av forskare har funnit att ett läkemedel som används för länge sedan för att hjälpa astmatiker kan dra några med lukt förlust.

Den studie

Resultaten finns i en studie med titeln effektiv behandling av Smell förlust med teofyllin. Det gjordes av Robert I. Henkin, Irina Velicu och Loren Schmidt all smak och lukt kliniken, Centrum för molekylär Nutritional Sensorisk Disorders, Washington, DC. Dr Henkin kommer att presentera sitt lags resultat vid den 121: a årliga mötet för American Physiological Society (APS, www.the-APS.org/press ), del av experimentell biologi 2008 vetenskaplig konferens.

Sammanlagt 369 personer var inskrivna i studien. Av den totala hade 314 lukt förlust och 55 inte, 169 var kvinnor och 145 var män. Deltagarna var 53 år - 1 år. Lukt förlust mättes med hjälp av vanliga testmetoder för att bestämma vilken typ, grad och karaktär lukt förlust. Dessa inkluderade mål lukt funktion (psykofysiska) och subjektiva (kvantitativ utvärdering av lukt förlust) metoder. Blod åtgärder och lukt funktion utvärderades regelbundet under hela studien.

Forskarna hade tidigare upptäckt att minskade nivåer av två proteiner ¡V cykliskt AMP (cAMP) och cykliskt GMP (cGMP) - i nasal slem hämmad tillväxt och utveckling av luktreceptorceller och därmed orsakat lukten förlust. Av denna anledning konsumeras patienterna 200, 400 eller 600 mg teofyllin (korrelerade till nivåerna i blodet) under en period av 2-6 månader.

Drogen teofyllin är en generell fosfodiesterashämmare. Läkare har konstaterat att drogen är en generell hämmare vilket betyder att det medför vissa kemikalier som cAMP och cGMP att öka. Således, ju högre nivåer av cAMP desto större förmåga att lukta. Detta gäller i mindre utsträckning för cGMP. Den hade använts flitigt i l940s och 1950 för behandling av astma och har visat att återställa biokemiska problemen med lukt förlust de senaste åren. Det har dock inte godkänts av FDA för detta ändamål.

Resultat

Vid slutet av studien fann forskarna att:

  • Psykofysiska mätningar visade att lukten funktion hade ökat mer än 70 procent av deltagarna.
  • Subjektiva mätningar visade en ökning lukta förmåga för 47 procent av deltagarna.
  • Ingen korrelation i nivåer teofyllin blodet förändringar sågs mellan dem vars lukt förlust förbättras och de vars lukt nivå förbättrades inte.
  • Det fanns inga signifikanta skillnader i förbättring baserat på kön eller ålder.
  • När patienter förbättrades och stannade på drogen de fortsatte att förbättras. Omvänt, om de förbättrat sin förmåga att lukta sedan stannas drogen de förlorade de vinster som de hade gjort i deras förmåga att lukta.

Slutsats

Enligt Dr Henkin ", är det väl känt att miljontals amerikaner har lukt förlust. Det är mindre känt att många av dessa patienter har lägre än normala nivåer av cAMP och cGMP och teofyllin är användbar för dem eftersom det ökar proteiner i slem nivåer av deras näsgångarna. " Han fortsatte, "Dessa resultat inte gäller alla patienter med lukt förlust, men de många som har denna biokemiska abnormiteter. Ina liknande sätt är behandling av patienter med högt kolesterol med kolesterolsänkare användbart vid behandling av hjärtsjukdomar, men det finns många orsaker till hjärtsjukdomar än förhöjt kolesterol. "

http://www.the-aps.org/

Advertisement